Annonce
Ugeposten Skjern

Bliv klogere på EU før valget

Annonce

Ringkøbing: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne inviterer torsdag d. 2. maj kl. 19.00 i samarbejde med Folkeuniversitetet til en oplysende debataften om EU i Ringkøbing Rådhushal.

Her vil to kompetente forskere fremlægge deres viden og oplyse dig forud for det kommende Europa-Parlamentsvalg d. 26. maj.

Hvorfor skal vi stemme til EU-valget? oplæg ved Jens Blom-Hansen, professor i statskundskab, Aarhus Universitet. Efterfulgt af Nationalisme, protektionisme eller protest? Hvorfor vil briterne forlade os? oplæg ved Ole Helmersen, lektor i engelsk, Copenhagen Business School.

Oplæggene og den efterfølgende debat vil blive styret af Rasmus Bøttcher Christensen fra DR.

Denne aften når vi ikke at komme hele EU rundt. Vi kommer heller ikke til at se ud i fremtiden. Men vi har inviteret to stærke forskere til at guide os udi Europa de næste fem og flere år. Aftenen handler dels om EU i dag og i fremtiden, og sætter særligt fokus på, hvad vi kan lære af Brexit.

Hvilket Europa vil vi leve i om 10 år? Hvilket Europa skal vores børn og børnebørn være en del af om 50 år? Det er et svært spørgsmål. Rigtig svært. Men i anledningen af Europaparlamentsvalget d. 26. maj, så stiller vi netop sådanne spørgsmål til to forskere såvel som til alle stemmeberettigede.

Spørgsmålene om Europas fremtid er svære, for ingen ved, hvordan Europa og EU udvikler sig. Se bare de kolossalt overraskende udviklinger de seneste fem år, som er perioden siden sidste Europaparlamentsvalg i 2014. I de seneste fem år har vi oplevet forandringer inden for en lang række områder: Ruslands annektering af Krim i 2014 stiller spørgsmål til Europas rolle i krig og fred.

De store immigrations- og flytningsstrømme satte i 2015 spot på problemer ved Europas ydre grænser. Nationalismens opblomstring i dele af (Øst)europa samt valget af den protektionistiske Trump i USA i 2016 rykker ved unionens samarbejdsvilje. Brexit i 2016 ryster Europas selvforståelse.

Senest er klimaforandringerne med usædvanlige vejrlige blevet påtrængende for borgere i hele Europa, som oplever hedebølger, tørketilstande eller kaskader af nedbør. Desuden er der spørgsmål om finanssvindel, selskabsskat, sociale ydelser, social dumping og en lang række andre fælles europæiske spørgsmål.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via Folkeuniversitetets hjemmeside fuau.dk/herning/program .

Find hele aftenens program på riskbib.dk.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce