Annonce
Ugeposten Skjern

Flot hjemmeside om kunsten og skulpturerne i Skjern

Høstmanden er fra 1962 og lavet af billedhugger Bent Sørensen og skænket af Ny Carlsbergfondet i anledning af Skjerns købstadsrettigheder i 1958. Foto: Per Rasmussen, Fotogruppen Midtwest
Elmo Flaskager har skrevet teksten - Udviklingsforum har lavet hjemmesiden
Annonce

Skjern: 51 kunstværker og mindesten er der i det offentlige rum i Skjern.

De er beskrevet på Skjern Udviklingsforums hjemmeside, men først fra på fredag kan man gå ind og læse beskrivelserne.

Det er tidligere lærer med meget mere, Elmo Flaskager, der har skrevet om de mange kunstværker.

For hvert kunstværk har fået sin egen lille fortælling med værkets historie baggrund, placeringer gennem årene og mange små og store anekdoter, som Elmo Flaskager har fundet frem.

- Jeg har været i de gamle aviser, som museet opbevarer, både Dagbladet og Vestkysten, og fundet hvad aviserne skrev ved indvielserne af værker, fortæller Elmo Flaskager.

Han regner med, at han har fundet alle kunstværker og mindesten, der står i det åbne rum i Skjern.

- Jeg har ikke taget værker med, som man ikke umiddelbart kan komme til at se, forklarer han.

De fleste af de 51 værker er skulpturer, men Elmo Flaskager har også valgt at tage mindesten med, Skjern fire udsmykkede tunneler og de fem smukke broer. Endelig er også Den Grønne Korridors fuglehuse taget med.

Det er Preben Hørsted, der har sat Elmo Flaskagers tekster op på hjemmesiden.

- I Udviklingsforum havde vi jo set Elmos jubilæumsskrifter og SG og kul.turcentret, så vi opfordrede ham tila t skrive om kunstværker. Jeg troede, at der var omkring 20, men det blev altså til 51, fortæller Preben Hørsted.

På hjemmesiden er kunstværkerne nogenlunde grupperet, så man kan bruge sin smartphone som guide og finde de enkelte omtaler på en gåtur.

Skjernpigen er skabt af Hanne Varming, der selv kaldte skulpturen for Nicole efter sin model. Skulpturen kom op i 1998. Foto: Per Rasmussen, Fotogruppen Midtwest
Superellipsen Superægget i rundkørslen fortæller om samarbejdet mellem fabrikant Skjøde Knudsen, Skjern, og multikunstneren Piet Hein. Skjøde Knudsens fabrik lavede nogle af Pit Heins figurer i træ. Ægget kom op i 1999. Foto: Tage B. Pedersen, FotoGruppen MidtWest
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce