Annonce
Ugeposten Skjern

Frisk fisk, gode bøffer og lækre kager fra Ringkøbing-Skjern bliver sendt til kunder i hele Danmark i kølekasser.

Økogårdene Skjern Enge får også flere og flere kunder, der gerne vil have økologisk vestjysk kød. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Vestjyske varer bliver leveret til døren hos kunder fra hele Danmark
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Bestilling over nettet den ene dag, og den næste dag står varerne udenfor din dør i en flamingokasse med isposer, så varerne fortsat er friske.

Flere og flere danskere bestiller ikke bare måltidskasser over nettet, mange er også begyndt at bestille råvarer over nettet.

Derfor er flere virksomheder fra Ringkøbing-Skjern begyndt at drive en webshop, hvor kunder fra hele Danmark kan bestille varer, som de så får leveret dagen efter.

Det er virksomheder som friskfangetfisk,dk, Mrbeef.dk, Økogårdene (oekogaardene.dk), Hvide Sande Røgeri, ( hvidesanderogeri.dk) og Baking Sins by Lea (bakingsins.dk).

Det er Vestfisk, der leverer fik til friskfangetfisk.dk. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Økogårdene

Bag Økogårdene Skjern Enge står landmand Erling Bonde, der 4. generation på slægtsgården St. Gaasdal. Han har været landmand siden 1985 og omlagde i 1997 til 100% økologi. For salg og markedsføring står Kis Thy.

- I sidste uge sendte vi 100 kasser afsted. Vi kan mærke, når det er lønningsdag og når der kommer børnepenge. For os er januar en god måned, hvor folk køber meget fars. Juli er faktisk også en god måned for os, selvom det er ferietid, fortæller Kis Thy.

Økogårdene sender mellem 50 og 100 kasser afsted hver uge.

- Vores kunder kan også selv hente hos os, og det er et stigende marked, hvor folk kommer fra Herning, Holstebro, Ringkøbing og Skjern for at hente kasser. Men vi har også kunder i Skjern, der gerne vil have tingene bragt hjem til dem, selvom det koster 79 kroner i fragt. Tid er penge for mange af vores kunder, påpeger Kis Thy.

Økogårdene har besluttet, at man ikke får fri fragt uanset ordrestørrelse.

- Pengene skal jo findes et sted, så vi lader den enkelte kunde betale for sin egen fragt, i stedet for at sprede omkostninerne ud over alle. Fragt er dyrt, kasser, fryseposer og selve fragten, forklarer Kis Thy.

Der er salg af forskellige værer hen over året.

- Der røg rigtig mange ænder og flæskestege afsted i december, januar er fars og om sommeren er det kød til grillen, siger hun.

Da Økogårdene startede med at sende kød afsted, var der ikke mange kunder fra lokalområdet.

- Det har ændret sig. Og så kan vi godt mærke, at der er mange jyder i København, der bare gerne vil have vestjysk kød. det kan jeg høre, når folk ringer med spørgsmål, fortæller Kis Thy.

En gennemsnitsordre ligger på omkring 1.400-1.500 kroner.

- Vi har mange børnefamilier blandt kunderne, men også singler og ældre. Her den anden dag hjalp jeg en 92-årig kvinde med at lave hendes første ordre hos os, siger Kis Thy.

- Vi får mange af vores kunder via anbefalinger fra andre, der fortællr om vores service og kvaliteten af produktet. Vi gør også meget ud af, at udskæringerne skal se ordentlig ud. Kassen skal også pakkes ordentligt, så det ser godt ud, når folk løfter låget, forklarer Kis Thy.

Økogårdene har valgt kun at have en leveringsdag.

- Det handler jo om at minimere omkostningerne, Vi kunne måske få flere kunder, hvis vi leverede flere dage, men ville det modsvare flere omkostninger, spørger Kis Thy.

Annonce

Røgeriet

Bag Hvide Sande Røgeri står Henrik Olesen og Anders Søegaard. Røgeriet startede i 1969 som en fiskehandel, blev udvidet med en restaurant og siden med en webshop.

- Vi sender mellem 10 og 25 kasser afsted om ugen, afhængig af årstid, gennemsnittet ligger mellem 400 og 500 kroner, fortæller Anders Søegaard.

Røgeriet har fri fragt på ordrer over 499 kroner.

- Vi kører med tilbud, for vi vil da gerne have flere kunder. Vi sender da også flere kasser ud. Mange af vores sommerkunder i butikken fortsætter med at købe røget fisk hos os, når de er kommet hjem, siger Anders Søegaard.

Røgeriet sender fisk afsted to gange om uge.

I stedet for at kunderne skal komme til Lea Cesars butik i Ringkøbing, kan de nu få sendt cupcakes hjem til sig. Arkivfoto: Christian Munk
Annonce

Baking Sins

Bag Baking Sins står Lea Cesar, der har sin egen butik i Ringkøbing. Hun laver også lagkager, men i webshoppen handler det om cup-cakes.

- Kunderne bestiller enten en slags eller blandinger af cup-cakes. Jeg bager om onsdag og sender afsted om torsdagen. Kagerne kommer afsted i flamingokasser, så de er beskyttet mod varme og sol, forklarer Lea Cesar.

Mange af hendes kunder er følgere på hendes Instagram- og Facebook-profil.

- Det er folk fra Aarhus, Esbjerg og Odense, der ikke lige kan komme til cafeén i Ringkøbing for at hente mine kager. De bestiller så i stedet over nettet og får kagerne sendt. De bestiller hos mig, fordi alt er hjemmelavet, for eksempel jordbærmarmeladen, fortæller hun.

Hun startede webshoppen i december, så hun har ikke så mange erfaringer endnu.

På ordrer over 500 kroner er der fri fragt.

Annonce

Mr. Beef

Bag Mr. Beef står Ole Østberg og Bjørn Lundsgaard, der er i gang med at flytte butikken fra Videbæk til Ringkøbing for at få mere plads til en voksende forretning.

- Fra 2018 til 2019 voksede vi 60 procent. Vi sendte 12.000 pakker afsted i 2019 og regner med 30.000 pakker i 2020. I Ringkøbing får vi 700 kvadratmeter, hvor vi nu har 250 kvadratmeter. Samtidig har vi mulighed for at udvide med endnu 700 kvadratmeter. For at nå det hele sender vi afsted fire dage om ugen, siger Ole Østberg.

Da han startede for fire år siden, valgte han at satse udelukkende på en webshop.

- Der er stor forskel på at drive en fysisk butik og en webshop. Vil du have succes, så skal du have fokus på webshoppen, mener Ole Østberg.

Forretningen sælger kvalitetskød fra hele verden, Australien, USA og Canada.

- Vi er rigtig stærke på Wagyu-kød, siger Ole Østberg.

En gennemsnitsordre er på cirka 1.500 kroner.

- Vi har ikke fri fragt, for det er dyrt at transportere fødevarer fra dag til dag. Vi har billige priser på kødet, og så må den enkelte kunde betale fragten i stedet for at den skal være skjult i prisen, forklarer Ole Østberg.

De fleste nye kunder kommer efter anbefalinger fra andre, men i forbindelse med pladsudvidelsen planlægger Mr. Beef yderligere annoncering på nettet og måske også TV-reklamer.

Folk kan også bestille på nettet og så selv komme og hente varerne.

Annonce

Frisk fanget fisk

En af virksomhederne er friskfangetfisk.dk fra Hvide Sande. Virksomheden hed tidligere fish4you.dk. FriskFangetFisk er ejet af NetFisk ApS og er et samarbejde mellem fiskeskipper Verner Møller og Johan Løvendahl Nielsen på RI468 Juli-Ane og VestFisk.

- Vores kunder kommer fra hele Danmark, selvfølgelig flest fra de store byer, fortæller Philip Thøgersen, der hjælper friskfangetfisk.dk ved siden af sit job hos Lego.

Firmaet har forskellige tilbud til kunderne, for eksempel familiekasser, sæsonkasser eller den fisk kunden lige har lyst til

- I familiekasserne har vi de mest gængse og familievenlige fisk, torsk, laks og rødspætter. I sæsonkasser er der forskellige fisk eller skaldyr, afhængig af årstiden. Der prøver vi at lære kunderne at spise andre fisk end de mest gængse, og kunden er sikker på at få varieret indhold af fisk – det synes mange af vores kunder er vigtigt, forklarer Philip Thøgersen.

Man kan bestille når man har lyst. Varerne bliver leveret fra tirsdag til fredag.

- Vi har åbnet op for levering flere dage om ugen for at give kunderne større fleksibilitet. Det sker i håb om flere ordrer. Her op til nytår havde vi mange ordrer på østers, fortæller Philip Thøgersen.

En gennemsnitordrer ligger omkring 600-700 kroner. Der er fri fragt for ordrer over 625 kroner

Han fortæller, at der kommer stadig flere ordrer.

- Vi voksede med 75-80 procent i 2019 og regner også med at vokse i 2020. Men undersøgelser viser jo også, at danskerne gerne vil spise mere fisk. Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at danskerne spiser mere fisk, påpeger Philip Thøgersen. Selvom friskfangetfisk.dk bruger en del penge på markedsføring, er den bedste reklameform mund-til-mund-metoden.

- Eksempelvis lavede jeg i forbindelse med mit kandidat-speciale en del interviews – formålet var at blive klogere på deres erfaringer med at købe fisk hos os. Stort set alle var blevet anbefalet af bekendte, der tidligere havde købt hos os. Markedet for køb af friske fisk på nettet er opadgående, og det er fortsat nyt for mange, så tillid er essentielt, når vi handler med letfordærvelige fødevarer. Heldigvis har vores kunder taget rigtig godt imod vores produkter, og vi er super stolte af den feedback, vi blandt andet har fået på Trustpilot, hvor vi har fået 5 stjerner på alle anmeldelser de seneste 6 måneder fortæller Philip Thøgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce