Annonce
Ugeposten Skjern

Bogudgivelse på Kaj Munks Præstegård

Den nye bog. Pressefoto.
Fredag den 4. oktober afholdes der en lækker jagtmiddag på Kaj Munks Præstegård, og i den anledning vil en ny bog om jægeren Kaj Munk blive præsenteret.
Annonce

Vedersø: Efterår er for mange ensbetydende med indendørs hygge og tændte stearinlys, men for andre er efteråret startskuddet på en af årets vigtigste udendørs begivenhed: jagtsæsonen! Sådan var det også for Kaj Munk der var en ivrig jæger.

Fredag den 4. oktober afholdes der en lækker jagtmiddag på Kaj Munks Præstegård, og i den anledning vil en ny bog om jægeren Kaj Munk blive præsenteret. Når Kaj Munk beskrev naturen, jagten, Vestjylland og menneskene, var det fornøjelig læsning, men nogle spurgte dog: "Munk - pynter du ikke lidt på det?" Hvortil Kaj Munk svarede: "Jægeren lyver aldrig, men han taler jægersprog!" og så fortsatte han: "Jeg er jo både præst og jæger og digter. Det er en sølle præst, der ikke kan tale sandhed. Og det er en sølle jæger der ikke kan lyve. Og hvad digteren angår - så skal han lyve - for ellers er han jo slet ikke digter."

Der kan fortælles mange gode historier om jægeren Kaj Munk, så mange at Jon Høgh har samlet dem i en ny bog: "Kaj Munk: jagtperler og andre naturskildringer". Bogen bliver præsenteret til jagtmiddagen, hvor det det også vil være muligt at få bogen signeret. I løbet af aftenen vil der være jagthornsblæsning og en jagtmiddag, der vil bestå af en trerettersmenu, hvor temaet er vildt.

Jægeren Munk Ikke alle brød sig om at Kaj Munk gik på jagt. En kvinde skrev blandt andet til præsten: "Hvordan kan De, pastor Munk, gå på jagt og skyde deres medskabninger når De er præst?"

Kaj Munk svarede ikke kvinden, men sendte hende blot to agerhøns. Der gik lidt tid, men så hørte Kaj Munk igen fra hende, i et brev skrev hun: "Ja, nu var de jo døde, de to agerhøns, så det var da en skam hvis de gik til spilde; men det ændrede jo ikke på den kendsgerning: Kaj Munks morderskab."

Denne gang fattede Kaj Munk både papir og pen og svarede kvinden at: "Han vil med glæde gå på jagt, så længe Gud Herren også skaber oddselsgnavere." Siden da hørte jægeren Kaj Munk ikke mere fra kvinden.

Jagtmiddagen afholdes af Vennekredsen for Kaj Munks Præstegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce