Annonce
Ugeposten Skjern

Jeg kan lide at bygge noget op og se resultatet af det

Ole Christensen bruger meget tid med kundebesøg og administrativt arbejde, men er også ude at arbejde for firmaet. Foto: Jørgen Kirk

Ole Christensen anlægger haver og sørger for pasningen af dem

Annonce

Bag Disken: Folk vil gerne holde fri, når de kommer hjem fra arbejde, så de hyrer en til at passe deres have.

Det er en tendens, som ejeren af Have & Anlæg, Ole Christensen, kan mærke.

- Det startede med, at pensionister hyrede os til at klippe plæne og hæk, holde bedene, kalke og gøde og suge blade op. Efterhånden er det folk i alle aldre, der hyrer os til at klare arbejdet, så de kan holde fri, når de kommer hjem fra arbejde. Det er lige fra børnefamilier og op, fortæller Ole Christensen.

Han er uddannet landmand og overtog i 1995 sine forældres gård i Faster med malkekvæg.

- I år 2000 skulle jeg beslutte, om jeg skulle udvide eller sætte køerne ud og så lave noget andet. Jeg besluttede at starte Have & Anlæg, jeg kunne se, at der var et marked og jeg kan lide at bygge noget op, forklarer Ole Christensen.

Langsomt har han fået opbygget et større firma, der nu har seks fuldtidsansatte og 2 deltidsansatte og har afdelinger i både Faster og i Skjern.

- Fra afdelingen i Skjern kører de to ud, som står for grøn vedligeholdelse hos private, virksomheder og grundejerforeninger. De fire øvrige ansatte laver anlægsarbejder, som belægningsarbejder, sætter hegn op og anlægger nye haver, både beplantninger og fliser, fortæller Ole Christensen.

Han er selv i marken en fjerdedel af tiden.

- Jeg snakker med kunder og giver tilbud. Jeg kan godt lide selv at se opgaven og høre, hvad det er, folk forventer, så jeg kan lave tilbuddet ud fra det. Heldigvis oplever vi, at kunderne bestiller os igen aftale efter aftale, og mange nye kunder kommer, fordi de har hørt andre være tilfredse med vores arbejde, siger Ole Christensen.

Firmaet har især kunder i området omkring Skjern, Tarm og Videbæk, men kommer også i Ringkøbing og Herning.

- Vi har rigtigt travlt i øjeblikket, og ordrebogen ser også fin ud, forklarer Ole Christensen.

Firmaet kunne godt mærke finanskrisen, ikke ved at der kom mindre arbejde, det var bare en anden type arbejde.

- Vi fik flere små opgaver, og det er vi rigtig glade for, men det giver selvfølgelig også noget mere administration, påpeger Ole Christensen.

I vinterperioden bliver nogle af de ansatte sendt på kurser eller må gå på understøttelse, mens de øvrige får travlt med vinterarbejde.

- Vi rydder sne, fælder træer og laver andre vinterting. I perioden med risiko for sne bliver vejrudsigten tjekket nøje, så vi ved, hvornår der skal sendes folk ud, forklarer Ole Christensen.

Som selvstændig glider arbejde og fritid ind over hinanden.

- Som selvstændig får jeg en hverdag, hvor jeg selv kan bestemme over tiden. Det er en udfordring at få tingene til at lykkes, men dejligt når det faktisk lykkes. Jeg holder fri i weekenden, siger Ole Christensen.

Han prøver at følge sønnernes fodboldkampe for Faster Boldklub. Desuden er firmaet sponsor for Skjern Håndbold, så han kommer til en del kampe, enten sammen med familien, kunder eller ansatte.

- Og så er jeg fan af Esbjerg. Det giver anledning til en del drilleri, fordi de fleste her i området holder med Midtjylland, siger Ole Christensen med et smil.

Han synes, at det er vigtigt at støtte op bag det lokale og handle lokalt.

- Folk her i Faster-Astrup-området er gode til at bakke hinanden op, for alle kan jo bidrage med noget. Det samme er tilfældet med Skjern-området, mener Ole Christensen.

Ole Christensen

Ejer Have & Anlæg, Ole Christensen46 år.

Bor på gården, hvor han er vokset op.

Uddannet landmand i 1993 i Hammerum.

Arbejdede på landbrug i lokalområdet.

Overtog gården med malkekvæg i 1995.

Satte køerne ud i 2000.

Startede Have & Anlæg, Ole Christensen.

Seks ansatte.

Gift med Jannie, sammen har de Emil, Frederik og Victor på 14, 12 og 6 år.

Fritiden bliver brugt på at følge sønnerne til sport, følge Skjern Håndbold samt hus og have derhjemme.

Bilen er en glimrende reklamesøjle, der minder folk om, at de lige skal ringe til mig, fortæller Ole Christensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce