Annonce
Ugeposten Skjern

Charlotte og Lars har i næsten et år haft arbejdsplads i stuen

Charlotte Lorenzen arbejder for Skattestyrelsen i Ringkøbing. Medarbejderne i hendes afdeling "mødes" hver dag i en halv time til "walk & talk", hvor ideen er, at de er ude for at få frisk luft samtidig med, at de deler fælles informationer. Foto: Kaj Poulsgaard
Det er ikke nemt at skabe en perfekt hjemmearbejdsplads i sit hjem, når der ikke er plads til et decideret kontor. Men det fungerer generelt godt for Charlotte Lorenzen og Lars Laursen, der i næsten et år har arbejdet hjemme fra stuen i Lyne.

Lyne: - På mange måder er det rigtig rart at arbejde hjemmefra. Men det kan også godt være lidt træls. Når der er to børn i hjemmet hver anden uge, kan her godt være lidt fyldt. Så er det dejligt, at vi har fleksible rammer, så arbejdet kan lægges, når børnene er optaget af deres egne ting, som for eksempel hjemmeundervisning, siger Charlotte Lorenzen.

Hendes to børn på 11 og 14 år går begge i Lyne Friskole, og især i foråret, hvor hverken lærere eller elever var vant til hjemmeundervisning, var der i perioder brug for pauser fra hendes eget arbejde.

Charlotte Lorenzen har siden 2006 arbejdet for Skattestyrelsen i Ringkøbing i den afdeling, der beskæftiger sig med pensionsbeskatning.

Charlotte Lorenzen arbejder for Skattestyrelsen i Ringkøbing. Hun bor i Lyne, og har i næsten et år arbejdet fuldtid fra stuebordet. Foto: Kaj Poulsgaard

- Vi kan gøre alt hjemmefra. Lige i begyndelsen kunne vi godt mærke, at systemerne ikke var gearet til, at alle arbejdede hjemme. Men det blev hurtigt rettet. Vi har også fået alt udstyr med hjem - samt vores kontorstol, siger Charlotte Lorenzen.

Annonce

Mødtes i Skat

For tre år siden mødte hun Lars Laursen, der arbejder med selskabsskat for Skattestyrelsen i Ringkøbing. Derfor blev parret sendt hjem samtidig, da Mette Frederiksen lukkede landet ned den 11. marts 2020.

Parret har indrettet sig i stuen, hvor Lars har sat fire solide klodser under bordbenene, så deres kontorstole kunne bruges uden problemer.

Lars Laursen arbejder også for Skattestyrelsen i Ringkøbing, så parrets computere og skærme fylder godt op på stuebordet. Foto: Kaj Poulsgaard

- Hvis vi havde haft plads til et selvstændigt kontor i vores hjem, kunne det være rart med et par hæve-sænke borde. Men vi synes ikke, at det passer ind i stuen, og det fungerer også fint uden. Der er ingen af os, der har problemer med helbredet, siger Lars Laursen.

Lars savner sine timer i motionscentret. Men parret får generelt masser af motion, da de har fået en golden retriever-hvalp under coronaen, og dermed har to hunde, der skal luftes. Charlotte, der altid har været rytter, har også "lige" fået 14 ekstra heste at passe:

- Jeg sidder i bestyrelsen for Ølgod Rideskole, der jo også er lukket, så eleverne ikke må være mange om at passe hestene. Det hjælper bestyrelsen så med fire timer tre gange om ugen, siger Charlotte Lorenzen.

Annonce

Få naturlige pauser

- Man kan godt "falde i" og sidde længe på sin kontorstol i stuen. Der er ikke så mange naturlige pauser, hvor man går hen for at hente kaffe i kantinen eller for at tale med en kollega. Derfor er det rigtig godt, at vi fire gange om ugen - lige før middag - "mødes" til "walk & talk". Så går jeg ud i haven eller lidt længere væk, mens vi holder mødet. Det fungerer rigtig godt, og vi får set dem, der taler. Vores funktionsleder, Vicky Hansen, er altid engageret, frisk og glad. Det er smittende og helt klart med til at holde humøret oppe, siger Charlotte Lorenzen.

- Vi er heldige, at vi sidder to hjemme. Det er meget sværere for dem, der sidder alene. Her hjælper det meget, at vi kan mødes online. Vi har sågar haft en afskedsreception online. Det fungerede forbløffende godt, siger Charlotte Lorenzen.

Når coronaen er ovre, hvordan ser den ideelle arbejdsuge så ud for jer?

Charlotte: -Jeg vil have det fint med at have to hjemmearbejdsdage om ugen. Tidligere har jeg haft én. Nu har jeg vænnet mig til det, og den store fordel for mig er jo, at der er 40 kilometer fra Lyne til Ringkøbing, som jeg sparer. Det er især dejligt om sommeren.

Lars: - For mig ville én hjemmearbejdsdag om ugen nok være fint.

- Vi kigger lidt efter et større hus på landet lidt uden for Lyne. Det kunne være rart med et selvstændigt kontor, siger Charlotte Lorenzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Ny hos Sahl Cykler

Ugeposten Skjern

Perler er også for voksne

Annonce