Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles vækstcenter er historier værd: Bredballe blev en bog rigere

Var det noget med en bog? Så er Preben Sørensen som formand for Bredballe Lokalhistoriske Forening klar til at sælge af foreningens netop udgivne bog med beretninger om forskellige sider af Bredballes udvikling. Foto: Leif Baun
Det går godt for det lokalhistoriske arbejde i Bredballe. Der plejer at komme et hæfte hvert år, men 2019 blev det til en hel bog.
Annonce

Bredballe: Så er den her - bogen med historier fra Bredballe, der markerer Bredballe Lokalhistoriske Forenings 25 års jubilæum. "Bredballe - før og nu", hedder den.

Den blev præsenteret ved en reception i sognehuset i Bredballe for nylig, og til det sidste gik den aktive forenings bestyrelse i spænding. Man troede på flot fremmøde, men hvad nu, hvis der ingen bøger var? Men ork, no problem, de kunne da hentes allerede om torsdagen efter lidt kludren i pakkeposten.

Materialet blev afleveret til Jelling Bogtrykkeri for en måned siden. Forud var gået omkring ni måneders arbejdet med at samle stoffet.

Annonce

Enkelte fik armen vredet om

- Vi startede med et idé-møde. Vi havde inviteret bredt på forhånd. Vi fortalte, hvad vi ønskede ud fra en spiseseddel, og så lyttede vi til, hvad mødedeltagerne kunne bidrage med. Nogle vred vi armen om på, fortæller Preben Sørensen, der er formand for Bredballe Lokalhistoriske Forening.

Der er trykt 600 eksemplarer af bogen, der kan købes for 120 kroner pr. styk. Den er gratis for foreningens medlemmer, og dem er der 260 husstande af.

- Vi havde en ambition om søge fonde, det fik vi ikke gjort, bortset fra en enkelt. Men vi har en økonomi, så vi selv kan løfte det. Vi synes selv, vi har lavet en fin og præsentabel bog. Målet var et format og omfang som Vejlebogen. Redaktionskomiteen, som er Bent Rasmussen, Kurt M. Hansen og Kjeld B. Jensen har ydet en jætteindsats, konstaterer Preben Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce