Annonce
Ugeposten Skjern

Der er godt gang i salget af huse i sognebyerne

- Fra 1. januar 2018 til 1. oktober 2018 solgte vi 10 ejendomme i landsbyerne i postnumrene 6880, 6893 og 6900. Fra 1. januar 2019 til 1. oktober 2019 solgte vi 21 ejendomme i de samme postnumre. Tallene taler for sig selv, der er faktisk ret godt gang i sognebyerne, siger Johnny Sørensen, EDC Skjern og Tarm.
Tallene taler for sig selv, der er ret godt gang i sognebyerne, siger ejendomsmægler Johnny Sørensen, EDC. Og hans kolleger hos Estate og Nybolig bekræfter tendensen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Nu skal man som bekendt passe ret godt på med at konkludere noget som helst på baggrund af få - og små - tal. Men uanset hvor små tallene er, så er det en ret god lokal bolignyhed som ejendomsmæglere Johnny Sørensen, EDC i Skjern og Tarm kommer med, da Ugeposten Skjern-Tarm spørger til, om han har nogle eksempler på boliger i kategorien "Her får du meget for pengene".

Svaret på spørgsmålet er "Ja":

Fjordparken 37 i Stauning, til salg til 1.175.000 kroner, svarende til 5.934 kroner pr. kvadratmeter.

Nørredige 4, Bork, til salg til 895.000 kroner, svarende til kr. 6.259 kroner pr. kvadratmeter.

Tøstrupvej 13, solgt på under en måned. Til 825.000 kroner, svarende til 6.066 kroner pr. kvadrratmeter.

Og nyheden er, at det går ret godt med EDCs salg uden for centerbyerne.

- Fra 1. januar 2018 til 1. oktober 2018 solgte vi 10 ejendomme i landsbyerne i postnumrene 6880, 6893 og 6900. Fra 1. januar 2019 til 1. oktober 2019 solgte vi 21 ejendomme i de samme postnumre. Tallene taler for sig selv, der er faktisk ret godt gang i sognebyerne, siger Johnny Sørensen.

Fra EDC Ringkøbing er meldingen også god:

- I 2018 havde vi 17 handler i den periode i mindre byer. I år har vi haft 27 handler. Vi har haft de største stigninger i Ølstrup og Kloster, mens for eksempel Hee og Tim har budt på en fin mængde handler i begge perioder, siger ejendomsmægler Mikkel Møller.

Fra Estate Boligcenter lyder meldingen, at de i landsbyerne i deres område (6940, 6950, 6960 og 6980) har solgt 9 boliger i 2018 og 23 i 2019.

- Det er da en stigning, der er til at tage og føle på, siger ejendomsmægler Brian Andersen.

Nybolig Skjern oplyser, at de i 2019 indtil videre har solgt 24 ejendomme udenfor centerbyerne.

- Vi oplever også en stigning fra sidste år, siger ejendomsmægler Kent Damgaard.

Annonce

Meget for pengene?

Svaret på, hvad der skal til for, at en bolig får prædikatet "Meget for pengene", er til gengæld ikke helt så klart.

- Det begreb er svært at definere, men generelt, vil jeg sige, at når kvadratmeterprisen er et godt stykke under centerbyernes kvadratmeterpriser, og standarden samtidig er tilsvarende, så kan køberne alt andet lige se frem til en god besparelse her og nu. Når blot husene er velholdte/istandsatte, og prisen er tilpasset markedet og området, så er der god sandsynlighed for at sælge inden for normal liggetid og uden det store afslag, siger Johnny Sørensen og tilføjer:

- Det, der betyder mest for køberne i de mindre landsbyer, er helt klart sammenholdet og aktivitetsniveauet sammen med indkøbsmulighed og skole og dagpleje med videre. Når disse muligheder er til stede, og priserne samtidig er overkommelige med måske én indtægt, så åbner det op for tilflytterne. Hvis køberne kommer udefra, så er navnet på byskiltet mindre vigtigt, men er det købere, der er opvokset i området, så har det enkelte lokalområde meget at sige, og det kan være svært for en fra for eksempel Nr. Bork at flytte til Sdr. Bork, siger Johnny Sørensen.

For en sælger har begrebet "meget for pengene" naturligvis en lidt negativ klang.

- Det er klart, at der kan være en udfordring med hensyn til renoveringer i landsbyerne kontra centerbyerne, når vi ser på muligheden for at holde investeringen hjemme, idet prisen for et nyt tag er den samme i Skjern som i Bølling, men man kan ikke forvente, at prisen stiger tilsvarende, siger Johnny Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce