Annonce
Ugeposten Skjern

Iværksætterpakke skal skaffe nye butikker til Skjern

Henri Holler er imponeet over, hvor stor opbakningen til en iværksætterpakke for nye butiksejere i Skjern har været. Foto: Jørgen Kirk
Mange skal kun have et lille puf for at gå i gang, mener Henri Holler.
Annonce

Skjern: Der er mange tomme butikslokaler i Skjern i øjeblikket, og hvis den udvikling ikke skal fortsætte, så skal Skjern hjælpe nye butiksejere i gang, mener Henri Holler fra Queens Pub.

Han mener, at der skal laves en iværksætterpakke, så nye iværksættere kan overskue at gå i gang med deres ideer.

- Hvis du vil åbne en forretning, er der rigtig mange ting, du skal tænke på, ud over den idé du selv har. Hvis der nu fandtes en færdig pakke med revisorhjælp, advokatbistand, hjælp til lokaler, hjælp til kontorartikler og måske også noget mentorbistand, så kunne iværksætteren bruge sin energi på sin butik, påpeger Henri Holler.

En færdig pakke til en pris, som iværksættere kunne overskue.

Henri Holler har påtaget sig at finde butikker og virksomheder, der vil være med i en sådan pakke og han har allerede fået stor opbakning.

- Jeg mangler stadig at få svar fra nogen, men opbakningen har indtil videre været overvældende. Ingen har sagt nej, nogle overvejer lige, hvad de kan hjælpe med, siger Henri Holler.

Sydbank har givet tilsagn om iværksætterlån, hvor iværksætteren ikke skal betale af i de første måneder. Topdanmark vil gerne lave en forsikring, der passer til små selvstændige. Skjern Bredbånd vil give seks måneders gratis bredbånd. Martinsen Revision tilbyder starthjælp til hjælp med kasseapparat og økonomisystemer og andre ting økonomiske startproblemer. Handelsforeningen giver seks måneders gratis medlemskab. Et gratis kursus i brug af sociale medier som reklameplatform med Micky Weis og andre. Mr. Thomsen tilbyder billig tryk på arbejdstøj. To ejendomsejere tilbyder 6-12 måneders gratis husleje til iværksættere.

- Sammen med en professionel fotograf tilbyder jeg at tage og sætte fede produktbilleder op, fortæller Henri Holler.

Syv erfarne butiksindehavere tilbyder sig som mentorer, som iværksætteren kan få råd og vejledning af undervejs.

Henri Holler kunne godt tænke sig, at der kom flere tilbud med i iværksætterpakken.

- Det kunne være fint med flere udlejere, så der var forskellige lejemål med i ordningen. Det kunne også være fint med en advokat, der kunne hjælpe med juridiske spørgsmål. Der mangler også en leverandør af inventar til en butik. Endelig kunne det være fint, hvis nogle håndværkere, elektrikere og tømrere, ville give nogle timer til den praktiske indretning af en butik, siger Henri Holler.

Der er også lavet en gruppe, der skal se på de iværksættere, der melder sig.

- Gruppen skal se på, om folk har den rigtige idé og den rigtige butikstype, for vi kan selvfølgelig ikke støtte nye butikker, der går i konkurrence med eksisterende butikker, slår han fast.

Han sidder selv i gruppen sammen med blandt andre bychef Mette Christensen fra Skjern Handelsforening.

Den første iværksætterbutik skulle helst åbne inden 1. april 2020.

- Der er kommet nogle navne frem undervejs, som nu vil blive kontaktet for at høre, om de kunne tænke sig at gå i gang, fortæller Henri Holler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce