Annonce
Ugeposten Skjern

Skal din datter være spejder - skal du være leder?

Der er ny spejdergruppe  undervejs i Skjern, nemlig de grønne pigespejdere. Den 31. marts er der et informationsmøde for alle kvinder, der kunne tænke sig at høre om spejderarbejdet og eventuel har lyst til at blive ledere. Pressefoto: De grønne Pigespejdere/Mikal Schlosser
Annonce

Skjern: Der er en pigespejdergruppe på vej i Skjern. Den var egentlig startet i efteråret, men coronaen satte en stopper for spejdermøder, men nu skal arbejdet i gang igen.

Den 31. august bliver der holdt et informationsmøde ved Cirklen, Bækgårdsvej 28 i Skjern fra 17.00 til 21.00.

Her kan mødre og andre kvinder, der har lyst til at høre om spejderlivet, møde op til information  og bålmad. Håbet er, at nogle af dem vil melde sig som ledere.

-  Mange af vores ledere er unge teenage-piger, hos os starter lederuddannelsen nemlig allerede, når man fylder 13 år. Og hos de grønne pigespejdere får man stemmeret som 16 årig. Det giver god mening i et børne-unge korps. Det kan også være en teenagedatter og en mor, der sammen kunne have lyst til at være ledere sammen for en flok børn, fortæller Lisbeth Feldballe fra De grønne Pigespejdere.

Hun vil også være med til mødet sammen med Gitte Støvring Preussler, der er regionchef i Region Vesterhav, som Skjern-gruppen vil høre under.

De grønne Pigespejdere arrangerer i øvrigt den lille spejderuge, som elever fra Kirkeskolen skal deltage i.

- Vi synes, det er så vigtigt at sætte fokus på børns naturoplevelser og vaner i en tidlig alder. Særligt i skiftet fra børnehave til skole, hvor vi ved, at deres tid udendørs falder markant. Så selvfølgelig skulle vi lave Den lille spejderuge i et samarbejde med børnehaveklasserne for alle børn. Vi  står med et oplagt fritidstilbud til pigerne, og så er der heldigvis også mange gode muligheder for at gå til spejder som dreng, og vi hjælper gerne med at sende drengene i retning af korps for drenge, forklarer Lisbeth Feldballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce