Annonce
Ugeposten Skjern

Det er bare nemmere at bo i Skjern: Familien Nørremark endte alligevel " derhjemme" efter nogle år i Østjylland

Familien Nørremark består af far Torben, mor Ann Charlotte og drengene Anton, Villum og Sejer på seks, fire og nul år. Foto: peso
Vi ved allerede, hvor alting ligger og om nogle år kan børnene selv cykle rundt til deres aktiviteter. Og så er det dejligt at have familien så tæt på, siger Ann Charlotte og Torben Nørremark.

Skjern: Ann Charlotte er fra Sædding, og Torben er fra Herborg.

De har boet sammen i Holstebro, Brabrand og Stjær og undervejs er familien vokset til også at omfatte Anton, Villum og Sejer.

- Vi havde købt hus i Stjær, fordi vi troede, at vi skulle blive i Østjylland. Vi havde begge gode jobs, jeg hos Teknologisk Institut i Aarhus og Ann Charlotte i Randers, fortæller Torben Nørremark hen over spisebordet på villaen på Engtoften i Skjern.

Familien besluttede sig alligevel for at komme "hjem".

- Der skete noget, da vi skulle have barn nummer tre, og Anton snart skulle i skole. Vi var jo tit i Vestjylland, i julen, i nogle weekender og nogle hverdagsaftner, fordi vi skulle til børnefødselsdag hos drengenes fætre og kusiner, forklarer Ann Charlotte Nørremark.

Selvom Stjær er en dejlig landsby cirka 20 kilometer fra Aarhus, så krævede det arbejde at komme ind i landsbyens liv. At familien Nørremark tit var hjemmefra i weekender, gjorde det ikke nemmere at komme ind i byens liv.

- Det er meget nemmere i Skjern. Vi ved i forvejen, hvor alting ligger, butikker, hal og svømmehal. Familien er lige i nærheden, og så er vi hurtigt kommet ind i et fællesskab omkring friskolen og Bykirken, siger Ann Charlotte Nørremark.


Det er meget nemmere i Skjern. Vi ved i forvejen, hvor alting ligger

Ann Charlotte Nørremark, hjemmeflytter


De synes også, at de har en historie med sig, når de tager rundt i Skjern og omegn.

- Når jeg kommer forbi Byskolen, så husker jeg de aftner, hvor Skjern Garden kom hjem fra tur. Når vi kører gennem Stauning, så kan vi vise drengene, hvor far har arbejdet engang, påpeger hun.

Det har også betydet noget, at når drengene bliver lidt ældre, så kan de selv cykle til alting.

- I Stjær kunne vi se, at vi ville komme til at køre drengene rundt til deres fritidsinteresser, påpeger Torben Nørremark.

Så familien bestemte sig for at at flytte til Skjern, da Ann Charlotte Nørremark gik på barsel.

- Vi fik hurtigt solgt vores hus i Stjær til den samme pris, som vi havde købt til og vi fandt et dejligt nyrenoveret hus i Skjern, som vi bare kunne flytte ind i. Vi havde kun nogle få uger i sommerhus, fortæller Ann Charlotte Nørremark.

Torben Nørremark startede 1. september ved HydraSpecma i Skjern.

- Der er jo rigtig mange spændende produktionsvirksomheder her i området, så jeg var ikke bekymret for min fremtidige jobsituation. Samtidig er det billigere at bo her i Skjern, så vi har råd til, at Ann Charlotte kan gå hjemme i en periode, mens Sejer er lille. Det giver også de to ældste nogle korte dage. Det er den måde vi gerne vil have en familie på, påpeger Torben Nørremark.

- På sigt skal jeg da ud at finde arbejde, men når min barsel er ovre, søger vi hjemmepasningstilskud til Sejer i et år, et godt tilbud fra Ringkøbing- Skjern Kommune. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal finde et arbejde, enten her i kommunen eller i en af nabokommunerne. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så må jeg jo skabe mig mit eget job, sælge samtalekort og tage ud og holde foredrag, forklarer Ann Charlotte Nørremark.

Læs om Go' Samtale-kort for par på side 8.

Familien Nørremark

Ann Charlotte Nørremark.

32 år.

Stammer fra Sædding.

Uddannet pædagog i Holstebro.

Cand Pæd i pædagogisk antropolog fra Aarhus Universitet.

Med i firmaet Simply Family, der blandt andet sælger samtale-kortene Go' Samtale.

Lige nu barselsorlov.

Torben Nørremark. 

33 år.

Stammer fra Herborg.

Uddannet traktormekaniker.

Uddannet autoteknolog.

Uddannet maskinmester.

Arbejdet på Teknologisk Institut i Aarhus.

Arbejder nu som produktionsleder på Hydra Specma i Skjern.

Ann Charlotte og Torben Nørremark har drengene Anton, Villum og Sejer på seks, fire og nul år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Når hunden skal til tandlæge

Ugeposten Skjern

Bygavekort med forkælelse

Annonce