Annonce
Ugeposten Skjern

Farve-vel: Majbritt og Niels lægger malerpenslen og drager til Ærø

Majbritt Dueholm og Niels Væver har drevet Majbritts Malerfirma i Tarm siden 2007. Nu er firmaet solgt. Når de får solgt privatboligen, flytter de til Ærø. Foto: Kaj Poulsgaard
I løbet af det næste halve år stopper Majbritt Dueholm og Niels Væver i Majbritts Malerfirma, som de har solgt til René Nykjær Andersen. Parret lægger ikke skjul på, at malerlivet har slidt på kroppen. Så det var nu, der skulle siges stop, inden næste eventyr skal udleves på Ærø.
Annonce

TARM: - Jeg er stort set slidt op, og Majbritt er tæt ved at være det. Malerarbejde er hårdt ved skulder og nakke, og vi har jo også arbejdet før vi blev malere. Så det var nu, der skulle ske noget. Det er jo også sjovt og sundt at prøve noget nyt indimellem, siger Niels Væver.

- Vi havde dog ikke troet, at det gik så hurtigt. Men alt er bare faldet på plads, og den nye ejer overtager det hele. Så nu skal vi bare have solgt huset på Langagervej, så er vi klar til at flytte til Ærø, hvor vi har et murermesterhus, og begynde på et nyt liv der, siger Niels Væver.

Det bliver dog ikke helt uden vemod, at Majbritt og Niels siger farve-vel til Tarm.


Det har ikke været let at erkende, at man ikke længere kan orden et loft, og at man er nødt til at give op, fordi hænderne sover.

Majbritt Dueholm


- Det har ikke været let at erkende, at man ikke længere kan orden et loft, og at man er nødt til at give op, fordi hænderne sover. Lofter er noget af det, jeg bedst kan lide. Det har været gode år. Jeg har elsket at være på kundebesøg, hvor man får en god snak om livet. Der har været mange kunder, som vi er kommet til igen, og igen. Det har også være sjovt at komme ud til nye kunder. Og selve malerarbejdet, når først det er bestemt, hvad der skulle op og males, har også været dejligt. Jeg har nydt at gå på arbejde, siger Majbritt Dueholm.

Annonce

Bliver et halvt år

Majbritt har lovet den nye ejer at blive i mindst et halvt år, mens Niels har sagt ja til tre måneder. Derefter ved parret ikke helt, hvad fremtiden bringer rent arbejdsmæssigt. Niels kan gå på efterløn, men vil nok gerne have lidt at lave, som han både kan li, klare og gider.

- Jeg håber, at det kinderæg går op, siger han med et smil.

- Hvad jeg skal lave, må tiden vise. Men det skal være noget helt andet. Et ganske almindeligt job, tænker jeg. Inden jeg blev dagplejer, var jeg på Brandtex. Den slags kunne jeg godt finde på, siger Majbritt Dueholm.

Den nye ejer, René Nykjær Andersen fra Grindsted, overtager også de seks medarbejdere.

- René ville gerne have flere medarbejdere, og han ville gerne mere ind på det private marked. Det har han ikke så meget af i Grindsted. Derfor har han købt det hele, og der bliver ved med at  være butik og sprøjteværksted her i Tarm, siger Majbritt Dueholm.

Igennem årene har parret haft rigtig mange spændende opgaver.

- Vi har for eksempel malet præstegården i Sdr. Bork, det nye kirkehus i Ringkøbing og Autismecentret på Fredensgade i Skjern. Vi har også malet 24 lejligheder for Bo MidtVest i Videbæk. Og vi har næsten lige vundet malerarbejdet på 270 lejligheder på Lalandia. Det arbejde bliver vi ikke helt færdig med. Det er jeg lidt ked af, siger Niels Væver.

Annonce

Vil savne kunderne

- Jeg er også lidt ked af, at jeg skal aflevere butikken. Det der med, at du får nogen ind, der siger "Jeg skal lige have en spand hvid maling", og du så siger “Nej, det skal du ikke. Vi skal lige have en snak om hvilke farver, du skal have". Det er skønt. Det er jo synd "bare" at male hvidt, når de i virkeligheden gerne vil noget helt andet. De ved det bare ikke, før de har været her. Vi gør meget i at rådgive kunderne i, hvordan de bryder det hvide med farver og måske lidt tapet, der kan bryde mønstret. Den kundekontakt vil jeg komme til at savne, siger Niels Væver.

- Butikken er vigtig. Også fordi der kommer rigtig mange i butikken for at bestiller os til at male. Det er ikke det samme at kigge i et stort fint katalog, eller på nettet. På nettet kan du ikke føle strukturen og se kvaliteten, siger Majbritt Dueholm.

En af de ting, malerparret helt sikkert ikke kommer til at savne, er jagten på medarbejdere.

- Det har været ret svært at få gode stabile medarbejdere. Der har simpelthen ikke været nok prestige i at være håndværker i mange år. Vi har prøvet at gøre, hvad vi kunne, blandt andet ved at have lærlinge. Heldigvis ser det ud til, at der er ved at komme lidt mere fokus på håndværkerfagene, siger Niels Væver.

Ejerskiftet er allerede sket, men handlen bliver markeret ved en reception den 21. august.

- Pudsigt nok er det den 21. august nøjagtigt fem år siden vi overtog lokalerne på Tværvej 14, siger Majbritt Dueholm.

Majbritt og Niels

Majbritt Dueholm er 56 år. Før hun blev udlært maler og malermester, var hun dagplejer i Skjern.

Niels Væver er 62 år. Han har også arbejdet som dagplejer, men derudover også på gårde, været murerarbejdsmand, eksportchauffør og entreprenør ved Villy Poulsen.

Tilsammen har parret syv børn og ti børnebørn. De fleste af dem vil få langt til Ærø. Men afstande betyder ikke så meget for Majbritt og Niels, der gerne kører langt. De har også allerede har prøvet at hygge sig med børn og børnebørn på Ærø.

Niels Væver og Majbritt Dueholm er glad for at salget gik så hurtigt. Foto: Kaj Poulsgaard
Når man har været selvstændig siden 2007, er der mange minder på væggen i frokoststuen. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce