Annonce
Ugeposten Skjern

"De er nye, så de skal have en chance"

- Hele familien var klar til den helt store åbning i påsken, men det forhindrede coronaen. I stedet sev vi lige så stille ned i butikken med tingene, fortæller Jonna Sunddal i Butik BellaMaya. Foto: Johan Gadegaard
To nystartede butikker i Skjern og Ringkøbing har oplevet enorm opbakning under coronakrisen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Hvis jeg havde vist, at coronaen ville komme til at vare hele året, tror jeg, at jeg havde sagt, at så venter vi. Men vi havde jo taget tilløb til det gennem flere år. Og jeg har absolut ikke fortrudt, siger Jonna Sunddal, der åbnede Butik Bellamaya i Skjern den 5. maj 2020.

- Planen var at åbne i påsken med reception og det hele, min mand Kim og alle vores tre børn havde taget fri og var klar til at hjælpe med flytning og alt muligt. I stedet endte det med, at vi sivede lige så stille herned og åbnede i stilhed.

- Vi havde lige nået at tænke sætningen "Gud, vi er begyndt at betale til husleje og ting og sager. Hvordan kommer det her til at gå". Men det viste sig jo hurtigt, at det var rygtedes, at der var en ny butik i byen. Vi måtte ind til naboen for at låne flere vaser til velkomstblomster, og opbakningen var helt enorm fra alle, vores udlejer, handelsforeningen, gamle- og nye kunder. Selv folk uden hund stak lige hovedet ind og sagde "Velkommen til byen" eller "Tillykke med den nye butik", siger Jonna Sunddal .

- Det var det rigtige at gøre at flytte fra garagen til 120 kvadratmeter på Holger Danskes Plads, og så må vi jo holde en stor et-års fødseldag i stedet for en åbningsfest, hvis det kan lade sig gøre, siger Jonna Sunddal.

Jonna Sunddal i Butik BellaMaya på Holger Danskes Plads i Skjern, hvor hun åbnede den 5. maj. Det er 12 år siden hun begyndte lige så stille i garagen. For fem år siden blev bibeskæftigelsen til et fuldtidsjob. Foto: Johan Gadegaard

Bortset fra stor hjælp fra sin mand og en praktikant et par timer om ugen, er Jonna alene om at stå i butikken, så der er nok at se til, når der også er en netbutik at passe. Alligevel er hun klar til at udvide konceptet lige så snart, det kan lade sig gøre.

- Jeg vil gerne arrangere temaaftener. Det kan være emner som "Fokus på foder", "Vi har fået hundehvalp i huset", "Showdance for hunde", "Hundemassage" eller "Pelspleje". Det skal vi gerne i gang med i 2021, siger Jonna Sunddal.

- Indtil videre har vi mange gange været nødt til at bruge pyt-knappen, når coronaen har forhindret det ene eller det andet. Men det er jo gået alligevel. Det har også hjulpet os, at vi ikke er med i en kæde. Vi tager det ind, som vi selv vil, og hundeopdrættere og andre folk, der elsker hunde, gør gerne lidt ekstra ud af det. Og så er det bare sjovt, når nogen, vi kun har talt med på telefon - måske i mange år - pludselig står i døren til butikken, siger Jonna Sunddal.

Annonce

Hornvarefabrikken

Det var ikke det bedste tidspunkt Hornvarefabrikken åbnede butik på havnen i Ringkøbing på. Datoen var den 27. marts 2020. Danmark var lukket ned, og tyskerne måtte ikke komme til landet.

Faktisk har vi kun fortrudt, at vi ikke åbnede i Ringkøbing noget før. Vi har mødt en helt utrolig velvilje fra alle - ikke mindst lokale kunder og handelsforeningen. Det er som om alle siger "at de er nye, så de skal have en chance".

Peder Frølund Buch

Sommeren blev dog god, og de to ejere, Peder Frølund Buch og Sara Brunn Buch, er vildt tilfredse med den modtagelse, de har fået i Ringkøbing.

Peder Frølund Buch og Sara Brunn Buch i butikken i Ringkøbing. Opbakningen har fået dem til at fremskynde åbningen af endnu en butik på Vestkysten, og senere i år åbner de også i Ribe. Foto: Kaj Poulsgaard.

- Faktisk har vi kun fortrudt, at vi ikke åbnede i Ringkøbing noget før. Vi har mødt en helt utrolig velvilje fra alle - ikke mindst lokale kunder og handelsforeningen. Det er som om alle siger "at de er nye, så de skal have en chance", siger Peder Frølund Buch.

Hornvarefabrikken i Ringkøbing startede lige så stille op på havnen i Ringkøbing, nærmest samtidig med at coronaen gjorde sit indtog. Alligevel er det gået fantastisk, og butikken i Ringkøbing har givet ejerne endnu større tiltro til fremtiden. Foto: Johan Gadegaard

- Alt det vi gør, handler om at vi gerne vil bevare håndværket. Det kræver, at vi kan sælge vores varer, og det kan vi i Ringkøbing. Det er fantastisk. Og modtagelsen i Ringkøbing har givet os mod på at åbne endnu to butikker på Vestkysten, så den 10. august åbnede vi i Blåvand, og en gang i løbet af foråret åbner vi også en butik i Ribe, siger Sara Brunn Buch.

Håndværkskvalitet

- Jeg tror også, at det spiller en rolle, at det var De Ni Muser, der lå her før. Det var også en butik, hvor man kunne få ting, man ikke kan købe andre steder, så lokale kunder og turister er vant til, at det er sådan en butik, der ligger her. Derfor er der også salg i vores andre varer, der også alle bygger på design og håndværkskvalitet. Vi kender alle vores leverandører personligt og ved, hvad de kan og hvad de står for, siger Peder Frølund Buch.

- Hvis coronaen har spillet nogen rolle, så er det, at den har fået os til at fremrykke nogle af alle vores ideer til at udvikle vores forretning, og nu er vi naturligvis spændt på, hvad det kommer til at betyde, når vaccinen bliver rullet ud, og der forhåbentlig kommer flere turister fra Tyskland til Ringkøbing. Naturkraft, Fjordgårdens nye wellness-afdeling og det kommende Lalandia gør jo også, at vi tror endnu mere på fremtiden i Ringkøbing, siger Sara Brunn Buch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Børn pynter træet

Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm Elnyt

Ugeposten Skjern

Opskrift på vaniljekranse

Ugeposten Skjern

Send et billede af din snemand

Annonce