Annonce
Ugeavisen Vejle

Vreden ulmer under overfladen

Genstart opføres af Ungdommens Teater i Xeneriet. PR-foto
Ungdommens Teater i Vejle opfører "Genstart". Indespærring, vrede, mørke, sult. Apokalypsen har hærget verden - og det er ikke for små børn.
Annonce

Vejle: "Genstart - eller hvordan skaber vi verden?" Ungdommens Teater i Vejle er på banen med en forestilling, der er en parafrase over klassiske dommedagsværker og med god inspiration fra filosofi, religion og psykologi.

- Genstart handler i grove træk om nogle unge, der har overlevet verdens undergang. De er ikke helt klar over, hvordan verden har været før - men de har dog nogle brudstykker.

Formanden for Ungdommens Teater, Jonas Fibecker, har tidligere fortalt om Genstart i avisen, i forbindelsen med stykkets audition.

Jonas Fibecker medvirker i Genstart, der opføres fem gange. Arkivfoto: Lars Saugbjerg

De unge skuespillere har siden slutningen af august øvet og fået rollerne ind under huden. Nu nærmer premieren sig.

Handlingen: Apokalypsen har hærget verden, og kun få overlevende er tilbage.

- Vi følger en række mennesker, der kæmper for at overleve og for at skabe noget der minder om et liv for dem selv... Men vreden ulmer konstant under overfladen - både mod hinanden, men i særdeleshed også mod dem, der lod alt dette ske. Hvis skyld er det?

De medvirkende befinder sig afsondret fra det mulige liv oppe på jorden, da den bunker de er i, er det eneste sikre sted, de kender til i miles omkreds. Men hvad sker der, når mennesker bliver presset på søvn, på mad og bliver indespærret med de samme mennesker i lang tid? Eller er de overhovedet indespærret? Er det kun frygten der holder dem fanget?

Måske får du svaret i Genstart, der ikke er egnet for børn under 12 år.

Forestillingen opføres i Xeneriet i Spinderihallerne 15., 16. og 17. oktober. Der er udsolgt til premieren torsdag, men det er i skrivende stund muligt at bestille gratis billetter til forestillingerne fredag og lørdag, begge dage klokken 15.30 og 19.30. Bestil via hjemmesiden ungdommensteater.dk

Medvirkende i Genstart

Skuespil:

Jonas Fibecker Christiansen

Maureen Kathleen Tamara Gouldmann

Mikkel Aarestrup

Nadia Schrøder Sørensen

Nikolaj Kirkebæk

Amalie Benee

Pernille Svendsen

Simone Johansen

Valdemar Magni

Teknik og produktion:

Maria Linaa

Youssef Agerbo Halabi

Mikkel Birch

Patrick Dalgaard Jensen

Peter Andersen

Instruktion og manuskript:

Peter Andersen

Instruktørassistent:

Stine Kvist Rasmussen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce