Annonce
Ugeposten Skjern

Jeg har altid været en træmand

Keld Dodurga Sandahl ejer tømrerfirmaet H. juul Mikkelsen. Jeg har nok altid været en træmand, siger han med et smil. Foto: Jørgen Kirk
Keld Dodurga Sandahl overtog tømrerfirmaet H. Juul Mikkelsen, hvor han selv er udlært
Annonce

Bag disken: - Jeg er nok født som træmand. Min far var tømrer og jeg var glad for sløjd i skolen, så der var aldrig tvivl om, at jeg skulle være tømrer, fortæller Keld Dodurga Sandahl.

Han er udlært hos H. Juul Mikkelsen i 1981.

- Bortset fra en tre år har jeg altid været her. Jeg var ude at prøve noget andet lige efter min læretid, men kom så tilbage igen. Hans var en god chef og vi havde et godt arbejdsklima. Efter nogle år i firmaet blev jeg tilbudt at blive kompagnon, og siden overtog jeg så hele firmaet, men Hans fortsatte som ansat i nogle år, forklarer Keld Dodurga Sandahl.

I forbindelse med overtagelsen af firmaet byttede han og H. Juul Mikkelsen også huse, så Keld Dodurga Sandahl nu bor lige op af værkstedet på Nykærsvej.

I øjeblikket har han otte ansatte, heraf to lærlinge.

- Vi har lige ansat en svend, der tidligere har været lærling her. Vi har altid haft lærlinge og har ikke svært ved at få nye lærlinge, påpeger Keld Dodurga Sandahl.

Firmaet er meget allround i sine opgaver.

- Vi har de små reparationer som udskiftning af låsekasser, vi skifter vinduer og døre, vi renoverer beboelse og vi bygger nye huse og sommerhuse. Vi servicerer også forskellige firmaet. Langt de fleste af vores kunder er indenfor en radius af 30 kilometer omkring Skjern, siger Keld Dodurga Sandahl.

Det meste af hans tid går med kontorarbejde, udregning af tilbud og fremsendelse af regninger.

- Jeg har desværre ikke så meget tid til at være ude og arbejde, selvom det er det, jeg helst ville. Det handler jo om at sørge for, at medarbejderne hele tiden har de nødvendige materialer. Hele tiden være lidt foran, så de kan være effektive. Der er mange ting at holde rede på, når vi har mellem 225 og 270 opgaver om året, påpeger Keld Dodurga Sandahl.

Derfor arbejder han også meget, nok 12 timer om dagen.

Konkurrencen er hård indenfor byggeri, synes Keld Dodurga Sandahl.

- Firmaerne presser hinanden hårdt, for der er kamp om opgaverne. Det gælder om at finde den rigtige pris på opgaverne, så du både kan lave et ordentligt stykke arbejde og stadig få det til at køre rundt, påpeger Keld Dodurga Sandahl.

Han sidder i mange bestyrelser, både indenfor sit fag og lokalt, selvom han prøver at skære ned på antallet.

- Jeg trådte ud af produktionsskolens bestyrelse i forbindelse med nedlæggelsen. Det bliver til lidt cykling og nogle gåture i Skjerns grønne korridor, fortæller Keld Dodurga Sandahl.

Keld Dodurga Sandahl

Ejer tømrerfirmaet H. Juul Mikkelsen.

56 år.

Født i Sønderjylland, men flyttede til Skjern som tre-årig.

Udlært i 1981 hos Hans Juul Mikkelsen.

Blev først kompagnon i firmaet, som han siden overtog.

Otte ansatte.

Sidder i bestyrelsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Sidder også i træsektionen.

Sidder i det regionale arbejdsmarkedsråd.

Sidder i bestyrelsen for Skjern-Tarm Håndværker- og Industriforening.

Sidder i Skjern Udviklingsforum.

Gift med Seda Dodurga Sandahl.

Har Emil og Lisette fra et tidligere ægteskab.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Opskrift på vaniljekranse

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce