Annonce
Ugeavisen Vejle

Wroum på gartneriet: Tid til at udfordre på to hjul

John Kærgård har lavet en segwaybane på sin mark foran gartneriet på Ammitsbølvej. Han håber, at mange lægger vejen forbi til en hyggelig og coronasikker aktivitet. Foto: Jørgen Hasseriis
Frueholm Gartneri har åbnet en segwaybane, og indehaver John Kærgård håber, at det nye tiltag bliver det helt store familiehit i ferien.
Annonce

Vejle: Det bugner af blomster og grøntsager hos gartner John Kærgård i Frueholm Gartneri på Ammitsbølvej, hvor selvplukkere af jordbær for tiden myldrer rundt på marken.

Nu er der dog kommet en aktivitet mere på hans mark. En segwaybane. Vejle Segway kalder John Kærgårdsit nye tilbud, som han håber, bliver en god fritidsaktivitet for hele familien i ferien.

For John Kærgård er det egentlig bare en hobby og en sjov idé, han realiserer. Han fik den i vinter, og selv om det går supergodt for gartneriet, som han etablerede for 34 år siden, syntes han bare, at det kunne være sjovt med et nyt tilbud, fortæller han.

Vejle Segway

  • Sæsonen for segwaykørsel hos Vejle Segway på Ammitsbølvej 104 ved Frueholm Gartneri er fra 1. april til 31. oktober.
  • Der er åbent alle ugens dage - også helligdage - fra klokken 10 til 21.
  • Det koster 75 kroner per person for 20 minutter, men man kan også leje segwayen i længere tid. Køretøjerne kan også lejes til levering "ude i byen".
  • Booking via www.vejle-segway.dk.

På Vejle Segway bliver man udfordret på sine køreegenskaber. Det hele ser så let ud og er det også, forsikrer John Kærgård.

Men første gang man står på en segway, skal man lige lytte til de gode råd og lade maskinen gøre arbejdet, stille og roligt. Så bliver man hurtigt fortrolig med det solide køretøj, lover han.

På marken går det tilsyneladende ligeud, men mellem de høje græsstrå udviser banen stor variation, og det går slet ikke så ligeud, som når man ser turister køre i storbyer.

Der er slalomruter og skarpe sving, et indviklet netværk af veje og puklede stier, der udfordrer balanceevnen og giver et sus i maven. Segway'erne kører derfor med gode, kraftige terrængående dæk med godt mønster.

Annonce

En god coronaaktivitet

John Kærgård har som sagt købt de seks segways for sjov, og de var ikke helt billige, erkender han. Men det er en tanke, han længe har puslet med - at have noget ekstra, som turister og vejlensere ikke kan få andre steder.

- Jeg har en stor mark, jeg lige så godt kunne bruge. Stedet her ligger godt ved landevejen, og jeg har fået mange forespørgsler fra kunder på at lave noget aktivitet her. Andre har fodboldgolf og minigolf, men segways ser man ikke andre steder. Så derfor..., forklarer han.


Det var en idé, jeg fik i vinter. Ren hobby for mig at lave sådan en bane. Jeg håber, at mange får lyst til at bruge den.

John Kærgård, Vejle Segway/Frueholm Gartneri


Det er muligt at booke tid på forhånd via hjemmesiden www.vejle-segway.dk, men der er også mulighed for at forespørge levering af segways, hvis man lave et arrangement med køretøjerne et andet sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce