Annonce
Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Cirkusdirektør Benny Berdino er glad for igen at kunne turnere rundt med Cirkus Arena's telt. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Cirkusdirektør Benny Berdino er glad for at være tilbage på landevejene.

Skjern: - Så længe der er børn til, vil der også være cirkus!

To års nedlukning på grund af corona har ikke fået cirkusdirektør Benny Berdino til at ændre på den opfattelse, som han havde inden:

- Cirkus vil altid bestå! Man kommer i cirkus mindst tre gange i sit liv: Som barn, som forældre og som bedsteforældre, fastslår han, inden han lørdag d. 30. april igen besøger Skjern.

Annonce

Sværest for Hanne

Hans begejstring over igen at være på farten efter to sæsoner nærmest spærret inde i Cirkusland i Slagelse er tydeligt at mærke. Om end han forsøger at give indtryk af, at hans kone, Hanne, har haft det hårdere.

- Det har været underligt ikke at kunne rejse rundt, men det har nok været sværere for Hanne. Hun har jo også været vant til at turnere rundt hele sit liv. Tidligere år, når vi har skullet fra Slagelse til Bellahøj, har hun ikke haft så travlt med at komme afsted. Når det første træk kørte, ville hun vente til det næste træk. Men i år ville hun absolut med det første træk. Hun kunne ikke vente med at komme afsted, fortæller Benny Berdino.

Hanne Berdino er opvokset som medlem af den gamle tysk-danske cirkusslægt Reinsch og optrådte selv som artist frem til 1984.

Annonce

Udsolgte telte

Cirkus Arena har haft flere udsolgte telte og kan også se frem på allerede udsolgte forestillinger flere steder i landet.

- Vi er kommet rigtig godt i gang med sæsonen. Inden vi begyndte at turnere, havde vi allerede solgt 75.000 billetter. Det har vi aldrig prøvet før. Det er tydeligt, at folk har savnet at komme i cirkus. Vi har set glade folk gå fra forestillingen. Intet er jo så skønt at se for en cirkusdirektør end børn, der går mellem deres forældre fra forestillingen hoppende, trallende og fortællende om, hvad de har oplevet, konstaterer Benny Berdino.

Annonce

Samme priser - færre byer

I modsætning til stort set alle andre ting i denne tid har Berdino-familien valgt ikke at lade billetpriserne stige. Trods blandt andet brændstofprisernes himmelflugt.

- Vi har valgt at lade priserne ligger på samme niveau som før coronakrisen. Det har vi gjort, fordi vi mener, at alle gerne skal have en mulighed for at kunne være med. Mange kan jo få svært nok ved det, som alt andet stiger i øjeblikket, fastslår cirkusdirektøren.

I stedet har han blandt andet fundet besparelser ved at skære lidt ned i antallet af byer, som Cirkus Arena besøger. Tidligere indeholdt turneplanen 100 byer, men i år får kun 82 besøg i løbet af sæsonen.

- Tidligere har vi for eksempel besøgt både Ringkøbing og Skjern. I år kommer vi kun til Skjern, så håber vi, at folk fra Ringkøbing kører dertil for at se forestillingen. Sådan har vi fravalgt nogle byer, som ligger tæt på andre byer, som vi besøger, fortæller Benny Berdino.

Annonce

En voksen mand græder ikke – eller hvad?

Da han sidste år fyldte 75 år, fik han tildelt Danmarks Tivoli Forenings hædersmedalje Gøglerkorset. Kun én cirkusmand har tidligere modtaget det, nemlig Eli Benneweis.

- Jeg fik for nogle år siden overrakt Ridderkorset af Prins Henrik. På det tidspunkt sagde jeg, at jeg nu hellere ville have haft Gøglerkorset. Det skete så sidste år, fortæller en tydelig stolt Benny Berdino.

Dagen før han blev overrasket med Gøglerkorset, så han Viktor Axelsen stortudende vinde det olympiske mesterskab i badminton.

- Da jeg så det, tænkte jeg: ”Åh hold da op! En voksen mand, der står og græder!”. Men jeg griner aldrig mere over nogen i den situation. Da jeg stod med Gøglerkorset, så må jeg indrømme, at jeg også fældede nogle tårer, fortæller Benny Berdino, der hver dag sørger for at få Gøglerkorset på.

- Det er med til at holde hånden under mig og hele familien, fastslår cirkusdirektøren.

Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce