Annonce
Ugeposten Skjern

Anette Taulo er ved at være klar

Anette Taulo glæder sig til, at hun kan byde velkommen indenfor i Huset 22, hvor hun vil udstille sine billeder. Foto: peso
Har fundet de billeder hun skal udstille i Huset 22, når den nye butik kan åbne
Annonce

Skjern: Egentlig skulle alt have været klar i huset på Bredgade 22 i Skjern. Coronaen har dog udskudt åbningen af "Huset 22", som stedet kommer til at hedde, så det sidste mangler stadig.

- Der er jo ikke et galleri, men det er heller ikke en butik, så vi blev enige om "Huset 22", fortæller Anette Taulo, der er en af de tre kvinder, der står bag huset.

De to andre er Linda Stampe, der i flere år har drevet Kunst og Design på stedet, samt Louise Tang Visgaard. Linda Stampe vil stadig udstille sine billeder på stedet og har stadig atelier på 1. salen, men Louise Tang Visgaard vil sælge smykker.

- Vi har bygget om i huset, der nu får fire rum, så vi hver får et rum og så vil der være et fælles rum, forklarer Anette Taulo.

De tre vil skiftes til at passe butikken, Louise Visgaard dog mest, da både Linda Stampe og Anette Taulo vil have tid til at male.

Anette Taulo

56 år.

Stammer fra Barde.

Uddannet i Matas i Herning.

Siden i Matas i Skjern.

Overtog butikken i 1990.

Solgte den til kapitalfond i 2007.

Uddannede sig til kosmetolog.

Begyndte at male sidst i 1990'erne som en hobby.

Har haft galleri i den gamle præstegård.

Har været med i Kunsten inviterer indenfor.

Går nu sammen med Linda Stampe og Louise Tang Visgaard om Huset 22, hvor der vil udstillinger og smykkesalg med mere.

Har tre børn, Jacob, Julie og Thomas.

Annonce

Solgte Matas for millioner

Anette Taulo bor centralt i Skjern med udsigt til Holger Danske, ovenover den Matas, som hun i 2007 solgte til kapitalkæden CVC. Hun ejer stadigvæk bygningen, hvor Matas nu lejer sig ind.

Ved at slå flere lejligheder sammen har hun nu fået en penthouse-lejlighed på 209 kvadratmeter i to etager, hvor der øverst er fritliggende spær og en hems. I lejligheden hænger mange af hendes egne malerier.

Anette Taulo har tre terrasser med over 100 krukker, som nu skal plantes til. Fra en af terrasserne kunne hun tidligere se til Lønborg, men efter udvidelsen af Skjern Bank røg udsigten.

- Heldigvis har de lavet et smukt byggeri, men jeg kan nu godt savne udsigten, siger hun med et smil.

Annonce

Tilfældigt at det blev Matas

Anette Taulo stammer fra Barde og havde oprindeligt tænkt på at blive sygeplejerske eller plejehjemsassistent.

- Da jeg var færdig med handelskolen, skulle jeg finde et arbejde og spurgte i en Matas i Herning. Jeg kunne godt blive ansat, men jeg kunne ikke komme i lære. Der var jeg så et års tid inden jeg rejste til København og arbejde på et plejehjem der. Siden kom jeg på plejeassistentskolen i Brande, men blev så tilbudt en læreplads i den anden Matas i Herning. da jeg så var blevet udlært havde jeg en kæreste i Skjern og flyttede hertil og blev ansat i Matas, fortæller hun.

I 1990, mens hun stadig var på barsel, blev hun tilbudt at købe forretningen.

- Nu kan jeg se, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg gik ind til. Det var spændende at være chef, for så skal man ikke spørge nogen om lov og Matas er bare en vidtspændende butik med helsekost, dufte og cremer, påpeger Anette Taulo.

Hun drev butikken frem til 2007, hvor kapitalkæden CVC tilbød at købe alle Matasforretninger i Danmark.

- Jeg valgte at sælge, jeg kan stadig huske overskriften i avisen: Ja til millioner i Skjern, fortæller Anette Taulo.

Hun var 43 år og skulle til at finde ud af, hvad nu?

- Jeg var bestyrer i Matas en kort overgang, men jeg besluttede at tage kosmetologuddannelsen, det mindede om arbejdet i Matas, så jeg arbejde som kosmetolog en periode. Jeg har også solgt tøj hos MR og smykker hos Mørup, forklarer hun.

Hun har også taget uddannelsen som personlig træner, men det var mest for hendes egen skyld, for hun går meget op i fitness. Hun er også uddannet kostvejleder.

Jeg nyder mine terrasser, hvorjeg har mere end 100 krukker til at stå, fortæller Anette Taulo.
Annonce

Giver ro at male

Hun begyndte så småt at male sidst i 1990'erne.

- Det var noget, man kunne lave herhjemme. Da jeg så fik mere tid, udviklede det sig. jeg var med til at starte et galleri sammen med tre andre i den gamle præstegård. Jeg har været med i Kunsten inviterer Indenfor og jeg har udstillet på Møllen. Jeg har udstillet i Kunstpavillonen i Videbæk, hvor jeg er frivillig. Senest har jeg udstillet i Laugesens Have, fortæller Anette Taulo.

- Det giver en ro at male. Desuden er det spændende at skabe noget nyt, få en ide og så udføre den. Jeg har været på nogle kurser, men jeg er bestemt autodidakt, slår hun fast.

Hun har sit atelier derhjemme.

Nogle gange går der 14 dage imellem, at hun maler, andre gange kan hun færdiggøre tre-fire malerier på en uge.

- Jeg kan også godt have gang i flere malerier på en gang, hvis jeg pludselig får en ide, som skal afprøves, forklarer hun.

En grunding af lærredet, papir i forskellige farver og så lak til sidst, forklarer Anette Taulo om dette billede. Nogle gange skriver hun bag på sine billeder, hvad der er op og ned, men for det meste overlader hun til køberne at beslutte, hvordan billedet skal hænge.
Annonce

Huset 22

Nu glæder Anette Taulo sig til at komme i gang med Huset 22.

- Jeg har udvalgt de ti billeder, jeg skal udstille i første omgnag. I mit rum bliver der en rå murstenvæg og så grå vægge. Jeg kan godt lide den lidt rå stil, samtidig med at det skal være hyggeligt og en god stemning, forklarer hun.

Butikken skulle være åbnet nu, men åbningen er indtil videre udskudt indtil der igen kan være mere end ti mennesker samlet.

Billedet er et af de ti billeder Anette Taulo vil udstille i Huset 22.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce