Annonce
Ugeposten Skjern

Har været isenkræmmer siden 1966: Nu går Søren på pension

72-årige Søren Nielsen stopper hos Kop & Kande i Skjern, han var med til at starte butikken i 2017 som den erfarne, men går nu på pension. Sådan en køkkenmaskine kunne være en fin afskedsgave, siger Søren Nielsen med et smil. Foto: Johan Gadegaard.


Skjern: Siden 1966 har Søren Nielsen arbejdet med isenkram, men nu går den 72-årige isenkræmmer på pension.

- Jeg kom i lære i 1966 hos Vejlgaard, hvor jeg havde været bydreng i to år. Jeg havde også været i praktik hos dem, og det var spændende. Jeg havde også været i praktik i en tøjforretning, men det var ikke lige mig at lægge skjorter sammen, siger Søren Nielsen med et et smil.

Dengang solgte isenkræmmere også søm og skruer.

Annonce

- Så jeg er udlært hos en rigtig isenkræmmer, hvor vi både solgte boremaskiner, kongeligt porcelæn og køleskabe, fortæller han.

Han har været med til at åbne en isenkræmmerforretning i Tarm. Han var i mange hos Lange i Ringkøbing og med til at åbne Langes Lagersalg.

- Jeg var med til at tage rundt i Europa og købe store partier af dette og hint som så blev solgt i lagersalget.

Søren Nielsen har et hul på godt seks år i sit arbejdsliv. Som de fleste i området ved, sad han i fængsel, men efter at have udstået sin straf, blev han i 2006 ansat i Imerco i Skjern.

- Jeg ringede og spurgte, om de manglede en mand. Butikken var ejet af Hans Jørgen Olesen og Ole Ramsing fra Spjald, og de ansatte mig. Da Michael Hansen åbnede en Kop & Kande i Skjern, var jeg med til at starte op her, siger Søren Nielsen.

- De unge i butikken ved godt, at jeg ikke gider computere og den slags. Jeg vil hellere snakke med folk og sælge nogle gryder og pander. Det har altid været kontakten med kunderne, der har interesseret mig, fortæller Søren Nielsen.

Han bor året rundt på Skjern Å Camping sammen med sin hund Sigurd.

- Det kan måske lyde underligt, men jeg vil til at campere noget mere. Jeg har købt en mindre vogn, som er nemmere at komme rundt med. Så skal jeg til at cykle noget mere, så bulen under maven kan blive noget mindre, og så skal jeg være noget mere sammen med mine børnebørn, fortæller Søren Nielsen.

Fredag og lørdag bliver hans sidste arbejdsdage. Fredag er der Open by Night i Skjern og i den forbindelse er der gode tilbud i butikken.

- Jeg håber da, at nogle af mine mange kunder kommer forbi og laver en god handel med den "gamle".  Jeg har mange, jeg gerne vil sige tak til, siger Søren Nielsen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Skjern i rødt og hvidt

Ugeposten Skjern

Hele kommunen i din lomme

Annonce