Annonce
Ugeposten Skjern

Camilla Holm: Økonomien som selvstændig fysioterapeut er usikker, men nu skulle det være

Camilla Holm starter som fysioterapeut i Skjern Centret. Foto: Johan Gadegaard
Camilla Holm har mange ideer til træningshold, men hun vil især specialisere sig i hold for kvinder med delte mavemuskler og bækkenbundsudfordringer samt hold i babymotorik og Fysio Flow.

Skjern:  Den 2. november åbner fysioterapeut Camilla Holm sin nye klinik i Skjern-Centret.

- Jeg har været ti år på klinikken Fysioterapien-Lægehuset i Tarm, og har været meget glad for det og vil heldigvis stadig være der en dag om ugen. Jeg har bare nogle specielle temaer, jeg brænder for, og som jeg vil bruge meget af min tid på i min nye klinik, fortæller Camilla Holm.

Hun vil lave hold med babymotorik, men især vil hun lave hold for kvinder, der har delte mavemuskler efter graviditet eller har problemer med bækkenbunden.

Annonce

Desuden vil hun lave almindelig individuel behandling.

- Efter min anden fødsel oplevede jeg selv problemet med delte mavemuskler, og selvom jeg var uddannet fysioterapeut, så vidste jeg ikke meget om det og opsøgte derfor viden. Jeg fandt nogle træningsprogrammer, men de var alt for omfattende til at passe ind i en hverdag med arbejde og små børn, fortæller Camilla Holm.

Hun søgte videre og fandt den norske fysioterapeut Elin Solheim, der bor i Danmark og laver kurser. - - Hendes koncept tiltalte mig. Jeg har taget flere af hendes kurser og har efterfølgende også holdt kurser i Tarm, men fremover kan jeg bruge mere tid på den problematik og på babymotorik, forklarer Camilla Holm.

Få styr på mavemusklerne efter fødslen (rectus diastase)

Vi har fire lag mavemuskler, der hæfter sig på en tynd linje af bindevæv, som løber fra brystbenet og ned til skambenet. Under en graviditet bliver det bindevævsstrøg (linnea alba) blødere, så mavemusklerne kan trække sig fra hinanden og gøre plads til fosteret. Hos nogle kvinder samles muskulaturen ikke af sig selv igen, men kan hjælpes på vej med den rette træning.

Det kræver forholdsvis lang tid at træne mavemusklerne på plads, så derfor er der basis for holdtræning. Hun er en af de få fysioterapeuter i Vestjylland, der laver denne holdtræning, så derfor regner hun med, at der er basis for hendes holdtræninger.

Desuden har hun andre ideer klar til videreudvikling.

- Jeg kunne godt tænke mig at lave hold for virksomheder i for eksempel Fysio-Flow. Det kan både mindre sygefravær på virksomheden og styrke det sociale sammenhold, siger Camilla Holm.

Hun tænker også på at lave arrangementer for mødregrupper, ud i naturen med barnevogn og gåhold.

- På klinikken i Tarm kom kunderne nærmest af sig selv, mens jeg her selv skal ud at finde dem, der er i målgruppen. Jeg skal til at gøre læger og sundhedsplejersker opmærksomme på mine hold, siger Camilla Holm.

- Det betyder en mere usikker økonomi, men nu skulle det være. Jeg ville fortryde det, hvis jeg ikke prøver, siger Camilla Holm.

Masser af plads

Hun har lejet sig ind på 1. salen af Skjern-Centret, hvor der tidligere var fitness-center.

- Første gang jeg så det, tænkte jeg, at det var alt for stort til mig, men så slog det mig, at her vil der virkelig være plads til holdtræning. Og i disse corona-tider er det godt med masser af plads, påpeger Camilla Holm.

Udover den store sal er der et mindre lokale, hvor hendes briks skal stå.

Der ligger en udendørs terrasse i forbindelse med hendes lokaler, der nu skal sættes i stand, så hun også kan bruge den.

Annonce

Håndbold førte til uddannelse

Camilla Holm er egentlig uddannet blomsterbinder, men arbejdstiderne passede hende ikke.

- Så har jeg arbejdet på fabrik og stået i tøjbutikker, inden jeg fandt ud af, at jeg skulle være fysioterapeut. Jeg tog et år på VUC, så jeg fik de nødvendige fag ovenpå min handelsskoleeksamen, fortæller Camilla Holm.

Hun spillede meget håndbold på det tidspunkt, så idrætsdelen fascinerede hende.

Hun har spillet håndbold i Skjern, Tarm og Rækker Mølle.

- Jeg fandt jo så ud af, at der kun er få fysioterapeuter, der kan leve af at behandle idrætsfolk, så det blev mere almen fysioterapi på en klinik, indtil jeg så valgte at specialisere mig i delte mavemuskler og babymotorik, siger Camilla Holm.

Efter en del skader stoppede hun med at spille håndbold.

- Jeg blev nervøs for, om jeg skulle blive så skadet, at jeg ikke kunne udføre mit arbejde. Så var det bedre at stoppe med fritidsinteressen, siger Camilla Holm.

Nu bliver fritiden brugt på familien og venner.

- Jeg kan godt lide at komme ud i naturen. Jeg kan lide at læse skønlitteratur, men det bliver mest faglitteratur, erkender Camilla Holm.

Camilla Holm

37 år.

Stammer fra Tarm, hvor hun stadig bor.

Uddannet blomsterdekoratør, har arbejdet på fabrik og i butikker.

Uddannet fysioterapeut i 2010 i Holstebro.

Har arbejdet i ti år på Fysioterapien-Lægehuset Tarm som indlejer.

Bor sammen med Phillip, sammen har de Ida på syv år og Mads på tre år.

Har tidligere spillet meget håndbold, men nu bliver fritiden brugt på familie og venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Skjern i rødt og hvidt

Ugeposten Skjern

Hele kommunen i din lomme

Annonce