Annonce
Ugeposten Skjern

Fra talkolonner til bløde værdier: Skjern Bank vil satse på ordentlighed og bæredygtighed

Bankdirektør Per Munck og Skjern Banks formand Hans Ladekjær Jeppesen vil satse på de bløde værdier, som er oppe i tiden. På det finansielle område er Skjern Bank meget godt rustet til at gå fremtiden i møde. Foto: Jørgen Kirk
I år forventes Skjern Bank at rumme en egenkapital på en milliard kroner, men det hele skal ikke handle om penge. Nu oprustes der på værdier, som er oppe i tiden.
Annonce

SKJERN: Ikke et eneste ord blev nævnt på om det drama, som Skjern Bank var igennem i foråret, da storinvestoren Henrik Lind kuppede generalforsamlingen i banken. En historie, der endte med, at en flok lokale købte ham ud af banken, for at støtte op om deres lokale bank.

For Skjern Bank er videre, fornemmede de 816 gæster, da Skjern Bank onsdag aften var vært for den årlige kundeaften. Og endda godt videre. Bankdirektør Per Munck kunne fremvise gode tal og takter, og kunne glæde gæsterne med, at den lokale bank med stor sandsynlighed rammer en milliard kroner i egenkapital ved årets udgang. Altså er banken godt polstret.

- Vi har fået mange tæsk tidligere, og det ønsker vi ikke igen, sagde Per Munck om det solide fundament.

Med en forskel på halvanden milliard kroner i indlån og udlån, opfordrede Per Munck kunderne til at tage fat i Skjern Bank, hvis de går og drømmer om noget, der kræver et lån, for der er masser af penge, som gerne skal ud at arbejde.

Men faktisk var det ikke så meget tal, der fyldte i bankens bevidsthed. Derimod er begrebet ordentlighed blevet mejslet i sten hos alle bag skranken. Bankens formand Hans Ladekjær Jeppesen citerede endda fra Dronningens nytårstale, hvor majestæten sendte et elegant svirp til dem, der svigtede deres ansvar. For bankens vedkommende kan det være en rigtig god forretning at have etikken med.

- Når folk vælger bank, så handler det ikke kun om rentens størrelse. Det handler også om at opføre sig ordentligt, fastslog Hans Ladekjær Jeppesen.

Han er sikker på, at der er plads til en Skjern Bank i markedet, for nok er der sket stor digitalisering, men der er stadig efterspørgsel efter nærvær.

Annonce

Spørger efter etiske investeringer

Skjern Bank er i gang med at lave en ny strategi, og her får ordentligheden en stor rolle at spille.

I flere år har man debatteret, om det er en rådgiver eller en sælger, som man sidder overfor i banken, men Per Munck understregede, at kunderne skal opleve ligeværdige fagfolk, når de træder ind i Skjern Bank, og salg er ikke en del af den nye strategi. De skal også møde medarbejdere, der kalder en skovl for en skovl, og ikke kaster sig ud i kunstarten at skrive uforståelige breve til kunderne.

- Tillid kan man miste på et splitsekund, fastslog Per Munck.

Et andet tema i tiden er bæredygtighed, og allerede nu oplever Skjern Bank, at kunderne efterspørger etisk forsvarlige investeringer, som gavner bæredygtigheden i verden. Derfor er FNs verdensmål også rykket ind på Banktorvet i Skjern, og internt i banken er man begyndt at snakke om madspild, papirforbrug og energiregninger. Der er lang vej endnu, men banken er i gang.

Efter indlæggene var der spisning, og efterfølgende gik sangeren Hjalmer på scenen og spillede en lang række af sine iørefaldende hits.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce