Annonce
Ugeposten Skjern

Bag Disken: - Da vi startede med posten, fik vi 400 pakker om dagen

I gennemsnit modtager Arriva i Skjern 50 pakker om dagen. De bliver scannet, og så får modtageren besked om, at pakken kan hentes. Foto: Mads Dalegaard.

På billetkontoret hos Arriva udleverer Helle Jørgensen pakker, registrerer hittegods og hjælper kunderne. Hun elsker blandingen af det administrative og god kundekontakt.

Annonce

BAG DISKEN: I oktober blev Arriva på Skjern Station områdets nye posthus. Førhen var det muligt at købe frimærker og sende breve hos Garnnøglen.

- Der er kommet mere liv i butikken, efter vi har overtaget posten. Det er dejligt med flere mennesker. Vi får i gennemsnit 50 pakker om dagen, men da vi startede, var det lidt voldsomt, fordi det var lige før Black Friday og julen. Der fik vi nok 400 pakker om dagen, siger Helle Jørgensen, der er salgsagent på billetkontoret på Skjern Station.

Posthuset følger Arrivas åbningstider, og det betyder, at man kan købe sine frimærker alle hverdage fra 6:45 til 17:15.

Helle Jørgensen


  • Salgsagent hos Arriva i Skjern
  • 55 år gammel
  • Bor sammen med englænderen Peter og hunden Axel
  • Har to voksne børn
  • Bor og stammer fra Skjern
- Jeg håber, jeg kommer til at blive her mange år endnu, men vi bliver desværre færre og færre, siger Helle Jørgensen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Halvt gebis i hittegods

Hos Arriva i Skjern er de to fastansatte på billetkontoret. Den ene møder om morgenen, og den anden møder ved 10-tiden, når pakkeposten kommer. Så kan den ene passe skranken, mens den anden scanner pakker. Hvis Helle Jørgensen eller hendes kollega er syge eller skal på ferie, er der et par faste afløsere, der er klar til at slå til.

Udover billetsalg og postvæsen har Arriva på Skjern Station en anden vigtig opgave. Helle Jørgensen sidder med to hvide vanter. De er fundet i eller på et Arriva-tog eller-station, og de skal registreres i hittegods-registeret. Der kan Helle se, om vanterne er blevet efterlyst.

- Hvis de ikke er blevet efterlyst, så beholder vi dem i 30 dage. Herefter bliver de indleveret hos politiet. I dag har vi afleveret fem sække til lokalpolitiet, siger hun og fortsætter:

- Alt hittegods fra Arriva-stationer og -tog kommer hertil. Så der har været mange mærkelige ting. Det sjoveste, jeg har oplevet at få ind, var nede i Varde. Der kom en mand ind med en pose. Jeg ved ikke, om han selv havde lagt det i posen, men der lå et halvt gebis deri. Men ingen efterlyste det, så det blev afleveret hos politiet, griner Helle Jørgensen.

Annonce

27 år på turistkontor

Det er faktisk lidt tilfældigt, at Helle Jørgensen er kommet til Arriva. Egentlig er hun uddannet på rådhuset i Skjern, hvor hun først var i sekretariatet og sidenhen i bogholderiet.

- Da jeg havde et halvt år tilbage, spurgte de på Rådhuset, om jeg ikke ville komme på turistkontoret, fordi de manglede folk. Det passede mig rigtig godt, fordi jeg er handels- og sprogligstudent. Så der blev jeg i 27 år, griner hun.

- Da turistkontorerne omkring fjorden blev slået sammen, rykkede jeg med til Ringkøbing. Men da det lukkede, blev jeg ikke tilbudt at komme til Hvide Sande, hvor kommunens turistkontor ligger i dag, siger hun.

Men heldet var, at da Helle Jørgensen arbejdede i Ringkøbing, delte hun det gamle amtskontor med turistforeningen. De kendte hende, og derfor begyndte hun at hjælpe dem.

- Jeg boede i Skjern, så jeg kørte i tog hver dag. Så jeg kendte dem i billetsalg, og jeg snakkede tit med dem på stationen. En dag var der en, der sagde "hvorfor søger du ikke job ved Arriva?". Så gik jeg hjem og skrev en ansøgning. Næste dag fik jeg svar, og de ville gerne have mig til samtale, siger Helle Jørgensen, der er rigtig glad for skiftet.

- Der er både databaser og systemer, som man skal lære at kende. Der er meget administrativt. Men der er også rigtig meget kundekontakt. Mange af pendlerne kommer man næsten til at kende. Der er meget blandet, og det kan jeg godt lide. Personalet i togene er også gode kollegaer, der kommer ind til en kop kaffe af og til, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce