Annonce
Ugeposten Skjern

54 ton nødhjælp til Ukrainske flygtninge

Dansk International nødhjælp i Herborg har sendt 54 ton nødhjælp til Ukrainske flygtninge. Pressefoto

Herborg: I den sidste tre uger er der blevet sendt 54 tons varer afsted til nødlidende Ukrainske flygtninge i Rumænien Moldova og Ukraine.

- Vi har fået rigtig meget mad sponsoreret. Vi har også fået adgang til indkøb af billig mad. Desuden har vi fået sponsoreret rigtig mange penge midler fra forskellige sider. Desuden har vi fået mange penge midler fra indsamlinger i Vorgod og Videbæk kirker. Alt sammen nødvendig for at dette projekt flygtninge hjælp kunne lade sig gøre, skriver Ernst Nielsen, der sidder i bestyrelsen i Dansk International Nødhjælp i Herborg.

- Vi har skullet navigere gennem en labyrint af love og cirkulære. Først kunne vi ikke få lov at køre ind i Ukraine, men tingene ændrede sig så det kunne lade sig gøre. Der var mange ting der ændrede sig da krigen brød ud, rent forsikringsmæssigt. Derfor var der kun Ukrainske speditionsfirmaer der ville køre ind i Ukraine. I begyndelse af krigen var Ukrainske chauffører udelukket fra at køre ud af Ukraine på grund af at ingen mænd mellem 18 og 60 år måtte køre ud. Det må de nu hvis de har et ærinde for Ukraine.

Annonce

- Vi har også haft en del problemer med at køre ind i Moldova. Men det er lykkedes at finde Rumænske speditionsfirmaer der ville køre ind i Moldova.

- Vi har ikke stødt på problemer med kørsel af udstyr til Rumænien.

- Det første og største ønske flygtningene havde, var mad. Derfor har vi sendt rigtig meget mad afsted. Desuden en del køkkenting, sko og hospitalsudstyr fra det tømte hospital i Holstebro sendt afsted. Rigtig mange madrasser er kommet afsted. Rollatorer, Borde og stole er også kommet med.

- Alle hullerne i trailer lastbilen blev fyld op med sækker at tøj. Så når vi var færdig med læsningen var der ingen” lufthuller” tilbage i lastbilen.

- Organisationen bevar Ukraine har hjulpet os med godkendelse af udstyret så vi kunne køre ind i Ukraine med det.

- I Moldova har vi en partner der hedder ADRA. De søger for godkendelse af udstyret medens lastbilen er på vej til Moldova. ADRA sørger også for fordelingen til flygtninge i Moldova, skriver Ernst Nielsen i en pressemeddelse.

Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce