Annonce
Ugeposten Skjern

Familie åbner pop-up-butik i Skjern

Det er hele familien, der står bag den nye pop-up-butik, hvor de også alle vil komme til at stå bag disken. Her er Pia Lundgaard Askjær flankeret af fra venstre sin mand Kim Askjær og sønnerne Jacob Lundgaard Olsson og Mikkel Lundgaard Olsson. De vil alle fire komme tila t stå i butikken. Foto: Johan Gadegaard
Vi håber, at andre kan blive inspireret til at gøre noget lignende, siger Pia Lundgaard Askjær, der blandt andet vil udstille boliginteriør fra sit firma By-Muuh.
Annonce

Skjern: - Der skal ske noget i Skjern, så nu åbner vi en pop-up-butik.

Der er ikke langt fra tanke til handling hos Pia Lundgaard Askjær og hendes familie, så den 16. oktober åbner familien en butik i de lokaler i Møllegade, hvor Jane & Ko tidligere holdt til.

Pop-up-butikken vil være åben frem til den 22. december.

- Vi håber, at andre vil blive inspireret til at gøre noget lignende, så de tomme butikslokaler i Skjern kan blive fyldt ud med aktiviteter.

Varerne i butikken vil blandt andet være fra Pia Lundgaard Askjærs webshop, By-Muuh. Det er boliginteriør, især varer lavet af læder, lige fra frakke-jakker over æggebægre og servietringe til hagesmække.

- Der vil også være andre varer, for eksempel omslag til Ipad samt møbler. Folk bliver nødt til at komme og se varerne, siger Pia Lundgaard Askjær.

Hun går meget op i dansk design og stil samt bæredygtighed.


- Vi håber, at andre vil blive inspireret til at gøre noget lignende, så de tomme butikslokaler i Skjern kan blive fyldt ud med aktiviteter.

Pia Lundgaard Askjær


- Al min emballage i webshoppen er lavet af genbrugsmaterialer, fortæller Pia Lundgaard Askjær.

By-Muuh startede for to år siden, da familien syntes, at der manglede en kaffefrakke til at pynte på en stempelkande.

Kaffefrakken til en stempelkande var det første By-Muuh-produkt. Siden er der kommet mange flere produkter i læder. Pressefoto

-Læder har nogle flotte egenskaber, det er anvendelig, flot og praktisk. Vi fik lavet en særlig lukning til læderet, så vi udviklede nye ting, æggebægre, servietringe. Siden kom der gaveæsker til. Det nyeste i firmaet er knagerækker i eg og læder, fortæller hun.

By-Muuh-produkter

Læderet kommer fra Italien.

- Dansk læder er ikke tykt nok til vores brug, danske kalve har ikke så tykt skind. Vi får varerne produceret i samarbejde med Boving Leather i Slagelse, forklarer Pia Lundgaard Askjær.

Hendes karriere som designer startede med udviklingen af en lang badehandske, som kan bruges af patienter på sygehuse. Hun udviklede badehandske ud fra de erfaringer, hun selv havde gjort sig som kræftpatient.

- Vi udvikler nye produkter i fællesskab i familien ud fra egne erfaringer, laver prototyper og ser om det virker. Med stadig flere børnebørn i familien blev hagesmækken i læder udviklet, smiler Pia Lundgaard Askjær.

I disse corona-tider er det svært at komme rundt til butikker rundt i landet og afsætte web-shoppens varer, så derfor er det godt med et udstillingsvindue for de forskellige varer.

Pia Lundgaard Askjær glæder sig til at åbne en butik, så folk i Skjern og omegn kan se, hvad By-Muuh laver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

En dåbskjole fra fortiden

Annonce