Annonce
Ugeposten Skjern

Hvad skal man så kaste sig over i vintermørket?

Maren Uthaug.
Når juleaften og julefrokosterne er overstået, er der så noget bedre end at synke ned i en stol og gå i krig med en god bog. Dagene er korte og mørke, og det er ikke sikkert vejret indbyder til udeliv. Så er det godt at husene er hule, og at biblioteket er åbent for afhentning på trods af coronalukning.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvad skal man så kaste sig over i vintermørket?

Nu er der måske tid til nogle af de bøger, man ikke nåede at læse, da de kom frem. Så har man ikke nået at læse Maren Uthaugs utroligt velskrevne og humoristiske roman ”en lykkelig slutning”, så er det tid nu. Romanen fortæller om bedemandsslægten Christiansen over fire generationer. En sjov og morbid fortælling om familieskab og familiehemmeligheder. Romanen starter med Christian Christiansen, som forliser med et skib og driver i land i Polynesien, hvor han i det små ”hjælper afdøde godt over på den anden side”. Yngste generation er hans tip tip oldebarn Nikolas Christiansen, som viderefører firmaet men bærer på en grum og gedulgt hemmelighed, som ikke er helt foreneligt med erhvervet. Rasende godt skrevet og med en sort sort humor. Samtidig får man et sjovt indblik i dansk begravelsesskik gennem tiderne. Meget underholdende.

Sisse Jo-Gazan.

Samme sproglige overskud finder man i den noget anderledes roman Blækhat af Sissel Jo Gazan. Sissel Jo Gazan slog stærkt igennem med Dinosaurens fjer fra 2008. I Blækhat skildre hun Streetart miljøet i Aarhus i 1980-erne med pigen Rosa som hovedperson. Rosa vokser op hos sin mor. En stærk og selvstændig kvinde, som nægter at indvi Rosa i, hvem hendes far er. En del er romanens omdrejningspunkt er Rosas jagt på sit fædrene ophav. En super god roman, som skildrer Aarhus så minutiøst, så man nærmest kan foretage byvandringer ud fra romanen.

Stoner.

Endelig bør man ikke snyde sig selv for John Williams fantastiske roman Stoner. Williams skrev Stoner i 19950-erne, hvor den ikke kastede stort gny af sig. Men så fik den en renæssance i starten af dette århundrede. Når man skal fortælle hvad Stoner handler om. Så handler den om et almindeligt liv. Endda et overvejende ulykkeligt liv. Men hold fast, hvor er den god. William Stoner bryder som ung mand med sin farmer baggrund, da han begynder en universitetsuddannelse. Livet igennem får han aldrig del i den fulde og hele lykke. Hverken som ægtemand, søn, far eller i sit professionelle liv. Men er Stoner en ulykkelig mand? Læs og døm selv. Suveræn roman om hvad livet - også er.

Hvis man trænger til noget lidt lettere. Hvad er så mere stimulerende en et godt MORD. Romanerne om Cormoran Strike og Robin Ellacott er et bekendtskab værd. De to hovedpersoner er et noget umage detektivpar. Cormoran Strike en forhutlet privatdetektiv med en alt andet end borgerlig baggrund. Robin hans kontordame, der som bøgerne skrider frem avancerer til partner. Bøgerne bør læses i rækkefølge startende med Gøgens kalden. Vi er foreløbig nået til bind fem, som udkom i dette efterår. Rigtig god serie for yndere af engelske krimier.

Endelig glæder vi os på Ringkøbing- Skjern Bibliotekerne til at få besøg af Pernille Juhl den 24. marts. Hun står bag en lang række romaner, som oftest har Sønderjylland og besættelsen som ramme. Den fine serie startende med ”Vent på mig Marie”. En serien som handler om Sønderjylland i perioden fra 1. Verdenskrig, hvor de sønderjyske mænd blev indrulleret til tysk krigstjeneste, og så frem til 2. Verdenskrig. Om en egn med iboende konflikter omkring ståsted og tilhørsforhold. Så har man lyst til at møde forfatteren, så kan man passende læse lidt af hendes forfatterskab op inden besøget.

Skulle der være tid til fælleslæsning for hele familien. Så er serien Børnene fra Sølvgade et godt bud. De er skrevet af Rene Toft Simonsen og handler om fire søskende, der bor alene, efter at deres mor er fosvundet. Kan de klare det og hvad nu hvis Kommunetrolden opdager, at de er helt alene. En god bog til højtlæsning fra ca. 7 – 10 år. Der er foreløbig kommet to bøger om Børnene i Sølvgade.

Det var blot et lille udvalg af de mange gode bøger, du finder på biblioteket. Rigtig God jul.

OBS: Bibliotekerne er p.t. lukket for offentlig adgang på grund af corona, men det er muligt at reservere og hente materiale. Se mere på riskbib.dk 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Børn pynter træet

Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm Elnyt

Ugeposten Skjern

Opskrift på vaniljekranse

Annonce