Annonce
Ugeposten Skjern

21-årige Halfdan vil til tops: Har startet eget skovfirma

21-årige Halfdan Sørensen har startet HS Skov- og Naturservice, hvor han blandt andet hjælper skovejere med at passe deres skov. Foto: peso
Halfdan Sørensen har startet HS Skov og Naturservice. Han arbejder både for virksomheder og private. Han hjælper skovejere med udvalgte opgaver.
Annonce

Iværksætter: Halfdan Sørensen er arborist.

Arbor er det latinske ord for træ, så en arborist ved noget om træer.

Halfdan Sørensen beskærer træer, der fylder  for meget i folks haver. Han fælder træer, der er vokset ind over folks huse. Desuden så rådgiver han folk om, hvordan de kan plante skov, læhegn og vildtremiser.

Nu har han startet sit eget firma, HS Skov- og Naturservice med udgangspunkt fra hjemme ti Rækker Mølle.

- Her i starten har jeg haft arbejde ved siden af på en svinefarm ved Lemvig, men antallet af ordrer stiger, så jeg håber, at jeg snart kan satse fuldtids på mit eget firma, fortæller Halfdan Sørensen.

Han har altid været interesseret i natur, så derfor ville han gerne i lære som skov- og naturtekniker.

- Jeg fik læreplads på Juliandelyst Gods ved Østbirk og har skiftevis været på Skovskolen og i praktik på godset. Uddannelsen tog 3,5 år, forklarer Halfdan Sørensen.

Halfdan Sørensen

21 år.

Stammer fra Rækker Mølle.

Har gået på Brejninggaard Efterskole og Staby Efterskole.

Uddannet Skov- og Naturtekniker, dels på godset Julianelyst ved Horsens, dels på Skovskolen i Nøddebo.

Har startet firmaet HS Skov- og Naturservice.

Fritiden bliver brugt på jagt, håndbold og venner.

Han har fået en god start på firmaet og er begyndt at få faste kunder.

- Jeg nyder at komme rundt i de private haver, og hjælpe ejerne. Jeg er først glad, når min

- Halvdelen af min tidgår med skovning, den anden halvdel er jeg arborist eller topkapper. Den del af arbejdet er klart den mest udfordrende og risikofyldte, for eksempel når man skal fælde et træ, der hænger ind over et hus. Der gælder det om at vide, hvad man gør, for det kan så hurtigt gå galt. Derfor har jeg også en god forsikring, siger Halfdan Sørensen med et skævt smil.

Til nogle arboristopgaver har Halfdan Sørensen en fast jordmand/samarbejdspartner, der ordner tingene på jorden, mens han selv hænger oppe i trætoppen.

Der skal arbejdes med stor forsigtighed, når man fælder et træ fra toppen. Halfdan Sørensen sikrer sig med liner og har ofte en jordmand med, når han går til tops. Privatfoto

- Det er både rart og langt hurtigst at have en jordmand, der fjerner grene efterhånden, for ellers kommer du ned til et stort spil Mikado, der tager lang tid at få fjernet, forklarer Halfdan Sørensen.

De fleste af mine kunder kommer fra lokal området, men jeg har også været på opgaver længere væk i Jylland.

- Indenfor mit fag kan man godt annoncere, men de fleste kunder kommer via mund-til-mund. Du skal bare sikre dig at arbejdet er veludført, siger Halfdan Sørensen smilende.

- Jeg vil gerne have et godt ry, så derfor sørger jeg også for, at der altid er fejet og revet og i det hele taget ryddet op, inden jeg forlader et arbejdssted, påpeger Halfdan Sørensen.

Han gør også meget ud af at forklare kunden, hvad han har tænkt sig at gøre, inden han begynder på arbejdet. Det er bedst at have forventningsafstemt med kunden, siger Halfdan Sørensen.

- Det er ikke alle kunder, der selv kan se, hvad det betyder for en have, hvis et træ bliver fældet eller beskåret. Det kan jeg så forklare dem. Jeg kan også fortælle, at om nogle år, bør de måske kontakte mig igen, siger Halfdan Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm El Nyt

Ugeposten Skjern

Fastelavn: Sammen hver for sig

Ugeposten Skjern

Yoga og coaching for unge

Annonce