Annonce
Ugeposten Skjern

Coronaens væsen tolkes af jernmand

Billedtekst: Jens Nielsen viser her, hvordan vi får fod på Corona virussen. (Privatfoto)
Annonce

Fjelstervang: - Da jeg blev spurgt, om jeg i en jernskulptur kunne tolke eller for-tolke coronaens væsen og verdensomspændende hærgen, sagde jeg selvfølgelig ja. Jeg trives med udfordringer, siger 74-årige Jens Nielsen, der har sit værksted og galleri i sin landejendom mellem Fjelstervang og Øster Vorgod.

Han har siden 1967 fremstillet store og små jernskulpturer, hvor arbejdet med jern og stål er ”jernmandens” helt store passion. Som uddannet smed har det altid været en kærkommen udfor-dring for ham at arbejde med jern og stål.

- For mig er der ikke langt fra tanke til handling. Jeg giver derfor gerne mit bud på, hvordan et kunstværk kan signalere både tanke, tid og håb, i forhold til den frygt og uro, corona har skabt overalt på vores klode, siger Jens Nielsen og tilføjer:

- Der følger ikke en brugsanvisning med til mine skulpturer, så det er med den største respekt, jeg trygt lader ”folket” bedømme mine værker, siger Jens Nielsen.

Tusindvis af timer har han udfordret sig selv i forhold til at lade kreative ideer og tanker blive til jernskulpturer i forskellige størrelser. Blandt de største er ”Klatretræet” ved indgangen til Vildbjerg Fritidscenter, som i 2004 stod færdigt efter 4 års arbejde. Det seks meter høje træ er levendegjort med små figurer, som er på vej op i træet eller er nået til træets grene.

Også en skulptur ved Silkeborg Sygehus med titlen ”Tid” er blandt de værker, han har fået stor anerkendelse for.

Den officielle afsløring af corona skulpturen finder sted ved en reception på Sinatur Skarrildhus i Skarrild, fredag 9. oktober kl. 14, hvor Jens Nielsen i efterårsferien udstiller flere af sine kunstværker i ugerne 42, 43, 44 og 45.

Selv vil han være til stede på udstillingsarealet i Skarrildhus hele uge 42, hvor smeden og ”jernmanden” vil arbejde i et lille værksted og beredvilligt fortælle om sin store passion for at fremstille unik kunst i jern og stål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

En dåbskjole fra fortiden

Annonce