Annonce
Ugeavisen Vejle

Vild Bike Park indviet i Vejle: For begyndere og hardcore mountainbikere

Vejle Bike Park er netop blevet indviet. Her tager Thomas Skou en prøvetur. Foto: Mette Mørk
Vejle Bike Park blev indviet i weekenden. Træningsbanen har været undervejs længe, og står nu klar til alle vovehalse og begyndere, der er vilde med udfordringer på mountainbike.
Annonce

Vejle: Det giver et sug i maven. Den stejleste rampe kan i hvert fald få en begynder til at ryste i bukserne. Vovehalsen, med masser af frygtløse spring i rygsækken, smiler derimod som en flækket træsko ved synet af det slaraffenland, som i løbet af to år er vokset ud af skoven ved Grønnedalen tæt på Vindinggård Ringvej.

Flittige, frivillige sporbyggere fra Trail Builder Teamet, Mountainbike Club Vejle, har bygget en teknik-bane, der blev officielt indviet i weekenden.

Her kan man få styret sin lyst på teknik- og træningsbanen, der er opbygget med forskellige sværhedsgrader og forhindringer.

Et mountainbikespor i Sønderhaven fører op til banen, hvor både store og små kan finde en ”linje” som passer til talentet.

Et af talenterne, Thomas Skou fra Trail Builder Teamet, har været tovholder på projektet. Og han roser Vejle Kommune for samarbejdet.

- Kommunen har leveret maskiner og materialer til den nye bane. Frivillige folk har så knoklet med sporene, og det er dejligt at se det færdige resultat. I alt er der vel brugt 8-9000 timer på etableringen, men så har vi også fået en bane, som kan tiltrække folk fra nær og fjern, siger Thomas Skou.

Annonce

Noget for alle

På de mange udfordrende elementer kan rytterne øve hoppe- og køreteknik.

- Vi har bygget, prøvekørt og bygget om indtil spor og linjer fungerede. Et kæmpe arbejde, som i høj grad har været ”learning by doing”.

- Os, der har bygget, ville gerne have det så vildt som muligt. Men et krav fra kommunen har været, at banen skulle henvende sig bredt. Så vi tilgodeser alle niveauer. Vi har for eksempel vores quarter pipe, hvor man kører op, drejer 180 grader i luften, og kører ned igen. Og oppe i den anden ende af området kan begyndere og børn køre på et spor med pukler, der er velegnet til at øve teknik, siger Thomas Skou.

I alt er der tæt på 100 features indbygget på sporet.

- Det er en stigende trend at køre på denne slags baner. Cyklerne skal have mere luft under sig - og det bliver mere teknisk. For 15 år siden var det med klik-pedaler og stram lycra, det er det ikke mere, smiler Thomas Skou.

Annonce

Hjelm på

Parken rummer fem forskellige sværhedsgrader, og de forskellige baner er mærket med farvede pile, så rytterne kan navigere rundt efter evner og mod.

Det er ikke helt uden risiko at suse rundt på banerne.

- Vi har allerede sendt nogle unge hjem med beskeden om, at de skal have hjelm på. Derudover ser vi gerne, at børn er her i sammen med en voksen, siger Thomas Skou.

Begiver rytterne sig ud på de sværere baner kræver det ekstra sikkerhedsudstyr som rygskjold, knæ- og albuebeskytter. Både udstyr og sværhedsgrader er beskrevet på en informationstavle.

Der arbejdes fortsat med at udvikle parken.

- Vi håber på, at vi med tiden kan få lov til at udbygge og tilføje flere højdemeter. Vi kunne for eksempel godt tænke os at bygge en dirt jump. Lige nu har vi en, hvor du lander på flis, men vi kunne godt tænke os, at vi får en bakke, hvor der er lidt mere risiko ved at hoppe og lave tricks, siger Thomas Skou.

On Trail, som er sponsoreret af Nordea Fonden, har sørget for skilte. Derudover er parken forsynet med strøm og vand.

I tilknytning til banen er der i øvrigt etableret en ny parkeringsplads med indkørsel fra Grønnedalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Musik og sang i Løget

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Wæthæl aflyser gåtur

Ugeavisen Vejle

Den nedarvede skam

Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Annonce