Annonce
Ugeposten Skjern

Et retro-badeværelse eller køkken kan godt sælge huset

Ejendomsmægler trainee Alexander Guldhammer Kristensen og indehaver af Home Ringkøbing-Skjern, David Ørskov, med de tre gratis bøger; Når børn flytter, Giv der bedste videre og salgsfif fra Home. Foto: Kaj Poulsgaard
Home har et hæfte med 52 salgsfif til at få huset solgt. - Der er mange gode salgsfit at finde - også i boligprogrammer på tv- men det bedste råd til sælgere, er at have helt styr på de fysiske ting, lyder det fra ejendomsmægler David Ørskov, Home Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Hvis du har et ældre hus, som du gerne vil sælge. Og du overvejer at rive det gamle køkken ud og sætte et ny ind for at få nogle gode billeder til salgsannoncen. Så husk lige at spørge ejendomsmægleren først, om det nu også er en god ide.

- Retro og genbrug er klart noget, som huskøbere tænker på i dag, og flere vælge at beholde eller renovere ældre køkkener og karme. Det samme gælder for badeværelser. Hvis ellers fliser og fuger og gulvvarme er pæne og tingene fungerer, så kan man hurtigt få et moderne badeværelse ved at skifte en vask og et blandingsbatteri og sætte et nyt toilet ind, siger ejendomsmægler David Ørskov, Home Ringkøbing-Skjern.

Ugeavisen/Ugeposten har sat ham og ejendomsmægler trainee Alexander Guldhammer Kristensen stævne til en snak om salgsfif.

Annonce

Hæfte med 52 salgsfif

Faktisk har Home udgivet et hæfte med hele 52 salgfif. Nummer 1 er "ryd op", nummer 2 er "puds vinduer" , nummer 16 er "fjern ledninger, der ligger og flyder", nummer 30 er "mal mørke rum lyse" og nummer 42 er "slå græsset og klip hækken".


Det handler først og fremmest om at gøre alle de ting, som er gratis eller næsten gratis, som man selv kan gøre. Det vil altid kunne betale sig. Men det bedste råd må være at søge råd og vejledning.

David Ørskov, ejendomsmægler


- Det handler først og fremmest om at gøre alle de ting, som er gratis eller næsten gratis, som man selv kan gøre. Det vil altid kunne betale sig. Men det bedste råd må være at søge råd og vejledning, for eksempel hos en ejendomsmægler, for det vil være meget individuelt, hvad der kan betale sig rent økonomisk. I nogle hjem vil det måske netop være en fordel at sætte en nyt smart køkken ind for at skabe en wow-effekt hos de potentielle købere, siger David Ørskov.

Det er måske ikke lige sådan man skal gøre, men rådet om at fjerne ledninger, der ligger og flyder er godt nok. Foto fra Homes hæfte med 52 salgsfif.

- Jeg råder altid sælgere til at få ordnet de fysiske ting, som en punkteret rude eller en revne i badeværelsesgulvet, eller som minimum få en håndværker til at give et godt bud på, hvad det koster at få ordnet tingene i tilstandsrapporten. For det, der kan gøre en køber urolig, er overraskelser, siger David Ørskov.

- Som køber er det naturligvis også altid en fordel at tage en håndværker med, før man køber et hus, fordi håndværkere kan give et kvalificeret bud på, hvad ting koster, siger David Ørskov.

Skal man male rum hvide før et salg?

- Det kan godt være et godt råd, at få ryddet op og smidt store mørke skabe ud og malet et rum hvidt, for med hvidt bliver det mere lyst, og et rum kommer til at se større ud, siger Alexander Guldhammer Kristensen.

Et helt aktuelt tip, er i øvrigt at have øje for de tilskudsmuligheder, der er for energiforbedringer med videre.

- For nylig havde vi en køber af et håndværkertilbud, der på forhånd havde fået tilsagn om et tilskud på 150.000 kroner til renoveringen. Det er klart, at det gør det nemmere at få solgt et hus, der trænger til renovering, siger David Ørskov.

Annonce

Enorm interesse

Som alle ejendomsmæglere under corona, oplever Home også et stærkt stigende salg - især af sommerhuse.

- Vi sælger sommerhuse i Søndervig og Stauning, og vi har aldrig oplevet så stor en interesse som lige nu. Det er helt vildt, siger David Ørskov.

Selv om interessen for sommerhuse er meget stor, kan det alligevel godt betale sig at svinge malerpenslen før det salg.

En af dem, der har lyttet til det råd er ejeren af Marehalmen 27 i Søndervig.


 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Ny hos Sahl Cykler

Ugeposten Skjern

Perler er også for voksne

Annonce