Annonce
Ugeavisen Vejle

Vi er fælles om at lade kulturen rejse sig fra asken: City Vejle, Vejle Kommune og Trekantområdets Festuge åbner for sluserne til kulturen sammen

Kulturnatten i Vejle er baseret på et tæt samarbejde mellem City Vejle, Vejle Kommune og Trekantområdets Festuge. Citychef Andreas Kiis Antonsen og Ulla Varneskov, chef for Idræt, events og fællesskaber ved Vejle Kommune glæder sig over at kunne arbejde sammen om kulturnattens flotte og mangfoldige program. Foto: Andreas Damgaard

Vejle: “Fønix Kulturnat”- det var navnet på Vejles kulturnat sidste år, og det navn har fået lov til igen at blusse op og leve i år, hvor kulturnatten afholdes fredag 3. september ud over hele midtbyen.

“Fønix Kulturnat” har hentet sit navn i det mytologiske fabeldyr Fugl Føniks. Fuglen, der ifølge sagnet lever meget længe, og når den dør, sker det i flammer, hvorefter den forynget genopstår af asken.

For citychef Andreas Kiis Antonsen giver det i år endnu mere mening at lade kulturnatten ske under navnet “Fønix Kulturnat”:

Annonce

- Sidste år holdt vi kulturnat efter den første coronanedlukning, og her var fortællingen om Fugl Føniks også perfekt, men så kom nedlukning nummer to, og først dér kom vi rigtigt igennem møllen. Den nedlukning var markant værre end den første, hvilket har bevirket, at kulturen virkelig blev brændt ned af corona, så nu fortjener den at komme ud af asken og få vinger.

Den røde tråd

Udover at kulturen nærmest har været brændt ned under coronanedlukningen - og nu får lov til at blusse op i lys lue under kulturnatten i Vejle 3. september - handler dagen om mere end det.

- Vi har spurgt os selv, hvad kultur egentligt er, og det er blevet til “den røde tråd” i det hele, forklarer Andreas Kiss Antonsen. Og han fortsætter:

- Derfor har vi delt begivenhederne op i kategorier, vi har filosoferet og vi har været i tænkeboks, og det er blevet til seks forskellige fortællinger på seks forskellige steder rundt om i byen. Hvad er kultur, og hvad binder os sammen?

Citychefen forklarer, at der på Søndertorv derfor vil være musik fra morgenstunden og helt frem til om aftenen med ikke færre end 10 forskellige artister. Både lokale og udefrakommende, og det er både kendte og mindre kendte navne, som man kan finde på programmet.

I Kirkegade, der fra middag vil være lukket helt ned, handler det om bæredygtighed og klima. Her kan man komme med sin egen klimaidé, høre om Borgernes Klimapulje og prøve sjove og lærerige aktiviteter om bæredygtighed

På Rådhustorvet kan man møde en række spændende foreninger, som også dagen igennem vil stå bag finurlige events. Foreningsliv er mødet mellem mennesker, det er kultur og det er historie og det at skabe noget sammen.

I Vissingsgade er kunsten i fokus, på Nørretorv handler det om, hvordan vi kommer til at spise i fremtiden, og i Midtpunkt vil ordet fylde luften med blandt andet podcast og poetry slam.

Annonce

Samarbejdet… - er vigtigt

- Når jeg siger “vi” - handler det ikke kun om det, som vi i cityforeningen står bag. Kulturnatten er en fælles ting. “Vi” er både Vejle Kommune, Trekantsområdets Festuge og City Vejle. Vi er alle sammen om det her. Både hvad angår indholdet i programmet, og hvad angår økonomi, lyder det afsluttende fra Andreas Kiis Antonsen, der blandt andet sammen med Ulla Varneskov, chef for Idræt, events og fællesskaber i Vejle Kommune, har brugt timevis på at tænke kulturnatten godt igennem.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser kørte ikke stærkt nok: Kevin levede ikke op til egne forventninger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Sandwich og fritter som du sjældent har smagt dem: Ny bod fylder street food helt op

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jeg er åbenbart for gammel til T-shirts: Sandheden er ilde hørt

Ugeavisen Vejle

Tillykke til Betty og Kirsten: Her er årets frivillige ildsjæle

Ugeavisen Vejle

Nu kan du opleve en bæredygtig bydel: Vejle har haft fokus på Arkitekturens dag siden 1972

Ugeavisen Vejle

Spænding udløst: To unge forfattere får hver 50.000 kroner

Ugeavisen Vejle

Bøn fra Vejle-restauratører: Lad os holde jul i oktober på en hverdag

Ugeavisen Vejle

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Ugeavisen Vejle

Nye rækkehuse i hastigt voksende landsby er klar til udlejning

Ugeavisen Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Frede og Selma sætter spot på børns følelser og hverdagsliv

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Han kaldte mig en møgkælling

Ugeavisen Vejle

Ny, lille kortfilmsfestival blev løbet over ende - der kom tusindvis af film ind fra hele verden

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Her har du opskriften på en lækker sæsonbetonet ret

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Larm og ræs på Nørremarken

Ugeavisen Vejle

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Ugeavisen Vejle

Ford Mustang er en spændende elbil: Lidt for meget vrinsk, men med lidt for lidt lyd

Ugeavisen Vejle

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Ugeavisen Vejle

80 år er ingen alder: Helt anderledes end alle de andre

Ugeavisen Vejle

Japanske skønheder med flotte former: Svenn fra Vejle solgte for millioner af kroner af dem, og der var blomster til fruerne

Ugeavisen Vejle

Skoleelever med til at redde restaurationsbranchen: Det er megafedt at lave mad, siger Liv Kynde, og hun har ikke noget imod skæve arbejdstider

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Her er der plads til alle

Ugeavisen Vejle

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Annonce