Annonce
Ugeposten Skjern

I 108 år har direktøren heddet Korsholm - fremover hedder han Sørensen

1. juni får Korsholm en administrerende direktør, der ikke hedder Korsholm. Bjarne Sørensen hedder han (i midten) og her er flankeret af Lars Korsholm (til venstre) og Henrik Korsholm. Foto: Johan Gadegaard
Brødrene Henrik og Lars Korsholm ansætter Bjarne Sørensen som ny administrerende direktør - brødrene skal fortsat stå for indkøb og vil stadig have deres daglige gang i butikken blandt kunder og personale.
Annonce

Skjern: Siden butikken åbnede i 1912, har ejerne heddet Korsholm. I dag er ejerne Henrik og Lars Korsholm. De er 4. generation Korsholm i jagt- og fiskeributikken, der flyttede fra Skjerns midtby ud til Jægervej, hvor navnet pryder facaden. De overtog familieforetagenet i 2009 efter deres far KB Korsholm og dennes bror, Jens Korsholm.

Efter 1. juni vil den administrerende direktør ikke hedde Korsholm, han vil hedde Bjarne Sørensen.

- Bjarne skal frigøre Henrik og jeg fra den daglige drift, så vi i stedet kan bruge vores tid på det, vi er gode til, nemlig indkøb og salg, forklarer Lars Korsholm.

Bjarne Sørensen er kommet hos Korsholm i 15 måneder, først som konsulent en dag om ugen, siden mere og mere indtil han blev fastansat, først som forretningsudvikler og fra 1. juni som direktør.

- Han kommer med en stærk baggrund fra detailhandlen, og vi ville gerne have hjælp til at styrke den daglige drift. Vi er gode til køb og salg, mens vi manglede noget, når det gjaldt driften. Derfor hyrede vi Bjarne Sørensen, først for en dag om ugen og siden mere og mere. Det har givet os mulighed for at se hinanden an, og om vi havde den rigtige kemi. Det har givet os mulighed for at præcisere samarbejdet med fuld fokus på fremtidens Korsholm, siger Lars Korsholm.

Bjarne Sørensen

57 år.

Merkonom i markedsføring og diplom i ledelse og HR.

Udlært i bogholderi på Molslinien.

Blev som 22 år ansat som lederaspirant hos Dansk Supermarked.

Blev varehuschef i Føtex Egå som 24-årig.

Har i løbet af sine 30 år hos Dansk Supermarked været leder af syv Føtex-butikker og to A-Z-butikker, senest Føtex i Storcenter Nord i Aarhus.

Har været selvstændig konsulent i tre år.

Fra 1. juni administrerende direktør hos Korsholm i Skjern. Korsholm A/S beskæftiger i alt 63 medarbejdere.

Gift med Anette, der er sygeplejerske.

Sammen har de Rasmus, der er anklagefuldmægtig, og Jonas, der er politibetjent.

Annonce

30 år hos Dansk Supermarked

Bjarne Sørensen kommer med stor viden og ledelsesmæssig erfaring fra detailhandlen. Han har været 30 år hos Dansk Supermarked, hvor han har stået i spidsen for syv forskellige Føtex-butikker og to A-Z varehuse, senest Føtex Storcenter Nord i Aarhus.

Efter 30 år havde han lyst til at prøve noget nyt og blev selvstændig konsulent for at hjælpe virksomheder med ledelsesudvikling og strategi-eksekvering.

- Det var i den egenskab, at jeg første gang kom til Korsholm, fordi Lars og Henrik Korsholm havde brug for nogle indspark. Det udviklede sig så til en fastansættelse, forklarer Bjarne Sørensen.

- Jeg skal tage den daglige drift væk fra deres skuldre, så de kan koncentrere sig om køb og salg, det de er bedst til, fortæller han.

Korsholm er i gang med en udvikling, der styrker kerneområderne jagt og fiskeri, blandt andet via webshoppen. Bjarne Sørensen har hele tiden arbejdet med ledelse og giver følgende gode råd om ledelse:

- Vær klar og tydelig i din kommunikation, følg op på tingene, vær ærlig og vær et ordentlig mennesker.

Bjarne Sørensen har aldrig haft en karriereplan.

- Jeg startede som lederaspirant og fik et lederjob. Siden blev jeg prikket på skulderen og opfordret til at søge stadig større varehuse, siger Bjarne Sørensen.

Da han blev 50 år, begyndte han at overveje, om han skulle prøve noget andet end Dansk Supermarked.

- Jeg havde været over 30 år i samme virksomhed. Jeg har altid haft øje for udvikling af mennesker og butiksoptimering. Jeg besluttede derfor at bruge mine kontakter til at komme i gang med en karriere som selvstændig konsulent. Det var i den forbindelse, at jeg kom til Korsholm, forklarer Bjarne Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce