Annonce
Ugeposten Skjern

Bychef: Det går ikke med 3.000 mennesker stuvet sammen på Pakhuspladsen til juletræstænding

Sidste år stod folk som sild i en tønde, da Julemanden tændte det store juletræ på Pakhuspladsen. Det går ikke i en tid med corona-restriktioner, så det års tænding bliver meget anderledes. Arkivfoto: peso.
Normalt vil der være flere tusinde mennesker på Pakhuspladsen i Skjern, når byens store juletræ bliver tændt, men ikke i år. Det tillader coronarestriktioner ikke.
Annonce

Skjern: Sidste jul var der flere tusinde mennesker på Pakhuspladsen, da det store juletræ og hele byens julebelysning blev tændt. Folk stod som sild i en tønde, da en kran løftede Julemanden op, så han kunne tænde træet.

Inden da var julemanden blevet vækket af hundrevis af børn fra sin sommersøvn i Skjerns gamle vindmølle. Efterfølgende blev Julemanden og Nissemor kørt i hestevogn i optog gennem byen ned til Pakhuspladsen.

Sådan bliver det ikke i år med de nuværende coronarestriktioner

- Handelsforeningen bliver nødt til at lave en udgave, der overholder alle myndighedernes restriktioner om forsamlinger og afstand, forklarer bychef Mette Christensen.

Julemandsvækning, optog og juletræstænding vil derfor blive streamet på handelsforeningens Facebook-side, så børn og forældre kan sidde sikkert derhjemme og følge Julemanden.

- Julemanden skal nok blive vækket, eventuel med lyden af sidste års børneråb, og vil også køre i hestevogn, men det bliver uden optog og nisser. Julemandens rute bliver lidt længere, og vil denne gang også komme forbi forskellige villaveje og så kan børn og voksne stå langs ruten og hilse på Julemanden. Jeg håber, at børn og forældre vil stå med pyntede huse, nisse-huer og lanterner og hilse på Julemanden og Nissemor, siger Mette Christensen.

Julemandens rute den 20. november

Julemanden bliver vækket i vindmøllen og kører så i hestevogn ad dele af følgende gader:

Langagervej

Voldgade

Nygade

Nørregade

Bredgade

Søndergade

Enghavevej

Fredensgade

Østergade

Parkalle

Langagervej

Danmarksgade

Østergade

Bredgade

På Pakhuspladsen vil han tænde det store juletræ.

Klokken 17.00 vil hestevognen rulle ind på Pakhuspladsen, hvor Julemand og Nissemor vil blive modtaget af Skjern Garden og fløjtespiller fra Ringkøbing-Skjern Kulturskole.

Hvis forældre vælger at tage deres børn med ned på Pakhuspladsen, så skal de selv finde ud af at holde afstand og følge afstandskrav, påpeger Mette Christensen.

Hele handelsforeningen er kede af, at mange børns traditioner bliver ødelagt, men 2020 er et specielt år.

- Vi håber, at forældre vil forstå situationen og forklare det til deres børn. Børn kan ikke aflevere sutter til julemanden, de kan ikke stå en klump og råbe på Julemanden og de kan ikke gå i optog. Der kan ikke være 3.000 samlet på Pakhuspladsen og der bliver ikke smidt karameller ud, forklarer Mette Christensen.

Med hensyn til slikposer så vil der i ugeaviserne blive trykt nogle kuponer, hvor folk kan skrive, hvor mange børn, der er i husstanden og så kan kuponen byttes med slikposer.

- Vi har bestilt 2.000 færdigpakkede slikposer, som børn eller forældre kan hente i løbet af nogle dage, så der ikke bliver flaskehals ved udleveringen, fortæller Mette Christensen.

Hun gør opmærksom på, at kommer der nye restriktioner, så kan planerne blive ændret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Mød nisseforfatter

Annonce