Annonce
Ugeavisen Vejle

Virtual Reality skal forebygge vold og trusler i socialpsykiatrien

En konfliktsituation bliver filmet til undervisningen i Vejle Kommunes socialpsykiatri. PR-foto
Vejle Kommune vil med det nye tiltag tackle konflikter for at reducere antallet af volds- og trusselssager - til gavn for både borgere og personale.

Sundhed: Virtual Reality er andet og mere end underholdning og bliver i stigende grad brugt til uddannelse og træning i både offentlige og private virksomheder og på uddannelsessteder.

I Vejle skal kommunens socialpsykiatriske bosteder for eksempel til at bruge Virtual Reality til konflikthåndtering. Med Virtual Reality-briller på vil medarbejderne kunne opleve forskellige konfliktsituationer helt tæt på og fra forskellige synsvinkler, for eksempel en situation med en beboer, der er verbalt truende, og en situation med en anden beboer, der bliver aggressiv og voldelig.

Vigtigt at bygge bro

Målet er at give dem en bedre forståelse af, hvordan en konfliktfyldt situation opstår, hvad der optrapper situationen, og hvordan den bedst håndteres, så medarbejderne forebygger volds- og trusselssituationer. - Filmene skal klæde dem på til at tackle de dilemmafyldte situationer, som hører med til jobbet. Det er en måde at opleve og reflektere over, hvordan man reagerer i en presset jobsituation og derved lære, hvordan man bedst håndterer at prioritere, overskue, komme væk fra en farlig situation, siger afdelingsleder Katrina Vinding i en pressemeddelelse. Hun har været med til at lave de virtuelle film. - Det kan være en svær overgang for nyuddannede og nye medarbejdere at gå fra ffor eksempel skolebænken til psykiatrien og i direkte kontakt med borgere, der er psykotiske. De ved ikke, hvordan de reagerer i konfliktsituationer, før de har prøvet det, fortæller Katarina Vinding og forklarer:

- Medarbejderne bag VR-brillerne oplever helt fysisk på egen krop, hvordan det er på én gang at skulle have overblik over situationen og forholde sig til borgere, der er meget vrede eller kede af det. Filmene skal bruges i et undervisningsforløb om sikkerhed og konflikthåndtering for de ca. 150 medarbejdere i løbet af foråret, til nye medarbejdere og i det pædagogiske arbejde med borgerne. Filmene er lavet i samarbejde med firmaet S.T.O.P, som arbejder med konflikthåndtering, og "Vifin", der har udvalgt professionelle skuespillere, leveret teknikken og filmet. Udvalgte medarbejdere fra kommunens socialpsykiatriske bosteder har været med til at levere indhold og cases til manuskriptet, så filmene blive så autentiske som muligt. Enkelte medarbejdere optræder også som skuespillere. Den virtuelle konflikthåndtering vil blive evalueret i efteråret 2020, hvorefter erfaringerne skal udbredes til andre arbejdspladser i kommunen. /larsen

Annonce
Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

Annonce
VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny forretning i Vestergade: Her er stilen helt anderledes end dansk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag med til Mellemøsten i Vejle: Fem stærke bud på ting til boligen - udvalgt af Nader Hassan Ibrahim

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Ugeavisen Vejle

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Ugeavisen Vejle

På café i en smart bybil for Mokkaens skyld

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Ugeavisen Vejle

Hun blev kaldt container-rotten: Dorit åbner forretning på Ternevej

Ugeavisen Vejle

Nu er det officielt: Guldskat er skrumpet men slår alligevel en verdensrekord

Annonce