Annonce
Ugeposten Skjern

Ingolf hygger sig med sine fugle

Ungen, en bjerglori,  er otte uger gammel. Den kan ikke flyve endnu, men den kravler gerne rundt på Ingolf Lauridsen. Foto: Johan Gadegaard.
60 fugle flyver rundt i de store volierer, Ingolf Lauridsen fra Rækker Mølle har sin baghave

Rækker Mølle: Der er stor forskel på fugleholdere. Nogle har to kanariefugle i et bur i stuen, andre har en enkelt papagøje. Andre igen har et stort voliere, hvor der kan flyve mange fugle rundt.

Hos Ingolf Lauridsen kan de enkelte fuglepar flyve rundt i deres eget voliere, han har cirka 52 kvadratmeter voliere.

Gennem et hul kan de komme ind i bygningen, hvor deres rede og foderplads er. Her er også fodergangen, hvorfra Ingolf Lauridsen kan sætte foder og vand ind til fuglene.

Annonce

- Jeg fik bygget bygningen her for 12 år siden og nu har jeg udvidet til den anden side, så jeg har plads til flere fugle, fortæller han.

Burene til fuglene har han selv lavet.

Ingolf Lauridsen har cirka 60 fugle, alle krumnæbbede australske parakitter plus en enkelt kanariefugl.

Den rosa Kakadue er Ingolf Lauridsens største fugl. Foto: Johan Gadegaard

- Da jeg var knægt, cirka ti år, havde jeg også finker og kanariefugle, måske 100 fugle i alt. Nu koncentrerer jeg mig om australske krumnæbbede parakitter, de er mere hårdføre end spidsnæbbede. Mine fugle kan godt klare frost. Mindre fugle kræver mere varme, fortæller han.

Til hverdag bruger Ingolf Lauridsen cirka en time på at fodre og give fuglene vand.

- Jeg kan godt fodre af fredag aften og så være væk i weekenden, men jeg har nu en aftale med min datter om, at hun kigger forbi hver dag og ser om alt er vel. Det handler især om, de skal have vand nok, især hvis det er varmt, påpeger han.

I en periode på 15 år havde han ikke fugle, men ellers har han altid haft fugle.

- Jeg havde for travlt med arbejde og små børn, men siden 2005 har  jeg været i gang igen. Jeg bliver fascineret af farverne, af at give fuglene så gode forhold at de yngler. Så er det jo også en hyggelig hobby, hvor man kan få sig nogle gode snakke med andre, der deler interessen for fugle, forklarer Ingolf Lauridsen.

Han er næstformand i den lokale fugleforening, Ringkøbing-Skjern Fugleforening.

- I normale tider så kan vi i foreningen holde arrangementer, hvor vi besøger hinanden og ser andre avleres fugle. Foreningen arrangerer udflugter til avlere længere væk. Der bliver arrangeret spændende foredrag og vi kan holde udstillinger. Alt det savner vi. Forhåbentlig bliver det snart bedre, siger Ingolf Lauridsen.

Ingolf Lauridsen har holdt fugle i mange år, her en rødbrystet græsparakit.. Foto: Johan Gadegaard.

Foreningen har cirka 60 medlemmer, men der er plads til flere.

- Mange har fugle uden at være medlem af foreningen, dem kunne vi da godt tænke os som medlemmer. Vi kunne også trænge til nogle yngre medlemmer, siger Ingolf Lauridsen.

Skulle nogen have lyst til at starte som fugleholder, så foreslår Ingolf Lauridsen at starte med for eksempel nymfeparakitter, stanley-parakitter eller rosella-parakitter.

- De er hårdføre og nemme at få til at yngle. To volierer som mine og nogle fugle vil koste cirka 7.000 kroner, regner Ingolf Lauridsen ud.

Ingolf Lauridsen

62 år.

Gift med Gunvor, de har tre børn og fire børnebørn.

Har i mange år arbejdet hos Vestas.

Siden 2018 kørt taxa for Lem Taxa, her under corona har han været coronavagt i Herningcentret.

Næstformand i Ringkøbing-Skjern Fugleforening.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Skjern i rødt og hvidt

Ugeposten Skjern

Hele kommunen i din lomme

Annonce