Annonce
Ugeposten Skjern

23-årig er ny brugsuddeler: Det er drømmescenariet for mig

Han har allerede arbejdet der nogle måneder, og nu bliver 23-årige Mads Bo Petersen så ny brugsuddeler i Lyne. Foto: Johan Gadegaard
Mads Bo Petersen droppede tankerne om at skulle til Aarhus eller København for i stedet at blive uddeler i en vestjysk landsby. Som 23-årig bliver han sandsynligvis blandt de yngste uddelere i landet.
Annonce

LYNE: Flaskedreng i teenageårene, et arbejdsår efter gymnasiet, et vikarjob i en anden brugs og så senere en uddannelse som ledertrainee og en stilling som brugsuddeler. Mads Bo Petersen ligner på mange måder den klassiske historie om en mand, for hvem det er gået slag i slag.

Han er endda ud af det, han kalder for en brugsfamilie. Far arbejder SuperBrugsen Nørre Nebel, storebror er uddeler i Dagli’ Brugsen i Tarm, og selv har Mads Bo Petersen altså arbejdet i en af de to butikker, lige siden han begyndte som flaskedreng.

Men Mads Bo Petersen skiller sig alligevel ud. Han er 23 år. Så turen fra flaskedreng til førstemand har været kort. Han bliver en af de sandsynligvis yngste uddelere i landet.

- Det er sjældent, man ser en uddeler, der er 23 år gammel. Det drev mig også lidt, at jeg kunne få den mulighed. Det her er drømmescenariet for mig. Jeg kunne nærmest ikke have skrevet det bedre, siger Mads Bo Petersen.

Annonce

Bliver en blæksprutte

De seneste måneder har han arbejdet i Dagli’ Brugsen Lyne. 1. august overtager han så chefkasketten – lige knap en måned inden han bliver 24 år. Skiftet sker, efter Dagli’ Brugsen tidligere på året meldte ud, at man stoppede samarbejdet med uddeler Peter Hansen ”af driftsmæssige årsager.”

Mads Bo Petersen ser frem til opgaven som uddeler. Hvis han var gået efter at blive afdelingsleder i en større butik, ville han få ansvaret for eksempelvis frugt og grønt. Her er det alt fra brød til slik, mælk, kød og vin.

- Man lærer at blive en blæksprutte. Det er lidt fedt. Her får jeg lov at have noget at gøre med hele butikken og kan gøre det, jeg føler, kan gavne butikken, siger Mads Bo Petersen.

23-årige Mads Bo Petersen er ny brugsuddeler i Lyne. Foto: Johan Gadegaard

Allerede de første måneder, han har arbejdet i butikken, er der sket ændringer. Bland-selv-slik er blevet skiftet ud med slikposer og flere køleskabe til vand, sodavand og energidrikke.

På den måde kan landevejskunderne, der lige kører forbi for at tanke på OK-tanken udenfor, snuppe en hotdog og en kold sodavand til bilturen.

Annonce

Skal vinde respekt

Butikken har desuden ændret system, når de skal sætte de varer ned, som er ved at løbe på datoen. Nu bruger man en kalender og skriver ned, hvilke varer der bliver for gamle de næste dage. Før kunne de blive sat ned næsten en uge i forvejen. Dermed får man nu fuld pris for flere varer.

Man smider også mindre ud. Hvis man ikke får solgt brødet, man sælger i bageren, på den dag, hvor det bliver bagt, lægger man det i pose og sælger det billigere dagen efter. Før blev det smidt ud.

Arbejdet med at tjekke datovarer er blevet ændret, siden Mads Bo Petersen begyndte at arbejde i butikken. Når hans uddannelse som ledertrainee er færdig ved udgangen af juli, bliver han uddeler i brugsen. Foto: Johan Gadegaard

Det er to tiltag, Mads Bo Petersen har set virke i Dagli’ Brugsen i Tarm, hvor han over de to seneste år er blevet oplært som leder af sin storebror. Nu skal Mads Bo Petersen så selv have ansvaret.

- Det er lidt en udfordring personligt. Man skal vise, at der er nye bølger på havet. Man skal sætte sig i respekt og vinde folks respekt, for de kigger på en og siger ”nå, det er ikke en karl på 55 år, der er her. Nu er det en ung knægt, vi skal til at høre efter.” Det gælder også for kunderne. Det er interessant, og jeg glæder mig hver dag til at tage på arbejde, siger Mads Bo Petersen.

Butikken i Lyne er en af i alt fem brugser under Brugsforeningen for Nørre Nebel og Omegn. Direktøren kender Mads Bo Petersen fra sin tid i Nørre Nebel, og så er storebror jo uddeler i Tarm, hvor Dagli’ Brugsen også er en af de fem. Det giver noget tryghed og nogle muligheder for at få sparring.

- Det ville det have været noget andet, hvis butikken havde været en landsbykøbmand, som ikke var en del af en forening. Det havde været lidt sværere, og så havde man nok brug for en med lidt mere erfaring, siger Mads Bo Petersen.

Annonce

Droppede tankerne om Aarhus

Selvom han nu står som en af de sandsynligvis yngste uddelere i landet, var han egentlig ikke sikker på, han ville gå den vej. Allerede efter gymnasiet blev han tilbudt muligheden for en lederuddannelse i Coop, men takkede nej. Det var først, da han blev vikar i brorens butik i Tarm, at han genovervejede muligheden.


Man skal vise, at der er nye bølger på havet. Man skal sætte sig i respekt og vinde folks respekt, for de kigger på en og siger ”nå, det er ikke en karl på 55 år, der er her. Nu er det en ung knægt, vi skal til at høre efter.”

Mads Bo Petersen, kommende uddeler, 23 år


Lige efter gymnasiet lurede tanken om at gøre som de andre kammerater fra gymnasiet og tage til Aarhus eller København for at læse. Måske var han kørt død i at arbejde i butik. Men det ændrede sig altså. Nu er valget så faldet på at arbejde i en vestjysk landsby.

- Når jeg står her nu, kan jeg slet ikke se, hvad jeg ellers skulle lave. Mavefornemmelsen er god, siger Mads Bo Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce