Annonce
Ugeavisen Vejle

Vinbutik åbner i Vejle: Her er der vin med kant

VinMedKant er netop åbnet i Vestergade. De seneste uger har indehaveren haft travlt med at gøre butikken klar. Foto: Lars Saugbjerg
Vinforretningen VinMedKant har slået sig ned i Vestergade 10. Samme sted er indehaveren i fuld gang med at etablere en større vinbar.
Annonce

Vejle: Livet er for kort til ligegyldige industrivine. Vin skal have personlighed, vin skal have en historie. Vin skal aldrig være kedelig, vin skal have kant.

Det er med denne indgangsvinkel, at vinhandler Ulrik Rønlev netop har åbnet vinbutik i Vestergade i Vejle. Tidligere lå forretningen VinMedKant i Havnegade, men tiden er nu moden til at indtage nye vinmarker i midtbyen. Og det bliver med en større udvidelse af forretningskonceptet.

Butikken i Vestergade kommer nemlig til at rumme en vinbar med gårdhave.

- Selve butikken åbner i dag (19/6, red.), og håndværkerne er i gang med at etablere vinbaren. Barens præcise åbningsdato har jeg ikke endnu, men det er "lige om lidt", fortæller Ulrik Rønlev.

VinMedKant begyndte som en fritidsbeskæftigelse for Ulrik Rønlev for otte år siden, men virksomheden tog hurtigt fart og har i dag udviklet sig til et fuldtidsprojekt med butikker og vinbarer i Fredericia og Svendborg. Administration og lager ligger i Odense.

- Det begyndte som en lagerstyret virksomhed uden et egentligt udsalg, men det har hele tiden været tanken at køre et skarpt detailkoncept op. Første spadestik var, da jeg overtog butikken i Havnegade i 2017, fortæller Ulrik Rønlev.

Annonce

Storytelling og anekdoter

Det var planen, at vinbar og butik skulle åbne på samme tid i Vestergade.

- Men den tid, vi har været igennem de seneste par måneder, har skubbet tingene. Stedet har to indgange - en indgang til butikken, hvor vi også har mulighed for at lave smagninger - og en indgang til vinbaren, hvor der normalt vil være plads til omkring 25-30 gæster. I gårdhaven og på selve Vestergade er der også pladser, så det er en vinbar, vi putter nogle kræfter i, siger Ulrik Rønlev.

Vin er der masser af i Vejle. Adskillige vinbutikker og store supermarkeder, der køber store partier billigt hjem.

- Men produktet skal være godt, det modsatte er ikke til at holde ud. Vinen skal bibringe en oplevelse, og frembringe en særlig følelse, måske en glædesfornemmelse. Smagsoplevelsen begynder allerede i butikken, hvor det jo er vinhandlerens opgave at klæde kunden på. Vi skal være i stand til at ramme hjertet, næsten, ørerne, alle sanserne - og få kunden til at blive ét med produktet. Storytelling og anekdoter omkring produkterne er vigtig, så vi arbejder med leverandører, der kan levere vin med kant, lyder det fra Ulrik Rønlev.

- Det svarer lidt til at kigge på et maleri, hvor du ikke fatter, hvad der foregår - indtil en klog person forklarer dig, hvad du skal være opmærksom på. Pludselig kan du få øje på en masse ting, sammenhænge og skønhed. På samme måde skal vi beskrive, hvordan vinen skal smages, tilføjer han.

VinMedKant er stærkest på europæiske vine.

- Vi har også oversøiske produkter, men størstedelen af vores sortiment er nok fra Italien og Spanien, fastslår vinhandleren.

- Forhåbentlig falder vejlenserne for vores varer og vores koncept. I hvert fald ser vi frem til at bruge tid på at bygge relationer op til et fast publikum, som vi kan servicere på den lange bane, siger Ulrik Rønlev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce