Annonce
Ugeposten Skjern

Er din bil mere værd end dig?

Er din bil bedre forsikret, end du selv er, spørger ungdomschef og privatrådgiver Dan Damgaard Rasmussen i Vestjysk Bank. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Mange har bedre styr på bilens forsikringer end på deres egne forsikringer. Få det nu tjekket, siger Dan Damgaard Rasmussen.
Annonce

Klumme: Der er aldrig nogen diskussion om, at din spritnye bil skal have en kaskoforsikring med hele pivtøjet, – ingen selvrisiko, hvis der skal kunne komme en lille rids, udvidet førerpladsdækning, vejhjælp og jeg skal komme efter dig.

Men må jeg ikke lige spørge dig om noget? Bare sådan en lille ting:

Har du en tilsvarende omfattende forsikring på dig? Hvis du kommer til skade? Hvis du får varige men af angst, depression eller stress? Hvis ikke du kan arbejde hele livet? Hvis du bliver ramt af en kritisk sygdom? Hvis din ægtefælle ikke er her mere, og du skal betale hele huslejen og for 3 børn i dagpleje, børnehave og fritter? Har du råd til at blive boende i huset? Har du råd til den spritnye bil? Jeg har aldrig hørt nogle sige, at de har fået for mange penge udbetalt efter et dødsfald, men det modsatte er nok desværre mere brugt.

”Jeg har gode forsikringer. Jeg har lige forhøjet min ulykkesforsikring, så der er styr på det. Der sker ikke mig noget. Det har jeg ikke råd til. Jeg tror, at jeg er overforsikret. Man kan jo forsikre sig i hoved og røv. Jeg har fået en gennemgang for 4 år siden. Jeg har ikke tid til at snakke om pension og forsikring. Der er længe til. Det kigger jeg på senere. Det kan jeg ikke forholde mig til. Jeg troede ikke, at I også kunne hjælpe mig med mine forsikringer?”

Ovenstående citater er nok meget godt rammende for, hvad der er blevet sagt mest af i mine snart 13 år i den finansielle sektor, når snakken går på pension og forsikring.

Annonce

Vi kender alle nogen

Jeg tror, at vi alle kender én eller en familie, som har haft brug for en af deres forsikringer, og her tænker jeg ikke på bilforsikring, husforsikring eller indboforsikring. Nej, jeg tænker på livsforsikring, hvis du eller en af dine nærmeste dør? Jeg tænker på tab af erhvervsevne, hvis du eller din ægtefælle mister evnen til at arbejde? Jeg tænker, hvis der opstår en kritisk sygdom? Jeg tænker på, når du skal nyde livet efter et langt arbejdsliv?

Det er ikke alle, der har brug for en bil, hvis du cykler på arbejde. Det er ikke alle, der har brug for køb af bolig, hvis du kun vil bo til leje. Det er ikke alle, der har brug for at investere deres penge, hvis du ikke bryder dig om det. Det er ikke alle, der har brug for at låne penge, fordi du er god til at spare op. Det er ikke alle, der har brug for en budgetkonto, hvis du har styr på det via din lønkonto. Det er ikke alle, der har brug for rejseforsikring, hvis du ikke ønsker at rejse.

Det er vigtigt, at du tager stilling. Det er vigtigt, at du ved, hvordan du og din familie står stillet, hvis en af jer dør, hvis én af jer mister evnen til at arbejde, hvis en af jer bliver ramt af en kritisk sygdom eller når I skal til at leve som pensionister.

Annonce

Vi bliver ældre

Men ALLE – og jeg mener virkelig ALLE mennesker har brug for rådgivning af pension og forsikring. Om vi vil det eller ej, så bliver vi ældre og ældre for hver dag der går, og selvom jeg stadig føler mig som én på 21 år, så må jeg sande, at årgang 1987 bare ikke er i 20’erne mere, og derfor bliver enten forsikring relevant, hvis du støder imod nogle udfordringer på din vej eller hvis du går igennem nåleøjet og bliver grå i toppen og bliver en del af det grå guld.

Du kan på din pensionsrapport får rigtig mange gode svar på dine forsikringer og pensionsordning, og du kan få en helhedsrådgivning i din bank omkring det. Hvem kender dig, din familie, din økonomi, dine forpligtelser, dine faste udgifter dine drømme og dine ønsker bedre end din bankmand? Jeg sætter en ære i de nævnte ting, og det betyder også, at du kan få en rådgivning, der ligger 100 % op af dig og families behov.

Når der sker nye/store ting i din tilværelser. Det kan være færdig med uddannelse, nyt job, ægteskab, skilsmisse, første barn, syvende barn, nyt hus osv, så er det meget vigtigt, at du også tænker dine pensioner og forsikringer ind i det, fordi det kræver lige en opdatering af, at alt er som det skal være. Når du har brugt en lille times tid på det i din bank, så kan du gå ud af døren med en 100% viden af, hvordan du og din familie er dækket.

Annonce

Gå efter trygheden

Derfor vil jeg opfordre dig til, hvis det er længe siden, du har kigget på det, eller tænker ”Hvis det skete for mig eller min familie, hvordan ville vi så være stillet?” så tag fat på din rådgiver, så du kan få klarlagt din nuværende situation og se hvilke muligheder du har.

”Får jeg ikke flere penge end det, hvis jeg mister evnen til at arbejde? Det var godt, at vi fik kigget på det, fordi jeg troede, at jeg havde bedre dækninger. Jeg troede, at en ulykkesforsikring dækkede mig hele livet. Jeg troede, jeg ville få flere penge, hvis min ægtefælle døde. Jeg betaler 6000 kr. om året for min bilforsikring, og min livsforsikring er billigere end den. Jeg er trods alt mere værd end min bil. Jeg er lettet over, at vi fik taget os sammen til at få kigget på det. Hvis jeg starter med at spare 200 kr. op nu i måneden, så står der mere end 100.000 kr. på min aldersopsparing, når jeg skal have en fed ferie som 70 årig”

Det er helt konkrete eksempler på kundeoplevelser på vej ud af døren efter et møde. Lige præcis det, gør, at jeg elsker mit arbejde. Du kan se og mærke, at de er lykkelige og lettet over, at der nu er helt styr på situationen, hvis der sker noget uforudset. For mig er det vigtigst, at vi alle ved, hvordan vi er dækket og stillet, hvis der sker noget træls – ”at du/I har taget stilling – og kender betydningen og konsekvensen!”

Jeg håber, at du vil sende din pensionsrapport til din rådgiver. Jeg håber, at du tager dig tid til en lille times snak om, hvordan det ser ud i dag, og hvilke muligheder du har for at blive bedre dækket. Jeg håber, at jeg har provokeret dig på den gode måde til at få tjekket din pensionsrapport igennem. Jeg håber, at mødet giver dig et overblik, indblik, forståelse og vigtigst af alt – tryghed!

Har du råd til at sige nej tak til et møde?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce