Annonce
Ugeavisen Vejle

Virksomhed har givet gamle møbler nyt liv gennem 50 år

Jan Christensen har selv været ansat i virksomheden i snart 40 år. Først som arbejdsdreng, senere som lærling, inden han blev ansat som svend. I 1993 blev han medejer. På fredag kan virksomheden, som hans far startede i 1969, fejre 50 års jubilæum. Foto: Mette Mørk
Alt fra antikke arvestykker til moderne designklassikere får nyt liv med nyt polster hos møbelpolstrervirksomheden Martin Christensen og Søn, der på fredag fejrer 50 års jubilæum.
Annonce

Jerlev: Et nyt betræk kan gøre underværker på både gamle arvestykker og på moderne designklassikere, der er blevet slidte at se på. Begge dele kan møbelpolstrervirksomheden Martin Christensen og Søn hjælpe med.

- Nogle møbelpolstrervirksomheder vælger at specialisere sig i enten gamle møbler eller moderne møbelklassikere, men vi kan godt lide at have hele spændet, fortæller Jan Christensen, der ejer virksomheden.

Han er søn af Martin Christensen, der startede virksomheden i 1969. Dengang hed virksomheden bare "Martin Christensen" og lå i Tønnesgade i Vejle. I 1978 flyttede virksomheden ind i Ørstedsgade i Vejle, hvor den lå i 38 år.

- Jeg kan huske, da min far flyttede butikken ind i Ørstedsgade. Jeg var på det tidspunkt syv år og hjalp lidt med at male og udføre forskellige småopgaver, husker Jan Christensen.

Da han var omkring ti år, startede han som arbejdsdreng i butikken, inden han som 16-årig besluttede sig for at ville uddanne sig til møbelpolstrer ligesom sin far.

En gammel stol kan få et helt nyt udtryk med et nyt betræk. I butikken har Jan Christensen et udvalg på over 400 slags tekstiler og lædertyper og farver, som man kan vælge mellem, så møblet får lige præcis det indtryk, man drømmer om. Foto: Mette Mørk
Annonce

Far arbejdede til det sidste

I 1993 blev Jan Christensen medejer, og der blev tilføjet "..og Søn" i virksomhedens navn. Ret hurtigt fik han ansvaret for den daglige kundekontakt og blev virksomhedens ansigt udadtil, mens Martin Christensen arbejdede i produktionen med at ompolstre møbler.

Far og søn arbejdede side om side, indtil 2013 hvor Martin Christensen døde i en alder af 84 år.

- Han var droslet lidt ned i tid, men vi nåede aldrig et punkt, hvor han ønskede at trække sig helt, og det ønskede jeg heller ikke. Så han blev ved næsten til det sidste. Han var på arbejde om onsdagen og døde om søndagen, fortæller Jan Christensen.

I 2016 besluttede han at flytte virksomheden til Jerlev. Her var der dobbelt så mange kvadratmeter at udfolde sig på, og der var ingen trin mellem butik og produktion, hvilket var en udfordring i Ørstedsgade.

- Det var det helt rigtige at flytte butikken herud. Det har givet meget bedre arbejdsforhold, og vi har fået væsentlig bedre plads i butikken til at vise kunderne lidt af, hvad vi kan og er dygtige til, fortæller han.

Han havde en lille bekymring for at flytte butikken væk fra Vejle, men det har ikke vist sig at være noget problem. Men der er jo også kun 5,5 kilometer fra Jerlev til byskiltet i Vejle, siger han.

Annonce

Gamle møbler får nyt liv

I dag kører forretningen rigtig fint, og de fire medarbejdere har masser at se til. Den øgede fokus på bæredygtighed og tanken om at genanvende har en positiv effekt på møbelpolstrervirksomhedens arbejde.

- Det er bedre at ombetrække et møbel fremfor at smide ud og købe nyt. Det er folk blevet mere bevidste om, forklarer Jan Christensen.

Det er dog langt fra alt, det kan betale sig at ombetrække. Det skal være et kvalitetsmøbel i godt håndværk for, at det kan svare sig. Er grundmøblet til gengæld godt, kan en ompolstring give møblet et helt nyt liv.

- Et møbel kan passe i alle typer af hjem - det er betrækket, der afgør, hvor det passer ind. En gammel rokoko-stol kan betrækkes med et stof, så den passer ind i en villa i Hellerup, men den kan også betrækkes, så den passer ind hos Hr. og Fru Jensen, siger han, der efter næsten 40 år i møbelpolstrerbranchen stadig synes, det er enormt spændende og udfordrende at give møbler nyt liv.

Jubilæet fejres fredag med en reception for forretningsforbindelser og venner af huset i tidsrummet 12.30-17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce