Annonce
Ugeposten Skjern

Heldigvis vil folk hellere sidde på terrassen fremfor selv at lægge den

Knud Erik Dyrvig laver meget belægningsarbejde, her er han i gang med fliserne på Den Kristne Friskole i Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Anlægsgartner KE Dyrvig har især travlt med belægningsarbejder.
Annonce

Astrup: Knud Erik Dyrvig har lavet en masse belægningsarbejde ved Skjern Kristne Friskole. På dagen for interviewet er han igang med at lægge de sidste fliser og gøre klar til et faldunderlag under en stor trævippe.

Meget af hans arbejde er nemlig belægningsarbejder.

- De fleste har det heldigvis sådan, at de hellere vil sidde på terrassen fremfor at lægge den selv. Derfor kontakter de mig. Jeg har jo også de rette redskaber til det, siger Knud Erik Dyrvig.

Han har været selvstændig i tre år. Inden da var han graver ved Faster Kirke.

- Det var et meget selvstændigt arbejde og det samme var mit tidligere arbejde som fodermester, så derfor var det ikke svært at blive selvstændig. Mens jeg var kirkegårdsgraver, blev jeg tilbudt at tage anlægsgartner uddannelsen ved siden af arbejdet. Det var så spændende, at det ville jeg gerne fortsætte med, så selvom det var et dejligt arbejde at være graver, startede jeg mit eget firma. Min far mente godt nok, at der var så mange anlægsgartnere i Skjern-området, at man burde sprøjte for dem, fortæller Knud Erik Dyrvig med et smil.

Det gode ved at være selvstændig er, at man selv bestemmer.

- Går det skidt, så står man selv med balladen, men går det godt, så får du også al rosen, påpeger Knud Erik Dyrvig.

Knud Erik Dyrvig

48 år.

Stammer fra Borris, bor i Astrup.

Har været selvstændig anlægsgartner i tre år.

Var graver ved Faster Kirke i 18 år, undervejs blev han udlært anlægsgartner.

Inden da fodermester.

Gift med Chanette, der arbejder på apotek i Herning.

De har David på 22 år, Christopher på 19 år og Laura på 15 år.

Annonce

God reklame

Det gik meget nemt med at få kunder. Et opslag på Facebook og en aftale med en kloakmester i Sdr. Vium, og så var han i gang.

- I starten var det mest private, der skulle have ordnet terrasse eller indkørsler eller vedligeholdt haven eller skåret træer ned. Det er meget afvekslende, siger Knud Erik Dyrvig.

Han har oplevet, at den bedste form for reklame er mund-til-mund.

- Jeg laver et stykke arbejde og så kommer naboerne også og skal have lavet noget. Det må jo være fordi folk er tilfredse med det jeg laver, siger Knud Erik Dyrvig.

Han har de fleste kunder i Ringkøbing-Skjern Kommune, men han har også haft opgaver i Aarhus et par gange.

- Det har været rigtig spændende opgaver på grunde med store hældninger, men der er for meget kørsel i at arbejde i Aarhus.

- Det er hans fornemmelse, at corona-krisen vil komme til at betyde flere opgaver, fordi folk er gået hjemme og fundet ting, der trænger til en kærlig hånd.

- Min ordrebog er helt fyldt frem til august, og der er opgaver i bogen langt ind i vintertiden. Mit arbejde er noget afhængig af vejret, så i milde vintre kan jeg arbejde hele tiden. Lige nu har jeg nogle lange dage. Jeg har for meget arbejde til en mand, men ikke nok til to, så i stedet lejer jeg en mand ind en gang imellem, siger Knud Erik Dyrvig.

Når arbejdet ved Skjern Friskole er færdig, skal han til at plante hæk.

Det er dejligt at være selvstændig, for så bestemmer man selv, siger Knud Erik Dyrvig. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce