Annonce
Ugeposten Skjern

Brug bibliotekernes elektroniske tilbud

Der er masser af digitale tilbud på biblioteket, som man kan tilgå fra sin computer eller Ipad. PR-foto
Der er endda kurser i, hvordan du bruger de digitale muligheder. Du kan oprette dig som bruger på hjemmesiden riskbib.dk.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: De fysiske biblioteker er lukkede men det digitale bibliotek er åbent 24-7 og bugner af tilbud.

På trods af lukningen af der stadig masser af muligheder for at læse og lytte til bøger, se film, læse magasiner høre podcasts og meget mere ganske gratis gennem bibliotekernes digitale tilbud. Hos Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne har vi tilmed hævet antallet af tilgængelige månedlige digitale udlån fra 5 til 20 pr. låner i lukkeperioden. Faktisk kan du låne både 20 e-bøger, 20 netlydbøger og 20 film.

Prøv f.eks. eReolen en hjemmeside og app med adgang til e-bøger, netlydbøger og podcasts for både voksne og børn og unge. Her finder du mere end 35.000 e-bøger og over 13.000 netlydbøger. Her er der både skønlitteratur og faglitterære titler at vælge imellem og du kan både streame dine lån til din pc, tablet eller smartphone. Via appen eReolen, kan du også downloade til offline læsning, så du kan læse på farten.

Vi anbefaler at du bruger appen eReolen, hvor du nemt kan filtrere på kategorier og temaer og herigennem finde inspiration til netop de e-bøger, netlydbøer eller podcasts du vil opleve. Du kan også finde børnebøger og billedbøger samt ungdomsbøger på denne tjeneste.

Kan du lide at læse på engelsk, så kan du også benytte eReolens globale udgave. Her finder du et vælg af materialer og populære titler på engelsk og til alle aldersgrupper. Læs mere online eller prøv appen Libby.

Annonce

Se film på Filmstriben

Er du mere til film, så snyd ikke dig selv for gode oplevelse på Filmstriben - bibliotekernes filmsite. Her kan du låne gratis spillefilm, dokumentarfilm og animationsfilm online for børn og voksne. Antallet af lån er ligeledes blevet hævet til 20 film pr. måned i denne periode.

Annonce

RBdigital - et væld af gratis magasiner

RBdigital er din gratis adgang til et væld af engelsksprogede og nogle danske e-magasiner og populære bladre-magasiner over en bred vifte af emner lige fra musik over historie og erhverv til familie og opdragelse. I RBdigital finder du blandt andet de danske magasiner SPIS BEDRE, IN, Vi Unge, og Psykologi samt adgang til flere end 300 engelsksprogede magasiner. Her er der ingen begrænsning på lån, så bare læs løs. Husk at oprette dig fra en computer, hvorefter du kan downloade appen.

Annonce

PressReader - aviser og magasiner for alle

PressReader er også en service, hvorigennem du får gratis adgang til mere end 7000 forskellige publikationer og magasiner. Log på med dit bibliotekslogin direkte fra E-biblioteket på riskbib.dk.

Her finder du magasiner under en lang række kategorier så som Dyr, Erhverv Computere & Teknologi, Mode Gaming og meget mere. Af populære magasiner finder du bl.a. National Geographic, Forbes, Vanity Fair, VOGUE og mange flere. Under danske udgivelser finder du også både kendte og mindre kendte udgivelser. Bl.a. Børsen, Alt om videnskab, Videnskab JUNIOR, Dyreliv JUNIOR, Fortnite - Uafhængig og uofficiel guide, Penge & Privatøkonomi, iPad Bogen, Historien om 2. verdenskrig og forskellige sportsmagasiner.

Annonce

Skriver du opgave?

Til dig der i øjeblikket skriver opgave på en ungdomsuddannelse anbefaler vi, at du besøger Faktalink, som er et elektronisk tidsskrift med artikler, litteraturhenvisninger og links til mange populære aktuelle og historiske emner. Prøv også Masterfile som er en tilsvarende kilde blot på engelsk. Går du i stå, så tøv ikke med at kontakte Biblioteksvagten, som er bibliotekernes fælles digitale spørgetjeneste, hvor bibliotekarer fra Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne og resten af landet sidder klar til at hjælpe dig med dine biblioteksspørgsmål. Spørg via formular, chat eller sms. Under Biblioteksvagten kan du også finde tidligere svar på et væld af forskellige emner. Måske disse tips kan være med til at ”redde” opgaven” i en tid, hvor bibliotekerne er lukkede.

Annonce

Lær et bruge de digitale tilbud

Til dig der ikke er helt dus med at benytte de digitale tilbud er der også hjælpe at hente. På hjemmesideadressen ekurser.nu kan du nemlig lære at bruge it med biblioteket gennem korte gratis online kurser inden for alt fra e-bøger til smartphones. Kurserne varer typisk 10-20 minutter. Om du er begynder eller øvet, så er der noget for dig. På kurserne kan du blandt lære at bruge tidligere nævnte eReolen, eReolen Global og PressReader.

Annonce

Sådan får du adgang!

Som låner ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne kan du logge på de digitale ressourcer med dit CPR- eller lånernummer og den firecifrede kode, du bruger på biblioteket. Er du ikke allerede oprettet som låner, så kan du hurtigt oprette dig med dit NemID på hjemmesiden.

Du finder de digitale tilbud under E-biblioteket på riskbib.dk.

Så log ind og slå dig løs i DIT digitale bibliotek. Her kan du boltre dig i alt lige fra New York Times Bestsellere og lydbøger for både børn og voksne og du vil helt sikkert blive overrasket over de mange gode læse, lytte- og filmoplevelser, der venter på dig.

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne lukkede torsdag den 12. marts alle fem biblioteksafdelinger som følge af regeringens foranstaltninger den 11. marts mod spredningen af ny coronavirus. Bibliotekerne forventes at åbne igen mandag den 30. marts klokken 7.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce