Annonce
Ugeposten Skjern

Det var en pigedrøm at blive frisør

Salonhunden Chili er en fast bestandel af Hårstudiet. Når der kommer børn i salonen, skal de tit lige ud i bagloklet for at hilse på Chili. Foto: Jørgen Kirk

Jeg har også altid vidst, at jeg ville være selvstændig, siger Gitte Andersen fra Hårstudiet

Annonce

Bag Disken: Gitte Andersen har aldrig været i tvivl om, at hun skulle være frisør.

- Det var en pigedrøm at blive frisør. Jeg ordnede hår på naboen og har sikkert også klippet mine dukker, men det kan jeg nu ikke huske, siger Gitte Andersen med et lille smil.

Hun kom i lære hos Jette Hansen, der havde Salon Chris med afdelinger i både Tarm og Skjern.

I 1997 overtog hun salonen, da hun blev den tilbudt.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være selvstændig, men jeg ville først have mine børn. Når du er selvstændig, så har du friheden til selv at bestemme og sætte dit præg på salonen, forklarer Gitte Andersen.

Derfor skiftede hun også salonen navn til Hårstudiet, da hun overtog.

- Lige nu er vi fire i salonen, men vi har været oppe på syv. Det var lidt trangt og krævede lidt puslespil for at få det til at gå op, men det lykkedes. Nu vil jeg gerne have lidt færre kvadratmeter, så den 29. januar åbner jeg en ny salon på den anden side af gaden. Vi flytter fra Østergade 7C og over i Østergade 10. Den nye salon er ved at få en make-over. Det er min søn og det firma, han arbejder for, der står for ombygningen, siger Gitte Andersen.

Når Hårstudiet lukker lørdag den 26. januar går personalet og familien i gang med at flytte alt inventar, så den nye salon er klar til åbning tirsdag den 29. januar.

- Jeg gør ikke så meget ud af flytningen, serverer lidt for kunderne og kommer med nogle gode tilbud. Vi gemmer fejringen til om tre år, hvor jeg kan fejre 25 års jubilæum.

Hun kan godt lide at være frisør, fordi man gør en forskel for kunderne.

- de skal have en god oplevelse og nyde stemningen i salonen, så de har lyst til at komme igen. Vi har mange trofaste kunder, påpeger Gitte Andersen.

Gennem alle årene har Gitte Andersen haft elever.

- Jeg er i gang med min 12. elev. Det er vigtigt at bevare faget og jeg kan godt lide at arbejde med de unge. Man får også meget tilbage, for de kommer med ny inspiration fra skolen og fra de sociale medier, så det nyder jeg, forklarer Gitte Andersen.

Der er mange frisører i Skjern.

- Det er jo kollegaer, og vi følges ad til kurser og hjælper hinanden, når der er behov. Kunderne vælger jo selv, hvem de vil gå hos, siger hun.

Hos Hårstudiet kommer der både unge og gamle, mænd og kvinder.

- Det meste af vores booking foregår online, hvor kunderne så kan finde en tid, der passer dem. Enkelte foretrækker stadig at ringe, siger Gitte Andersen.

I sine yngre dage har Gitte Andersen spillet meget håndbold, men nu bliver fritiden blandt andet brugt på Dejbjerg Golfklubs baner, enten sammen med Carsten eller med veninder.

Gitte Andersen

Ejer Hårstudiet i Østergade.Har boet i Skjern hele livet.

Udlært i Salon Chris i 1991 hos Jette Hansen.

Købte salonen i 1997 og omdøbte den til Hårstudiet.

Gift med Carsten, sammen har de Caroline på 26 år, der arbejder i Hårstudiet, og Thomas på 23 år, der er tømrer.

Tre ansatte.

Har tidligere spillet håndbold, men nu går fritiden især med golf i Dejbjerg sammen med mand og veninder.

Jeg har ikke brug for så mange kvadratmeter, så derfor flytter jeg salonen over gaden, til Østergade 10, fortæller Gitte Andersen fra Hårstudiet. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce