Annonce
Ugeposten Skjern

Besøg hos Majestæten må vente: Corona udsatte Ingers medaljeoverrækkelse

Inger Nielsen har været ansat i Superbrugsen i Skjern i 47 år. Derfor har hun fået dronningens fortjenstmedalje.
Corona-restriktioner har udsat overrækkelsen af Inger Nielsens fortjenstmedalje. Nu har hun fået medaljen, men nu kan hun ikke komme over til Dronningen for at sige tak.
Annonce

IFortjenstmedalje: - Jeg er lidt stolt af, at jeg har fået den. Og jeg blev lidt rørt, da jeg fik den, fortæller Inger Nielsen med vestjysk beskedenhed.

- Og mit barnebarn synes, at den er sej, føjer hun til med et smil.

Dronningens Fortjenstmedalje får man for 40 års tjeneste, og Inger Nielsen har endda været 47 år i Brugsen i Skjern.

- Jeg gik ud af skolen i 1968 og var så et år på lædervarefabrik. Så kom der en læreplads hos Brugsen i Rindum og den søgte jeg. Jeg kunne godt lide at have kundekontakt, fortæller Inger Nielsen.

Annonce

Først i Rindum Brugs

Brugsen i Rindum lå ved siden af kirken.

- Det var en lille butik, der var uddeleren og mig, så hjalp hans kone til. Vi havde også foderstoffer. Kunderne ringede ikke ind efter varer, jeg var rundt på cykel for at høre, hvad de skulle have og skrev det ned. Det var både på Herningvej og Holstebro og så i kirkebyen. Så blev varerne kørt rundt af en chauffør, fortæller Inger Nielsen.

Til at starte med kørte hun frem og tilbage mellem Skjern og Ringkøbing med tog, men det blev for træls i længden.

- Min morfar boede i Rindum, så jeg fik et værelse hos ham. Min middagsmad fik jeg hos uddeleren. Jeg betalte lidt for det en gang om måneden, husker Inger Nielsen.

Hun fortsatte i Rindum efter at hun var blevet udlært, men butikken kunne ikke bære hendes løn, så da der kom et job hos Brugsen i Skjern, søgte hun den.

Annonce

Så til Skjern

- Jeg startede ved Kasse 2. Dengang var der ikke et bånd, så alting skulle løftes. Alle varerne skulle også slås ind på kassen. I dag regner maskinerne jo selv alting ud, siger Inger Nielsen.

Siden kom hun til at stå for grøntafdelingen.

- Da jeg så blev gravid, mente uddeleren, at det blev for tungt at skubbe de store vogne med kartofler, så jeg flyttet til tekstilafdelingen. Der var ikke så tunge løft, husker Inger Nielsen.

Fra midt i 80'erne styrede hun kontoret, stod for kassebogen, lavede og betalte fakturaer og tog telefonen.

Da hun startede i 1973 sagde personalet De til uddeler Kirkegaard.

- Den næste uddeler var meget ung, så ham sagde vi du til. Der var også nogle kollegaer, der sagde Jens til ham, men jeg syntes nu det var mere naturligt at sige Brandgaard til chefen.

Annonce

Der er sket meget

Dengang var Brugsen mest kolonial og slagterafdeling.

- Siden kom der jo tekstil, isenkram, bager og café til. Kolonialafdelingen er jo også meget større i dag end dengang. Når vi bestilte varer,  gik vi rundt med varefortegnelsen og satte streger ved de enkelte varer, og så blev der lavet hulkort inde på kontoret, der blev sendt ind. I dag bliver det hele klaret med en scanner, forklarer hun.

Der blev udbetalt dividende en gang om året, hvor folk stod i lange køer for at få deres penge. I Brugsen fik man en vis del af sit indkøb tilbage.

- I min tid har Brugsen været igennem to-tre store ombygninger og en masse små ombygninger, fortæller Inger Nielsen.

I hendes tid i Brugsen har der været syv uddelere.

- Jeg havde egentlig sagt, at når Hans Jørgen Andersen stoppede 1. oktober 2019, så ville jeg også gå på pension, men den nye uddeler, Simon Jørgensen, spurgte, om jeg ikke ville blive i tre måneder, så derfor gik jeg først på pension den 31. december, forklarer Inger Nielsen.

Derefter blev hun indstillet til Dronningens Fortjenstmedalje.

- Den har jo egentlig ligget klar til mig siden foråret, men restriktioner kom hele tiden i vejen, så derfor har jeg først fået overrakt medaljen nu, forklarer Inger Nielsen.

Corona-restriktionerne har også betydet, at hun i øjeblikket ikke kan komme over til Majestæten og sige tak.

- Når vi får normale tider igen, så skal jeg da over og sige tak.

Det er ikke mange, der opnår 47 år på den samme arbejdsplads.

- En gang imellem har jeg da overvejet, om jeg skulle prøve noget andet, men man ved jo hvad man har, ikke hvad man får. Det er jo også svært at finde noget andet, hvis man helst ikke vil flytte, og jeg har haft et godt arbejde og gode kollegaer, og så er 47 år fløjet afsted, siger Inger Nielsen.

Hun kunne godt have gået på pension før, men det var hun ikke klar til.

Inger Nielsen

69 år.

Opvokset i Skjern. Har boet i Bølling i flere år. Bor nu i Skjern.

Udlært i Rindum Brugs i 1972. Arbejdede der indtil februar 1973.

Derefter 47 år i Brugsen, nu Superbrugsen, i Skjern.

Har arbejdet under syv forskellige uddelere.

Stoppede 31. december 2019.

Har fået Dronningens fortjenstmedalje.

Har to døtre og fire børnebørn.

- Hvad skulle jeg få tiden til at gå med, men det går nu meget godt. Der er blevet tid til at lave håndarbejde og læse bøger, og så er der også bedre tid til at få besøg af børnebørnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Børn pynter træet

Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm Elnyt

Ugeposten Skjern

Opskrift på vaniljekranse

Annonce