Annonce
Ugeposten Skjern

Bag Disken: Med Skavenhus har Frank hjulpet udviklingen i gang

Frank Jensen har ejet Skavenhus siden 1995. Han har gennem årene udviklet restauranten sammen med området. Foto: Mads Dalegaard.
Siden 1995 har Frank Jensen været ejer af Skavenhus. I den tid har han både renoveret restauranten, lavet ferielejligheder, bygget sommerhus samt købt og renoveret caféen på den anden side af vejen.
Annonce

Skaven Strand: Frank Jensen er født og opvokset lige i nærheden. Faktisk er hans egen dåbsfest blevet holdt på Skavenhus. En restaurant med tilhørende ferielejligheder, som han i dag ejer. Han har været selvstændig, siden han var 23 år gammel, så han kendte lidt til branchen, da han i midten af 90’erne så en salgsannonce for Skavenhus.

- Da jeg så salgsannoncen, tænkte jeg, at det skulle jeg prøve. Jeg købte det i 1995, og dengang var det et faldefærdigt, stille sted. Jeg startede med at holde åbent to måneder om sommeren, og så arbejdede jeg med noget andet resten af året, siger han.

Dengang var Frank Jensen allerede selvstændig. Han var uddannet slagter, og han havde en lastbil, som han kørte ud med slagtervarer i.

- Den blev lidt sat til side, da forretningen her tog overhånd. Lastbilen blev solgt omkring år 2000, siger han.

Frank Jensen

  • Frank Jensen
  • Uddannet slagtermester
  • Opvokset på en gård 6 kilometer fra Skavenhus
  • Har arbejdet flere år på slagteri i Tyskland, så at snakke tysk med turisterne er intet problem
Annonce

Fisk fra fjorden og gode bøffer

Således holdt idéen med at holde åbent to måneder om året ikke længe. I 1997 renoverede Frank Jensen Skavenhus og i 1998 stod seks ferielejligheder klar til udlejning. I dag har Skavenhus plads til 25 overnattende gæster.

- Siden 1997 har vi i januar og februar kun haft åbent for fester og selskaber. I marts starter vi med at have åbent i weekenderne. Nu har vi åbent alle dage bortset fra mandag, og i højsæsonen er der åbent hver dag, siger han.

På Skavenhus har Frank Jensen en kok ansat, men nogle gange er han selv i køkkenet for at hjælpe til.

- Jeg lægger vægt på god fisk fra fjorden og havet og gode bøffer. Det er det gode gammeldags køkken, hvor vi steger maden på panden. Jeg går op i lokale råvarer. Lokale kartofler. Vi er også en af de steder, der stadig serverer ål, siger han.

Annonce

Vokset med området

Dengang Frank Jensen overtog Skavenhus var der omkring 300 sommerhuse i området. I dag er der dobbelt så mange. Der er flere grunde til salg, og rundt omkring bliver der lagt sidste hånd på et nyt sommerhus.

- Behovet er vokset med området. Jeg har selv været med til at udvikle området her. Jeg har bygget flere sommerhuse, og vi har bygget til her. Når folk først finder Skaven Strand, så kommer de gerne igen, siger restaurantejeren.

- Jeg begyndte dengang, hvor der ikke var så mange turister som nu. Det betyder, at jeg stille og roligt har kunnet finde ud af, hvad behovet var. Hvordan og hvorledes det hele skulle fungere her, siger han.

Der er dækket op til fest med en dejlig udsigt på Skavenhus. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Kort til natur og by

I højsæsonen er restauranten som regel fyldt op. Både folk, der holder ferie i området, og turister, der kører fjorden rundt, er blandt Frank Jensens kunder.

- Det er en naturperle. Det er et hyggeligt og dejligt sted her. Der er afslapning og idyl. Folk kan vandre i naturen, og de kan fiske i fjorden. De store vidder her gør, at man ikke oplever, hvor mange gæster der er. Det er naturen, vi lever af, siger han og fortsætter:

- Tyskerne kører gerne både til Ringkøbing, Søndervig og Esbjerg herfra. Det er de ligeglade med. Her kan de nyde området og naturen uden at blive overrendt, siger han.

En detalje fra Skavenhus. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Også café-ejer

Udover Skavenhus ejer Frank Jensen et par sommerhuse i området samt caféen Tex-Mex, der ligger lige ovre på den anden side af vejen. For 10 år siden spurgte de daværende ejere Frank Jensen, om han ikke kunne tænke sig at købe den.

- Det sagde jeg ja til. Det er et andet koncept. Der kan man få noget nemt, og man kan komme ind og spise en is på gårdspladsen. Hvis man vil sidde lidt længere ned og få et glas vin til maden, så er det her på restauranten. På den måde kan jeg tilbyde begge dele, siger han.

Efter at have vinterlukket åbnede Tex-Mex op igen i fredags. Frank Jensen har ansat en bestyrer af caféen, så han i det daglige kan koncentrere sig om Skavenhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce