Annonce
Ugeposten Skjern

Hør om gravfund fra år 0

Hvad fik man med i graven for 2.000 år siden. Det kan besøgende på museet finde ud af i vinterferien. Pressefoto
Museet åbner en 2.000 år gammel grav fra Rindum
Annonce

Ringkøbing: I Palæstina går en ung mand rundt og fortæller om en ny måde at tro på Gud. Jesus hedder han. I Rindum er der omtrent på samme tid en begravelse.

Nu får alle mulighed for at se, hvem der kom i graven og hvad vedkommende fik med sig i graven.

To dage i vinterferien, 12. og 13. februar, mellem klokken 11 og 16, kan man på Ringkøbing Museum være med til at åbne indholdet af en 2000 år gammel grav.

Arkæologerne vil også fortælle om de mange andre spændende gravfund fra jernalderen og vikingetiden, de har gjort i Rindum ved Ringkøbing.

Det skete blandt andet i 2009, hvor jorden skulle undersøges, inden den nye del af Ringkøbing Skole skulle bygge.

Annonce

Rindum Mølleby

Det er arkæologerne fra ArkVest / Ringkøbing-Skjern Museum, der fortæller om fund, de har gjort i deres udgravninger ved Rindum Mølleby i Ringkøbing. Der har boet mennesker på dette område gennem mange tusinde år, så der er rigeligt med fund at fortælle om fra både jernalderen og vikingetiden, jernalderen går fra cirka år 500 før vor tidsregning, mens vikingetiiden slutter cirka omkring år 1.000.

Ringkøbing Museum får de to dage også besøg af Konserveringscentret, der fritlægger gravindholdet fra nogle af gravene fra Rindum. Så alle kan være med, når gravindholdet bliver åbnet for første gang siden jernalderen, og det bliver muligt at se hvilke perler og smykker den døde fik med i graven. Gaverne i gravene fortæller noget om den afdøde, for eksempel om det er en mand eller en kvinde, om personen var rig eller fattig og meget mere.

Annonce

Meget mere på museet

På Ringkøbing Museum kan gæsterne også fordybe sig i andre perioder af Vestjyllands historie. Oplev blandt andet udstillingen "Flyvere i natten", der omhandler de 19 allierede fly, som styrtede ned under Anden Verdenskrig. Træd ind i den rekonstruerede bunker fra Houvigfæstningen, hvor den tyske soldat fortæller sine erindringer. Eller se de flotte billeder fra Ringkøbing anno 1850 og bliv klogere på Ringkøbings Amts historie.

Man kan også gå på opdagelse i den hyggelige butik, der bugner med søde sager, gode bøger, finurlige fund og meget mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce