Annonce
Ugeposten Skjern

Flere skal mærke den gavnlige effekt af at spille golf

Folk med kroniske sygdomme bliver nu inviteret til et forløb på Dejbjerg Golf Klub. Arkivfoto
Dejbjerg Golf Klub tilbyder personer med en kronisk sygdom et gratis fire-ugers forløb. Formålet er, at flere får øjnene op for, hvordan den grønne sport kan gavne ens trivsel.

Dejbjerg: En masse frisk luft, nye bekendtskaber og gratis låneudstyr. Sådan lyder tilbuddet når Dejbjerg Golf Klub onsdag d. 5. maj byder personer med en kronisk sygdom, som f.eks. diabetes, hjerte-kar-sygdomme, gigt og kræft velkommen på et gratis 4-ugers golfforløb.

Forløbet er det første af flere, som klubben vil starte op i løbet af sæsonen. Formålet er, at flere får øjnene op for det, som de allerede ved i golfklubben: nemlig at kombinationen af motion, frisk luft og socialt samvær med andre kan gøre en kæmpe forskel for ens helbred - både det fysiske og mentale.

- Det er oplagt, at vi gør noget ekstra for at få personer med en kronisk sygdom til at prøve, om golf er noget for dem. For i modsætning til mange andre sportsgrene, kan tempo og niveau let tilpasses i golf, så det passer til den enkeltes fysisk, fortæller Preben Knudsgaard fra Dejbjerg Golf Klub

Annonce

Landsdækkende tiltag i lokal udgave

Med tiltaget bliver golfklubben en del af det landsdækkende projekt, som Dansk Golf Union og Diabetesforeningen har igangsat med støtte fra Friluftsrådet.

For at nå ud med budskabet til så mange som muligt samarbejder golfklubben med kommunens sundhedscenter og en række lokale patientforeninger. Det er dog ikke et krav, at man skal være medlem af en patientforening for at kunne deltage – det vigtigste er, at man har lyst til at give den grønne sport en chance. Hvis man har lyst til at starte sammen med sin mand/kone/kæreste/ven, er denne også hjertelig velkommen.

Annonce

Hyggelige stunder ovenpå nedlukning

Ovenpå vinterens lange og hårde nedlukning er der da også en anden rigtig god grund til at give sporten en chance – uanset en om man har en kronisk sygdom eller ej. Golf er nemlig en social sport, hvor det at hygge sig med andre er mindst lige så vigtigt som at få den hvide kugle i hul. De hyggelige stunder med andre er da også noget, der vil også være masser af på det kommende forløb:

- Meningen med forløbet er ikke, at man skal blive den nye Thomas Bjørn. Det handler om, at man hygger sig med andre ude i naturen. Det tror jeg, der er rigtig mange, der har brug for ovenpå vinterens hårde og lange nedlukning, fortæller Preben Knudsgaard

Forløbet starter onsdag d. 5. maj kl. 10.00. Udstyr kan lånes gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Skjern i rødt og hvidt

Ugeposten Skjern

Hele kommunen i din lomme

Annonce