Annonce
Ugeavisen Vejle

Vingstedkokke dyrker kontakten til lokale råvareleverandører

Vingsted vil gerne kendes for mad, der ikke ligner almindelig "kursus-mad". Privatfoto
Lokale grøntsager, nye kartofler og kaninkød var hovedingredienser, da to kokke fra Vingsted var i konkurrence. Og dysten har skærpet appetitten på at udvikle det lokale snit på Vingsteds menukort.
Annonce

Vingsted: Både maj og juni har stået i konkurrencernes tegn for flere af kokkene på Vingsted Hotel & konferencecenter. I konkurrencen "Local Cooking", der for nylig blev holdt i Vejle, fik de to kokke Kristian Jensen og Christian Andersen lov til at vise, hvad de kunne kreere af lokale råvarer i konkurrence med syv andre restauranter i Trekantområdet.

Selvom deltagelsen ikke indbragte en plads på præmiepodiet, gik de to kokke fra konkurrencen med en god mavefornemmelse. Netop lokale råvarer er noget, der dominerer tallerkenerne hos Vingsted. Det skinnede også igennem i de to kokkeaspiranters bud på et vindermåltid med smørstegt kanin i spidskål fra Højdalgård ved Egtved og nye kartofler fra kartoffelavleren Oluf Sand og grøntsager fra gartneriet Rødmose.

Konkurrencen handlede om at bruge lokale råvarer - med en god historie. Privatfoto
Annonce

Lokale varer og historier

I konkurrencen var det ikke blot retten, men også historien bag, der talte med, da der blev givet point fra dommerpanelet.

– Vi tog udgangspunkt i at finde nogle leverandører, som vi kunne se os selv i. Kaninen er fodret med hjemmeproduceret foder – og så er den et af de mest bæredygtige og klimavenlige produkter, man overhovedet kan producere. Rødmose gartneriet, som blot ligger et kvarters kørsel fra Vingsted, var et af de første gartnerier, der indførte økologiske og biodynamiske råvarer tilbage i 1958, fortæller Christian Andersen i en pressemeddelelse fra Vingsted.

Annonce

Konkurrence skærper talentet

Køkkenchef Klaus Drangsfeldt lægger vægt på at husets unge talenter stiller op i konkurrencer.

– Det er vigtigt, at vi viser udadtil, at vi ikke kun er det her kursussted. Vi laver ikke det, som folk kalder "kedelig kursusmad". Samtidigt er det også vigtigt, at vi har noget internt i huset for vores kokke og elever, så vi får brudt lidt med den almindelige hverdag og dagligdagspligter. Det giver inspiration og motivation til at give vores gæster den bedste spiseoplevelse, siger han.

Derfor er det også planen at holde den lokale damp oppe - og at tage revanche ved "Local Cooking"næste år.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce