Annonce
Ugeposten Skjern

4 gode råd: Sådan skaber du et bedre indeklima på hjemmekontoret

Muligheden for at gøre nemt rent spiller også en rolle for indeklimaet på hjemmekontoret. Pressefoto: Timberland

Ringkøbing-Skjern: - Vi hører ofte fra fysioterapeuter og andre eksperter, at vores bevægelsesmønstre og arbejdsmøbler derhjemme kan være med til at give hovedpine, men indeklimaet er i lige så høj grad noget, som påvirker både vores fysiske og mentale helbred. Den gode nyhed er dog, at man kan gøre meget for at forbedre indeklimaet på arbejdspladsen hjemme hos en selv, forklarer Ole Quist, der i mange år, som tekniks chef hos gulvproducenten Timberland, har beskæftiget sig med, hvordan gulve kan spille sammen med andre vigtige faktorer for at skabe det bedste indeklima.

Ole Qvist giver her fire gode råd til at optimere klimaet i boligen.

1 Skab en god akustik i rummet

- Noget der virkelig kan gøre en tung i hovedet sidst på dagen er støj, der runger i lokalet. Det er derfor vigtigt at skabe en god akustik, og her er det godt at være særligt opmærksom på de store overflader i rummet som gulve, vægge og lofter. Et naturmateriale som for eksempel kork er helt eminent til at dæmpe lyden, og det kan derfor være en fordel at lægge et korkgulv i store rum med høj aktivitet, siger han og tilføjer:

- Derudover er det en god idé at indrette rummet, så det ikke er helt tomt. Gå gerne efter store og bløde materialer som eksempelvis sofaer, bogreoler, tunge gardiner og malerier.

2 Vær opmærksom på luftkvaliteten

Vil man undgå, at hovedpinen kommer snigende, er luftkvalitet også et væsentligt parameter at være opmærksom på - også i forhold til andet end udluftning:

- Vi ved allesammen godt, at man skal sørge for at lufte ud for at få frisk luft, men luftkvaliteten bliver faktisk også påvirket af andre ting i rummet. Møbler, gulve og maling kan for eksempel indeholde problematiske kemikalier og stoffer, der kan afgive sundhedsskadelige dampe. Det er derfor vigtigt at gå efter kvalitetsgulve og andre materialer, som er fri for phthalater og andre skadelige komponenter og partikler.

3 Gør det nemt at holde orden og gøre rent

Renhed og ro er nøgleord til et sundt hjemmekontor, og det er derfor en god idé med jævnlig oprydning og rengøring. På den måde forbedres luftkvaliteten også samtidig:

- I forlængelse af en ren luftkvalitet er det selvfølgelig essentielt at fjerne rodet på skrivebordet og svinge støvsuger og klud. Det kan dog indimellem være svært at få gjort, så her må man gerne gøre det lidt nemt for sig selv ved at have så få kuglepenne og notesblokke på skrivebordet som muligt og vælge rengøringsvenlige materialer som for eksempel et trægulv med rengøringsvenlig overflade.

4 Vælg en lys og behagelig plads

Der er mange muligheder, når man skal vælge en arbejdsplads derhjemme - men hvor er det egentlig bedst at sidde? Og hvad skal man være opmærksom på, når man udvælger en plads?

- Generelt er det bedst at vælge et sted, hvor der er lys og masser af luft omkring en, og hvor man helst skal kunne kigge ud ad vinduet. Det er med til at give rum- og tidsfornemmelse, hvilket særligt er vigtigt, når det er vinter, og man arbejder hjemme. En mørk krog i køkkenet, et kælderrum eller i gangen under trappen er altså ikke umiddelbart oplagte steder at slå sig ned. Har man et særskilt kontor med udsyn fra skrivebordet, vil det være helt ideelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Ny hos Sahl Cykler

Ugeposten Skjern

Perler er også for voksne

Annonce