Annonce
Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Marlene Andersen har indrettet sit salgs-studie i et tidligere børneværelse i hjemmet i Spjald. Hun glæder sig til årets kræmmermarkeder, men kommer også til at fortsætte med at sælge live via facebook. Foto: Johan Gadegaard
Marlene Andersen var modløs, da statsministeren lukkede landet ned i marts 2020. Det var hele hendes liv som kræmmer, der forsvandt. Et halvt år senere blev hun overtalt til at prøve at sælge live på nettet. Det blev en stor succes.

Tarm/Spjald. "Nød lærer kræmmer at spinde indtægter på nye måder", kunne overskriften på denne artikel også være, for det var det, der skete, et stykke tid efter at statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned i marts 2020.

- Jeg har været kræmmer i over 20 år, og havde lige købt stort ind til forårets kræmmermarkeder, "da Mette tog hele mit liv". Det var deprimerende, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre det næste halve år, siger Marlene Andersen, der dengang drev DK Lagersalg med tøjsalg fra onsdagsmarkedet i Tarm samt fra Brørup, Hjallerup, Vorbasse, Kliplev, Ørbæk, Brønderslev og Langeskov med flere.

Det var slet ikke mig

- Jeg kunne godt se, at der var tøjbutikker, der begyndte at sende live på facebook. Men det kunne jeg bare slet ikke se mig selv gøre. Men en dag fik min svigerdatter mig overtalt, og vi fik indrettet et lille studie i et af børneværelserne, og så kom jeg langsomt i gang, fortæller Marlene Andersen.

- Det reddede mit kræmmerliv og blev en stor succes. I dag sender jeg live hver mandag og onsdag klokken 19.00 fra min firmaside, Livefashion ved DK lagersalg, og min private facebookside, Marlene Lande Andersen. Der er et sted mellem 80 og 100 online hver gang, hvis der ikke er Badehotellet i TV, siger kvinden med det store sælgergen.

Annonce

En kræmmerfamilie

- Jeg er ud af en stor kræmmerfamilie, og det var min far, Ib Andersen, Broløs Tæppehandel, der satte mig i gang. Enten er man kræmmer eller også er man ikke. Jeg elsker at være på marked og at tale med alle kunderne. Livsstilen passede mig også godt, da jeg havde små børn. Så kunne jeg passe dem i hverdagen, og Ove i weekenden, når jeg var på markeder, siger Marlene Andersen.

Marlene stammer fra Broløs ved Mariager, men mødte Ove Madsen og endte i Spjald, da hun for 25 år siden kørte det ganske land rundt og solgte lodsedler for Kræftens Bekæmpelse. Det var da det job sluttede, at Marlene for alvor kastede sig over kræmmermarkederne.

Hun drev også en overgang lagersalg i Videbæk, der hvor Nybolig ligger i dag.

- Det er otte år siden jeg lukkede butikken i Videbæk. Det savner jeg ikke, men jeg savner kunderne, og jeg elsker at hilse på mange af de gamle kunder, når vi tre dage om året holder lagersalg i forsamlingshuset i Videbæk. Der kommer gerne mellem 400 og 500 gæster på de dage. Det er ret vildt, siger Marlene Andersen.

Annonce

Udfordringer

Vi'et i Marlenes sætninger omfatter Ove Madsen, der i dag er flexjobber på grund af en ødelagt ryg. Han er blevet "postbud" i firmaet, men lægger ikke skjul på, at der også er udfordringer ved at drive et succesrigt firma fra hjemmet:

- Marlene er en ildsjæl, der arbejder for sit firma 24-7. Hvis en kunde lægger en ordre klokken 23.00, så kan det godt være, at hun får en mail klokken 23.15, om at nu er ordren pakket, siger han.

- Mandag til onsdag er der tøj overalt i huset. Det skal man lige lære at leve med. Men vores fordel er jo til gengæld, at vi ikke skal betale husleje, pladsleje eller kørsel. Derfor har Marlene landets billigste pris på Karostar-bukser, siger Ove Madsen.

Parret blev i øvrigt ramt af et noget uventet firma-problem, da deres mobilepay-konto pludseligt blev lukket uden varsel:

- Vi blev noget overrasket over, at det var forbudt at bruge mobilepay erhverv på facebook, så i dag har vi kun bankoverførsel. Det fungerer fint, men det er også lidt skræmmende, at et privat firma som mobilepay har den magt. Det synes jeg politikerne skulle kigge på. Det vil jo også ramme andre end os, og det rammer ret tilfældigt, siger Ove Madsen.

Annonce

Linedanse og campingpladser

Under corona er Marlene Andersen begyndt at komme ud til linedance-arrangementer og på campingpladser.

- Jeg var ikke begejstret for at stå foran kameraet, men jeg har lært at elske det, så det vil jeg fortsætte med, ligesom jeg fortsætter med campingpladser og linedance-arrangementer, hvis jeg bliver inviteret. Så må jeg skære lidt ned på de mindre markeder. Der skal jo også være tid til børn og børnebørn, siger Marlene Andersen med et smil.

Når Marlene Andersen har haft livesalg på facebook, er der en del pakker, der skal sendes. Marlene har tidligere også solgt børnetøj, Men i dag koncentrerer hun sig om dametøj, som hun køber i Frankrig. Foto: Johan Gadegaard
Marlene Andersen og Ove Madsen er glade for at bo i Spjald, hvor begge deres drenge også bor. Ove Madsen er blevet "postbud" i Marlenes lagersalgs- og kræmmerfirma. Foto: Johan Gadegaard


Enten er man kræmmer eller også er man ikke. Jeg elsker at være på marked og at tale med alle kunderne

Marlene Andersen, Spjald


Marlene Andersen

Marlene Andersen stammer fra Broløs tæt på Mariager.

Hun blev uddannet fra SuperBrugsen i Asferg ved Randers, og kørte derefter i nogle år rundt og solgte skrabelodder for Kræftens Bekæmpelse. Der var i det job hun mødte Ove Madsen i Spjald. Da det job sluttede, begyndte hun som kræmmer, og hun har blandt andet været fast sælger på Onsdagsmarkedet i Tarm og på Brørup Marked hver fredag. Hun har også tidligere Drevet lagersalg fra en butik i Videbæk.

Da corona satte en stopper for kræmmermarkederne, mistede Marlene sit job og sin indtægt. Efter en del overtalelse begyndte hun at sælge live på Facebook. Hun begynde også at sælge på campingpladser og til linedanse-arrangementer. De aktiviteter fortsætte hun med efter corona, hvor hun derfor vil sortere nogle af de mindre kræmmermarkeder fra.

Første kræmmermarked for hende i år er Korskor hestemarked i bededagsferien, 13., 14., og 15. maj.

Marlene Andersen og Ove Madsen har to børn, der begge bor i Spjald; Emil på 25 år, der er maskinfører hos MJ Eriksen, og 23-årige Frederik, der er ansat på KP Components. Samt et barnebarn.

Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce