Annonce
Ugeposten Skjern

Gardiner er igen blevet moderne

For 25 år siden overtog Mette og Christian Sørensen gardin-afdelingen af Skjern Tæpper og Gardiner. Christian Sørensen havde været ansat i firmaet i godt seks år og vidste alt om gardiner. Mette Sørensen kom fra en stilling på lageret hos Holmstoel og vidste meget lidt, men det lagde hun ikke skjul på, så kunderne tilgav hende. Nu kan de fejre 25 års jubilæum. Arkivfoto: Bendt Christiansen.
Christian og Mette har haft Garant Gardiner i 25 år - de har set modetendenser komme og gå.
Annonce

Skjern: For 25 år siden skulle de fleste have stofgardiner, så i 1994 var det et godt tidspunkt at overtage en gardinforretning.

Christian Sørensen havde været ansat hos Skjern Tæpper og Gardiner i godt seks år og gik med ideer om at blive selvstændig. Han overtog gardinerne, mens hans chef, Eli Pedersen, fortsatte med tæpper og gulve.

Sammen med fru Mette har han så drevet forretningen lige siden, nu som Garant Gardiner.

- Vi ville gerne have noget, vi kunne drive sammen. Jeg er udlært hos smedefirmaet Holmstoel og vidste ingenting om gardiner, men heldigvis var kunderne meget forstående og klar til at vente, indtil Christian kom hjem, husker Mette Sørensen tilbage på med et smil.

Siden har hun lært gardinforretningen at kende og været med til mange opmålinger.

- Vi var os to, en gardinbus og en syerske, så nogle aftner efter aftensmaden kørte vi ud til et nyt hus, hvor der stadig ikke var lagt strøm ind, Mette i vores personbil og mig i bussen, stillede bilerne på hver side af huset med lyset tændt, og så gik vi ellers i gang med at montere eller opmåle op til gardiner, fortæller Christian Sørensen.

Da de tre piger, Ida, Anna og Mia, kom til, blev aftenopmålinger kun klaret af Christian, det skete dog, at pigerne kom med ud på skift nogle gange.

- Pigerne har det nu stadig sådan, at når Christian foreslår, at vi skal køre til Hvide Sande for at spise et sted, så spørger de: Hvor ligger det hus, der skal måles op, smiler Mette Sørensen.

Firmaet er vokset i løbet af de 25 år, så der nu er ejerne, to montører og en syerske, tre gardinbusser, en afdeling i Ringkøbing med en halvtidsansat og en udstilling i Videbæk.

Butikken ligger det samme sted i dag, men nu er der tre gardinbusser, der kører rund ti området og måler op og monterer. Foto: peso
Annonce

Gardiner på vej tilbage

Når man har været i branchen i mange år, så har man også set modetendenser komme og gå.

I mange år har det handlet om forskellige former for solafskærmning, men nu er syede gardinlængder ved at blive moderne igen.

- Selv unge mennesker vil gerne have gardiner, både fordi det er med til at skabe hygge og fordi stofgardiner er med til at forbedre akustikken, forklarer Christian Sørensen.

Som "gammel" gardinmand er han glad for, at han nu kan nogle trick, som nye gardinfolk ikke kan, fordi de er "vokset" op med solafskræmning.

Annonce

Stort område

Butikken i Skjern betjener et stort område, fra Ølgod, Tistrup i syd op til Ulfborg og Herning og ind til Grindsted.

Desuden er sommerhuse-ejerene gode kunder.

- Hvis jeg er ude til to huse en lørdag, så ringer folk til mig, fordi de kan se, at jeg kører rundt i området, så jeg kan godt starte med to ordrer og komme hjem med fem, forklarer Christian Sørensen.

Gardinbusserne kommer også til Aarhus ind i mellem.

- Når folks børn flytter fra Skjern til Aarhus, tager vi gerne ud for at måle op, siger Christian Sørensen.

Halvdelen af kunderne er private, mens den øvrige halvdel er firmaer og institutioner.

- For mange firmaer der det jo vigtigt, at de får nogle gode løsninger og der følger en god service med ophængningen, påpeger Christian Sørensen.

Annonce

Egen systue

Hvor mange andre har udliciteret deres sy-stuer til udlandet, så har Garant Gardiner i Skjern beholdt sin systue.

- Vi sparer fordyrende transport, og vi kan hurtigt lave ordrer, nærmest fra dag til dag.

Annonce

Bus-dækken

Christian Sørensen har aldrig været bange for at lave noget sjovt.

- Til en Open by Night havde vi fået syet et dækken til en gardinbus. så stod jeg oppe på tagbagagebæreren i klovnekostume og smed karameller ud. På traileren stod vores piger og smed karameller ud. Jeg har også forsøgt at få en rekord i Guiness Rekordbog, hvor vi lavede et gardin, der var 17 meter højt og otte meter bredt og blev hejst op. Vi havde desværre ikke anmeldt det til Guiness inden, så de ville ikke godkende det. Vi har også lavet en 20-25 meter høj heks af stofrester, husker han tilbage.

De har også holdt mange messer, hvor der var inviteret kendte Dansktop-navne, blandt andre Birthe Kjær, Tørfisk og Kandis.

- Det var sjovt, fortæller Christian Sørensen.

Mette og Christian Sørensen glæder sig over, at lokalområdet altid har bakket op omkring den lokale butik.

- Vi har haft 25 gode år, slår de fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce