Annonce
Ugeposten Skjern

Fem lokale Y’s Mens klubber støtter ukrainske flygtninge med 100.000 kroner

Videbæk Y’s Men’s Club, Skjern Å Y’s Men’s Club, Skjern Y’s Men’s Club, Lundenæs Y’s Men’s Club og Ringkøbing Y’s Men’s Club støtter blandt andet indsatsen for flygtninge fra Ukraine i nabolandene Moldova og Rumænien. Foto: Hannah McKay/Reuters Scanpix

Ringkøbing-Skjern: En dyb bekymring for den nuværende krigssituation i Ukraine, og den deraf følgende flygtningestrøm, har gjort et stærkt indtryk på fem lokale Y’s Mens klubber i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Under mottoet ”Sammenhold gør stærk”, har Videbæk Y’s Men’s Club, Skjern Å Y’s Men’s Club, Skjern Y’s Men’s Club, Lundenæs Y’s Men’s Club og Ringkøbing Y’s Men’s Club besluttet at gå sammen om at donere 100.000 kroner til hjælp for de millioner af ukrainere der har måttet flygte fra deres hjemland.

Det skriver Bent Erik Møller, Skjern, på vegne af de fem klubber i en pressemeddelse.

Annonce

Klubbernes bekymring går ikke alene på de mange flygtninge, men også på de lande, større eller mindre, der direkte er blevet påvirket af den enorme flygtningestrøm.

Moldova, der med et indbyggerantal på kun 2.6 millioner, har alene modtaget mere end 360.000 flygtninge, så det er åbenlyst, at her er hjælpen tvingende nødvendig.

Y’s Men Region Danmark har, via en katastrofefond, allerede doneret 50.000 kroner til de fem Y’s Men’s klubber der ligger tættest på grænsen til Ukraine, dvs. til to klubber i Rumænien og tre i Moldova.

Y’s Mens bevægelsen er en international bevægelse i et åbent kristent fællesskab med klubber i 65 lande. I Danmark er der 153 klubber, der hvert år bidrager med 15-20 millioner kroner til børne- og ungdomsarbejde lokalt og internationalt samt til humanitært arbejde.

Under Region Danmarks ledelse er Y’s Mens bevægelsen allerede til stede i Central Østeuropa, og har her gang i mange projekter, bl.a. med 10 klubber i Rumænien, 3 i Moldova, 5 i Slovakiet, 4 i Bulgarien og 1 i Polen, som er nogle af de lande der tager mange flygtninge.

Ligeledes er der under Region Danmarks ledelse projekter i gang i Ungarn, Tjekkiet, Kroatien, Kosovo og Ukraine.

- Selv om det i det store billede kun er et lille "dryp", så er håbet for de fem klubber, at donation alligevel kan være med til at skabe et lille lys i mørket, både for de ukrainske flygtninge og for modtagerlandene, siger Bent Erik Møller.

Ysmens

De 100.000 kroner kommer fra forskellige indsatser: I Videbæk kommer pengene fra loppemarkeder, i Skjern Å klubben dyrker man kartofler til salg. Skjern og Lundenæs-klubberne er sammen om Genbrugsbutikken på Østergade i Skjern. Og i Ringkøbing kommer pengene fra salget i Genbrugsbutikken på Sønderbyvænget.

Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce